روزنامه حامی دولت: اگر مسئولان دولتی یک بار خرید کنند، می‌فهمند تورم تک‌رقمی نیست

کدخبر: 2084153

علاوه بر بی‌عدالتی در توزیع ثروت، بی‌عدالتی در برخورد با اختلاسگران و دزدان بیت‌المال و سایر خلافکاران برون‌شهری و درون‌شهری و... نوع جدیدی از بی‌عدالتی در کشور رواج پیدا کرده است

به گزارش « نسیم آنلاین »، روزنامه جهان صنعت از رسانه های نزدیک به دولت از آمارهای دولتی انتقاد کرده و نوشت: علاوه بر بی‌عدالتی در توزیع ثروت، بی‌عدالتی در برخورد با اختلاسگران و دزدان بیت‌المال و سایر خلافکاران برون‌شهری و درون‌شهری و... نوع جدیدی از بی‌عدالتی در کشور رواج پیدا کرده که مناسب‌ترین نام برای آن بی‌عدالتی در اطلاع‌رسانی مسوولان و صاحب‌منصبان دستگاه‌ها، ادارات و قسمت‌های مختلف کشور است به این ترتیب که عزیزان یادشده در اطلاع‌رسانی برای عموم مردم به شدت قیاس به نفس می‌کنند.

آنها فکر می‌کنند اگر خود آنها نسبت به مفاهیم مختلف اصطلاحات و عبارات اقتصادی و اجتماعی اشراف و آگاهی دارند عوام‌الناس هم از مفاهیم و معانی آنها اطلاع و آگاهی دارند بی‌خبر از آنکه توده مردم از علوم اقتصادی و همچنین علوم اجتماعی یا بی‌بهره هستند یا حداقل بهره‌ای از قدیم و از دبیرستان یا دانشگاه نصیب‌شان شده است.

برای روشن شدن بیشتر موضوع اشاره می‌شود به سخنان اخیر وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان اصفهان مبنی بر اینکه نرخ تورم روند نزولی دارد و در یک سالی که از برجام گذشته است، 700هزار شغل ایجاد شده؛ این است اطلاع‌رسانی ناعادلانه چون آنچه توسط یک وزیر و قبل از آن توسط بالاترین مقام اجرایی کشور در پشت تریبون مزین به گل‌های زیبا و در محیطی آرام و دلنشین در مقابل معدود افراد انتخابی اعم از حاضران در جلسه یا خبرنگارانی که جهت تایید و کف زدن آورده شده‌اند با آنچه مردم از معانی و مفاهیم تورم و اشتغال می‌دانند زمین تا آسمان فرق دارد.

آنچه آقای وزیر و معاونان و مشاوران و روسای تحت امر ایشان از تورم و بیکاری می‌دانند، بقیه توده مردم نمی‌دانند و این عزیزان نشسته بر سریر عزت و قدرت، قیاس به نفس فرموده و فکر می‌کنند که آنها هم می‌دانند. استنباطی که توده مردم از مهار تورم دارند این است که قیمت کالاهای ضروری زندگی و آنچه برای معیشت مردم لازم است، بالا نرود در حالی که قیمت این اجناس را مرتب رو به افزایش می‌بینند. چندی پیش آقای رییس‌جمهور برای اینکه آب پاکی را روی دست مردم بریزند فرمودند کاهش تورم به معنی کاهش قیمت نیست بلکه مهار روند تورم و کاهش سرعت بالارفتن قیمت‌هاست! غافل از اینکه به واقع آن هم نیست. مردم به این هم راضی هستند که قیمت‌ها بالا رود اما با سرعت کم و با شیب و روند تحت کنترل اما چنین هم نیست. اگر تمام مقامات و مسوولان از بالاترین تا پایین‌ترین رده سلسله‌مراتب سازمانی، آنهایی که قرار است پا جای پای شهید رجایی و وزیر اقتصاد ایشان بنهند در ماه فقط یک بار... خودشان زحمت خرید تمام مایحتاج خانه و خانواده را بکشند، آن وقت متوجه خواهند شد که چقدر تفاوت است بین مفهوم تورم و مهار و تک‌رقمی کردن آن و سخنوری درباره آن و قلم‌فرسایی در مورد آن با آنچه مردم می‌بینند و لمس و از مهار تورم استنباط می‌کنند.

این است بی‌عدالتی در اطلاع‌رسانی یعنی آنچه مقامات می‌دانند و می‌گویند با آنچه مردم می‌بینند و می‌شنوند همخوانی ندارد و دلیل این امر تفاوت در سطح سواد اقتصادی و اجتماعی و عبارات و اصطلاحات به کار رفته در آنهاست.نمونه دیگر از بی‌عدالتی اطلاع‌رسانی این است که از زمانی که مقام محترم ریاست‌جمهوری و به‌خصوص از زمانی که وزیر اقتصاد ایشان از ایجاد 700 هزار شغل طی یک‌سال گذشته سخن به میان آورده‌اند همه به‌طور استفهام‌آمیزی به هم نگاه می‌کنند حتی آنهایی که همدیگر را نمی‌شناسند و ناخودآگاه این سوال برایشان پیش می‌آید که این تعداد نیرو چگونه جذب و در کجا یا کدام بخش به کار گرفته شده‌اند؟ هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که خدای نخواسته آمار یادشده صحت ندارد. فقط مخاطبان و شنوندگان این خبر به شدت کنجکاو هستند بدانند این افراد به‌طور عمده از چه قشر و طبقه‌ای هستند و درحال حاضر از نظر شغلی در کجا سر و سامان گرفته‌اند؟ و تا زمانی که پاسخ این سوال را ندانند تفاوت در دانش این موضوع در مقیاس زیادی وجود دارد و این نابرابری را می‌توان مصداق بی‌عدالتی در اطلاع‌رسانی مسوولان نسبت به مردم دانست.

برای رفع این نقیصه و از میان برداشتن این بی‌عدالتی کافی است مسوولان آنچه را به واقع تحقق یافته است به مردم بگویند، حتی بهتر است برای حفظ حاشیه امن، قدری هم تواضع به خرج داده و کمتر از آنچه انجام شده است به اطلاع مردم برسانند. در آن صورت ممکن است تعدادی از مردم پرتوقع، مسوولان و عزیزان رده‌بالای کشور را به کم‌کاری متهم کنند اما در عوض اعتماد زیادی نسبت به آنها پیدا خواهند کرد. ارزش اعتماد خیلی بیشتر از انعکاس و بزرگ جلوه دادن کاری است که انجام نشده و فقط برای پربار کردن کارنامه، مدام برسر مردم کوبیده می‌شود. در بسیاری از کشورهای مترقی جهان آنچه در راستای رفاه و آسایش مردم قرار است انجام شود مرتبا در بوق و کرنا نمی‌کنند چراکه معتقدند وقتی کاری انجام شد مردم خودشان می‌بینند. آنها معتقدند وقتی قیمت گوشت، لبنیات، کرایه ماشین، روغن، قند و شکر، لباس، درمان و... پایین آمد مردم می‌بینند و باور می‌کنند که دولت به فکر آنهاست و برایشان کاری کرده است و به طور طبیعی دیگر نیازی به ارائه اعداد و ارقام عجیب و غریب و سخنوری با استفاده از کلمات و عبارات نامانوس برای عموم نیست. به عبارت دیگر اگر کارهای انجام‌شده، گفته هم شود زبان مسوولان با گوش مردم در یک سطح از آگاهی قرار دارند. همچنین وقتی مردم و متقاضیان کار صفحات زیاد آگهی استخدام ادارات و شرکت‌ها در روزنامه‌ها و آگهی‌های پشت شیشه مغازه‌ها را برای جذب نیرو می‌بینند، متوجه می‌شوند و باور می‌کنند که اقتصاد کشور در شرایط رونق بوده و بیکاری در حداقل ممکن قرار دارد و نیازی به پافشاری و اصرار مسوولان نیست. در این شرایط است که گفته‌های مسوولان با چشم مردم در یک سطح آگاهی قرار می‌گیرد به این ترتیب اگر این صداقت در گفتار مسوولان در همه زمینه‌ها با صداقت در دیدار مردم همسطح و همسنگ شود، آن وقت می‌توان گفت عدالت اطلاع‌رسانی رعایت شده است در غیر این صورت عبارتی که فعلا حاکم و رایج است، مصداق عینی بی‌عدالتی در اطلاع‌رسانی است.

ارسال نظر: