مدیرکل امور اکتشاف وزارت صنعت: ۴۰ میلیارد تن، ذخیره قطعی معدنی در ایران داریم

کدخبر: 1000135

اسدالله کشاورز افزود: در سال گذشته یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن به ذخایر معدنی کشور اضافه شد که بخش اعظم آن مربوط به کانی‌های فلزی و بقیه مربوط به معادن غیرفلزی و مصالح ساختمانی است

به گزارش «نسیم»، مدیر کل اموراکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: 40 میلیارد تن ذخیره قطعی کشف شده و 20 میلیارد تن ذخیره احتمالی معدنی در کشور داریم.

اسدالله کشاورز افزود: سال گذشته ، یک میلیارد و 800 میلیون تن به ذخایر معدنی ما اضافه شد که بخش اعظم آن مربوط به کانی های فلزی و بقیه مربوط به معادن غیرفلزی و مصالح ساختمانی است.

کشاورز گفت : پهنه های اکتشافی حدود 70 مورد با مساحت هایی از 500 کیلومتر مربع تا 13 هزار کیلومتر مربع است که با توجه به شرایط زمین شناسی هر منطقه تعریف شده اند و تقریباً کل استان های ما را پوشش می دهند.

وی با بیان اینکه اکتشاف هیچ وقت متوقف نمی شود افزود: هر زمان که از یک ذخیره معدنی استخراج انجام می شود همزمان اکتشاف تکمیلی هم صورت می گیرد خوشبختانه معادنی نداشتیم که ذخایر آنها تمام شده باشد. کشاورز در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا محدوده معدنی 19D به متقاضیان آن به ویژه معدن چادرملو واگذار نمی شود گفت: این محدوده معدنی داخل مناطق حفاظت شده محیط زیست قرار گرفته که با توجه به شرایط زیست محیطی آن منطقه ، سازمان حفاظت محیط زیست فعلاً اجازه ای برای اکتشاف تکمیلی آن منطقه نداده است.

وی افزود: علاوه بر معدن چادرملو ، متقاضیان دیگری برای آنومالی 19D هستند از این رو به دستور وزیر صنعت ، معدن و تجارت قرار شد واگذاری 19D از طریق مزایده باشد.

کشاورز گفت: با توجه به شرایط منطقه ، شرکت چادرملو یا شرکت سنگ آهن مرکزی می توانند از پهنه های اکتشافی ما که در فراخوان ها اعلام می شود استفاده کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته مزایده های زیادی را برگزار کردیم و در این باره شرایط خوبی داشتیم افزود: با مذاکراتی که با همکارانمان در اداره کل صنعت ، معدن و تجارت یزد داشتیم قرار است آگهی مزایده D19 این هفته چاپ شود پس از آن در فرصت زمانی تعیین شده ، متقاضیان اسناد مزایده را ارائه و در مهلت مقرر پاکت ها باز و برنده مزایده مشخص می شود.

وی درباره رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره نقش آفرینی بیشتر معدن در اقتصاد کشور گفت: اعتقاد داریم که اگر نفت نبود جایگاه معادن ما بیش از پیش نمایانده می شد از این رو قصد داریم از طریق پهنه های اکتشافی ظرفیت های مناسب تر شناسایی شود که خوشبختانه در سال 93 از چند پهنه واگذاری ، نتایج مطلوبی داشتیم و در ادامه اکتشاف از این پهنه ها به ذخایر خوبی خواهیم رسید.

ایران از نظر زمین شناسی به 9 زون (محدوده) مهم و فعال تقسیم می شود که با توجه به شرایط قرارگیری زون های زمین شناسی ، پهنه های بزرگ معدنی در آن تعریف شده است.

ارسال نظر: