در جمع خبرنگاران؛

عراقچی: درباره تسری FATF به حوزه مقاومت نگرانی وجود دارد

کدخبر: 2070934

معاون امورحقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه با بیان اینکه بعضی در داخل کشور نگرانی تسری FATF به حوزه مقاومت هستند گفت: این نگرانی وجود دارد و باید تدابیر لازم در مقابل آن اندیشیده شود.

به گزارش « نسیم آنلاین »، سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه گفت که اتحادیه اروپا در فضای پس از برجام در کنار حرکت سایر کشورها در صحنه بین الملل به سمت برداشت واقعی تر و صحیح تر از جمهوری اسلامی ایران پیش می رود و باید این حرکت خود را به طور منطقی ادامه دهد.

عراقچی در حاشیه آیین رونمایی از کتاب تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه که در سالن سیروس صابر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برگزار شد، در جمع خبرنگاران، افزود: در فضایی که بعد از برجام ایجاد شده، دنیا به جمع بندی جدیدی در خصوص جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور تاثیرگذار در معادلات جهانی و منطقه ای رسیده است.

وی اظهار داشت: کشورهای اروپایی این موضوع را به خوبی می فهمند و حسن نیت ایران در موضوع برنامه هسته ای به خوبی به اثبات رسیده و اتهاماتی که علیه ایران وجود داشت در قالب pmd و... رفع شده و دنیا در حال نگاه جدیدی به جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت: اتحادیه اروپا هم به همین ترتیب در حال تغییر نگاه گذشته خود است ولی هنوز نگاه کاملی نیست . بیانیه ای که آن ها(پارلمان اروپا) داده اند، کماکان نقاط ضعفی دارد و اتهامات بیجایی در آن وجود داشت، ولی فصل نوینی برای ارتباط با جمهوری اسلامی در حال ایجاد است.

عراقچی در ادامه به موضوع کتاب رونمایی شده تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه اشاره کرد و افزود: بحث تروریسم یکی از تهدیدات جدی امنیتی برای جمهوری اسلامی است و ما باید نسبت به این تهدید باید شناخت کافی و کامل داشته باشیم.

وی بیان داشت: بیشترین قربانیانی که جمهوری اسلامی بعد از انقلاب اسلامی داشته قربانیان ترور هستند، چه ترور توسط منافقین، چه ترور دانشمندان هسته ای و چه در مبارزه با گروه تروریستی داعش و شهدای حرم که تقدیم می شوند.

وی اضافه کرد: داعش به عنوان یک گروه جدید در عرصه بین المللی به عنوان یک تهدید جهانی و یک تهدید مستقیم علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده و باید مورد توجه ما باشد و در وزارت خارجه نیز مطالعه در مورد این گروه و مقابله با آن جدی است.

معاون وزیر خارجه ایران گفت: داعش استفاده ای که از فضای سایبری و اینترنتی انجام می دهد به صورت بسیار گسترده است و استفاده های بسیار زیادی را از این ابزار برای امر تبلیغات و اطلاع رسانی می کند.

وی از جمله این استفاده ها را ارتباطات بین اعضای گروه و از همه مهم تر برای جذب نیرو برشمرد و ادامه داد: انتشار صحنه های وحشیانه ای که توسط این گروهک در فضای مجازی به نمایش در می آید تاثیر بسیار زیادی در جذب نیرو داشته که نشان می دهد باید این بعد گروه داعش و استفاده از فضای سایبری به صورت کامل شناخته شود تا راهکارهای مقابله با آن پیدا شود.

وی گفت: این کتاب بحث تروریسم، ابعاد و اشکال مختلف آن را ابتدا بررسی می کند و تروریسم مدرن و پسا مدرن، اینترنت و فضای سایبری و امکانات و ظرفیت‌های بسیار گسترده ای را که ایجاد کرده، توضیح می دهد و به ارتباطات ارزان، خیلی آسان و سریع نیز در آن می پردازد.

عراقچی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که این موضوعات مورد بررسی قرار گرفته، تصریح کرد: در فصل های دیگر آن استفاده تروریسم از این فضا و اهدافش آن ها، داعش و رسانه های وابسته به آن، شناسایی و معرفی ابزارهای داعش در اینترنت، حضورش در وبلاگ ها- وب سایت ها و تالارهای گفت و گو و استفاده از شبکه های مجازی حتی استفاده از بازی های رایانه ای برای پیشبرد اهدافش مورد بررسی قرار گرفته است.

وی یادآور شد: نحوه ی جذب نیرو و آموزش نیروهای داعش و تبلیغات و همچنین ایجاد ارتباطات و شبکه سازی این گروه از دیگر مواردی است که در این کتاب بررسی شده و در نهایت سعی شده اگر راهکارهایی در سطح دانشگاهی به ذهن می رسد ارایه شود.

معاون بیان داشت: این کتاب می تواند راهگشایی کند برای مقابله با این گروه تروریستی و این پدیده تروریسم پسا مدرن که در عین اینکه تفکر ارتجاعی و عقب مانده حتی در حد بربریت و وحشی گری در تفکراتش دارد ولی ابزارهایش به شدت پیشرفته و مدرن هستند.

وی در خصوص تلاش تروریسم برای جذب جوانان گفت: ابتدا باید ریشه های فکری و مبانی فکری آن ها شناخته و باز شود زیرا تروریسم جدید منعبث از افکارهای تکفیری و سلفی است که متاسفانه در دنیای حاضر کماکان وجود دارد و دولت هایی هستند که آن ها را تشویق می کنند.

وی افزود: ابتدا باید ابعاد تفکر وهابیت، سلفی و تکفیری باز شده، روشن و بحث شود و ابزارهای آن به خصوص در فضای سایبری شناسایی و معرفی شود و در صحنه عمل با آن ها مقابله شود، زیرا چاره ای جز از بین بردن عوامل و گروه های تروریستی که به هیچ ارزشی پایبند نیست و برداشت های انحرافی از اسلام دارد و کشتار انسان های بیگناه را رویه خودش قرارداده، نیست.

عراقچی اضافه کرد: اکنون این همان کاری است که در سوریه و عراق در حال صورت گرفتن است و نیروهای مستشاری ما به آن ها کمک می کنند که شهدای حرم ما در همین زمینه به مقام شهادت رسیدند و همچنین باید در عرصه میدانی و فضای سایبری و عرصه ایدئولوژی و تفکر نیز با آن ها مقابله شود.

عراقچی در خصوص قرارداد fatf مربوط به تامین مالی تروریسم نیز گفت: این قرارداد در دو حوزه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم کار و استاندارد سازی می کند.

وی ادامه داد: در حوزه تروریسم بعضی در داخل کشور نگرانی تسری آن را به حوزه مقاومت دارند و این نگرانی وجود دارد و باید تدابیر لازم در مقابل آن اندیشیده شود، ولی باید این واقعیت را نیز در نظر داشت که نوک حمله fatf و توجه آن در زمان حاضر به سمت گروه های داعش، القاعده و طالبان است.

وی افزود: اینها از سیستم های مالی بین المللی برای تامین مالی خودشان استفاده می کنند و به شیوه های پیچیده ای از حوالجات بانکی برای رساندن پول به گروه های تروریستی و سلول های تروریستی و هواداران خود که ایجاد کرده اند، استفاده می کنند.

این مسئول بیان داشت: گروه های مقاومت هیچوقت از این سیستم های بانکی مالی برای ارسال حوالجات مالی خود استفاده نمی کنند.

وی تاکید کرد: در fatf مزایایی وجود دارد زیرا موضوع تروریسم مبتلا به ایران هم هست، در عین حال نگرانی هایی هم وجود دارد، هر دو را باید با هم سنجید و باید از فرصت هایی که این قرارداد و ظرفیت هایی که ایجاد می کند در جهت منافع جمهوری اسلامی استفاده کرد و در عین حال نگرانی ها و خطراتی که دارد شناسایی و برای آن چاره اندیشی کرد.

وی گفت: گروه fatf یک مجموعه 34 کشوری است که مرکز هسته اصلی آن را تشکیل می دهند، ولی بیش از 108 کشور جهان استانداردهای این قرارداد را قبول کرده اند و در حال اجرای آن هستند، زیرا منافعی را برای مقابله با پولشویی و مقابله با گروه های تروریستی می بینند و همه ی آن ها نگرانی های خودشان را برای اطلاعات مالی و سوء استفاده از استانداردها دارند ولی تمیهداتی برای آن اندیشیده اند.

عراقچی در پایان گفت: fatf ظرفیت ها و فرصت هایی را برای ما ایجاد می کند و منافعی برای ما به همراه دارد در عین اینکه نگرانی هایی نیز دارد که برای آن باید چاره اندیشی کرد.

آیین رونمایی از کتاب تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه روز پنجشنبه با حضور دیگر نویسندگان این کتاب و همسر شهید هسته ای مجید شهریاری و همسر و فرزند شهید مدافع حرم مهدی عسگری برگزار شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظر: