رئیس سازمان نظام پزشکی:

وضعیت بودجه سلامت بحرانی است/ برگزاری انتخابات نظام پزشکی پس از انتخابات ریاست جمهوری

کدخبر: 2085384

زالی با بیان اینکه وضعیت بودجه سلامت بحرانی است، گفت: روش های نوین باید در این زمینه طراحی شود تا مردم در حوزه سلامت احساس امنیت کنند.

به گزارش « نسیم آنلاین »، فارس نوشت:

دکتر زالی رئیس سازمان نظام پزشکی در نشست خبر صبح امروز گفت: متوسط مراجعه مردم به پزشک در ایران جز پایین ترین رده های جهانی است و حدود 2.2 شاخص مراجعه به پزشک عمومی و 1.8 مراجعه به متخصص است که مشکلات اقتصادی از جمله دلایل آن به شمار می‌رود.

وی افزود: پزشکان منظم ترین گروه‌های اجتماعی جامعه در پرداخت مالیات هستند ولی ما هم معتقد نیستیم که نباید مالیات دهیم ولی هر سال مالیات پزشکان افزایش می یابد ولی عدالت مالیاتی باید رعایت شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: بسیاری از همکاران ما سند دارند که مراجعه بیماران آنها کاهش یافته ولی نسبت به سال پیش از آن مالیاتشان بیشتر شده است.

زالی بیان کرد: با ابطال تفاهم نامه نظام پزشکی با سازمان مالیاتی توسط دیوان عدالت اداری مشکلات مالیاتی پزشکان بیشتر شده و نگران رشد مالیاتی سال های آتی هستیم.

وی بیان کرد: کارانه ایجاد انگیزه برای پزشکان می‌کند و با حقوق متفاوت است. پزشکی که دو یا سه شیفت در منطقه محروم کار می کند را نمی توان گفت حقوق نجومی می گیرد.

چند وقت پیش یکی از پزشکان زنان که در سیستان و بلوچستان کار می کرد و فیش حقوقیش منتشر شده بود به من گفت اینقدر اینجا مراجعه کننده زیاد است که نمی توان کار نکرد و خدمات ارائه نداد.

وی بیان داشت: ارتقاء هتلینگ بیمارستان ها به نفع مردم است و باید اصلاح شود و ما پیشنهادات لازم در این زمینه را بیان کرده ایم.

زالی تصریح کرد: باید به سمتی رویم که که بیمه ها فرهنگ پیشگیری را توجه کنند در سوئد برای نسل میانسال و جوان آزمایشاتی همچون تست چربی خون رایگان انجام شده چراکه سازمان بیمه گر معتقد اند با این اقدام از سکته قلبی و ... جلوگیری کرده و این جلوی هزینه های بیشتر را می گیرد.

رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در اتریش برخی مواقع سازمان های بیمه گر هزینه افرادی که نیاز به باشگاه ورزشی دارند را پرداخت می کند تا از بیماری های مختلف جلوگیری کنند و اعتقاد به این مسئله دارند ولی در ایران چند تست غربالگری تحت پوشش بیمه است؟

زالی گفت: انتخابات نظام پزشکی پس از انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد و این موضوع خوب است چرا که مسائل سیاسی نیز بر این مسئله تأثیر نخواهد گذاشت.

وی افزود: دولت و مجلس باید در حوزه سلامت سرمایه گذاری کند؛ اوراق قرضه و مالیات بر ارزش افزوده فایده ای ندارد و باید منابع پایدار ایجاد شود. همچنین سهم سلامت از در آمد ناخالص ملی از متوسط منطقه باید بیشتر باشد ولی الان. از این منظر در ته لیست هستیم.

زالی با بیان اینکه وضعیت بودجه سلامت بحرانی است، گفت: روش های نوین باید در این زمینه طراحی شود تا مردم در حوزه سلامت احساس امنیت کنند.

وی گفت: در برخی قراردادها حقوق اولیه پزشک رعایت نمی شود و حداقل حقوق مدنی در این قراردادها دیده می شود مثلا در قرارداد با داروخانه می گویند شما فعالیت کنید و اگر پول داشتیم به شما می دهیم و این خلاف شرع و عرف است.

علیرضا زالی در ادامه نشست خبری در ارتباط با آمار خطاهای پزشکی در کشور اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی دارای سیستم دادسرایی بوده و اینکه کسی در روند پیگیری پاسخی نگیرد، مفهومی ندارد.

وی با اشاره به اینکه نظام پزشکی دارای 198 دادسرای انتظامی در سراسر کشور است، افزود: شکایت در دادسرا ثبت و پرونده را دادیار رسیدگی می‌کند که این دادیار بسیار موجه بوده و سابقه کار مکفی دارد.

رئیس سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: شکایت یا وارد شده یا غیروارد اعلام می‌شود که شکایت وارده به هیأت بدوی رفته و شکایت غیروارد به شکات اعلام می‌شود.

زالی اضافه کرد: زمانی که شکایت غیروارده به شکات اعلام شد، آنها صرف‌نظر کرده و یا در پرونده قصد ادامه یافتن دارند و حتی اگر دادسرا آن را مختومه اعلام کند فرد شاکی می‌تواند مستقیماً به هیأت بدوی مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه مسیر قانونی در پیگیری پرونده مشخص است گفت: این مسئله باعث شده که نیاز به ارجاع به جای دیگر نباشد.

وی تصریح کرد:‌در هیأت تجدید نظر استان،‌هیأت بدوی، هیأت عالی و دادسرا،‌کارشناسان و اعضای آن متفاوت بوده و تکراری نیستند تا اقدامات لازم در پیگیری پرونده‌ها به صورت دقیق انجام شود.

وی تصریح کرد: در ارتباط با خطاهای پزشکی باید گفت که درصد آمار این خطاها نسبت به آمار جهانی بسیار پایین است و حجم خدمات ارائه شده پزشکی در سال گذشته در کل کشور 850 میلیون خدمت سرپایی و بستری بود.

زالی خاطر نشان کرد:‌رسانه‌ها باید به موضوع خطای پزشکی به صورت فنی و فرآیندی وارد شوند و فرهنگ خوداظهاری خطای پزشکان به صورت پایلوت در برخی از بیمارستان‌ها انجام گرفته است.

وی گفت: بر اساس این فرهنگ خوداظهاری صندوق‌هایی در بیمارستان‌ها تعبیه شده که مسئولین می‌توانند آن را بخوانند و دیگر پزشکان ترس از اعلام خطا نداشته باشند.

رئیس سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: شورای پیشگیری از خطاهای پزشکی نیز تشکیل شده و همه اقدامات لازم در این راستا صورت می‌پذیرد.

ارسال نظر: