یک اقتصاددان: گران کردن ۴۰ درصدی قیمت بنزین در شرایط کنونی مقداری مشکوک است

کدخبر: 1002918

شیخی در گفتگو با «نسیم» افزود: در شرایطی که ما در حال مذاکرات هسته ای هستیم دولت باید شرایطی را فراهم کند تا با کاهش فشار بر مردم، تیم مذاکره کننده بتواند عزتمندانه از منافع مردم دفاع کند

عبدالمجید شیخی اقتصاددان در گفتگو با «نسیم» با انتقاد افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: افزایش قیمت بنزین در شرایط رکود و مشکلات اقتصادی زیادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند کاردرستی نبود و فشار را به مردم بیشتر می کند. وی گفت: مقداری مشکوک است چرا در این شرایط قیمت بنزین که قرار بود طبق مصوبه مجلس تنها 5 درصد گران شود به یکدفعه بیش از 40 درصد گران میشود.

وی با تاکید بر برهه حساس کنونی اظهار کرد: در شرایطی که ما در حال مذاکرات هسته ای هستیم دولت باید شرایطی را فراهم کند تا با کاهش فشار بر مردم تیم مذاکره کننده بتواند عزتمندانه از منافع مردم دفاع کند و شرایط برای سو استفاده دشمن فراهم نشود.

این اقتصاددان با انتقاد از افزایش نرخ سوخت خودروهای عمومی اظهار کرد: اگر نرخ های جدید سوخت به خودروهای عمومی تسری پیدا کند اثر تورمی آن قطعی خواهد بود، زیرا یکی از شاخصه های محرک بازار در مسئله تورم نرخ کرایه های خودروهای عمومی است.

وی با بیان این که مطلب " شعاع تسری افزایش قیمت سوخت خودروهای عمومی روی تورم خیلی زیاد است" به نسیم بیان کرد: در مورد خودروهای عمومی دولت باید همواره احتیاط کند و به نحوی سهمیه های مورد نیاز را به آن ها برساند تا اهداف ضد تورمی خود را پوشش دهد.

شیخی پیشنهاد کرد که براساس عملکرد به خودروهای عمومی یارانه سوخت پرداخت شود و آنچه در قانون هدفمندی یارانه ها آمده است مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: افزایش قیمت بنزین حتی اگر اثر مستقیم هم روی انتظارات تورمی مردم نداشته باشد به طور غیر مستقیم روی آن اثر گذار است.

این اقتصاددان اقدام دولت در گران کردن بی سر و صدای بنزین را مطلوب ارزیابی و به نسیم عنوان کرد: اعلام چراغ خاموش گران شدن بنزین خوب بود و نیازی به تبلیغ نداشت و خوشبختانه دولت به این مسئله توجه کرد زیرا این فاکتور می تواند تنش ها و التهابات تورمی را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: بهترین گزینه برای حمایت از اقشار ضعیف، پرداخت یارانه مستقیم به این اقشار و قطع یارانه پردرآمدهاست که این مسئله باید قبل از تک نرخی کردن بنزین در اولویت قرار می گرفت.

این اقتصاددان با بیان این مطلب که تورم یک پدیده انسانی است یک پدیده مکانیکی نیست گفت: هر قدمی که دولت برای عزم عمومی و افزایش خوش بینی نسبت به آینده و عدم افزایش قیمت بر دارد، تورم را کاهش خواهد داد.

شیخی با تاکید بر لزوم خوش بین کردن واقعی مردم نسبت به اقتصاد بیان کرد: دولت باید به وعده هایش به طور واقعی عمل کند زیرا رفتارهایی مانند وعده های 100 روز دولت در حل مشکلات تورم را تشدید می کند.

وی با انتقاد از وزارت صنعت گفت: وزیر صنعت با شعارهایی که می دهد و به ان عمل نمی کند بازار را به آشوب کشیده و رمود و تورم را تشدید می کند و عامل اصلی رکود همین وزارتخانه است.

این اقتصاددان خوشبینی کاذب را هم بسیار خطرناک دانست و عنوان کرد: یکی از مواردی که خوش بینی کاذب بین مردم ایجاد کرد همین مذاکرات 5+1 بود که در اواخر فروردین منجر به برگزاری یک جشنی بین مردم شد در حالی که هیچ اتفاقی نیفتاده بود و اوضاع با توجه به امتیازاتی که به غربی ها داده شده بود بدتر شده بود.

ارسال نظر: