محسن رضایی در جمع دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت:

ساختارهای مدیریتی کشور باید متحول شود/ در اقتصاد و معیشت به پاسخ درستی نرسیده‌ایم

کدخبر: 2086732

دبیر مجمع تشخیص گفت: در حال حاضر سیاست خارجی و داخلی، دفاع و امنیت کشور به سامان رسیده است؛ پیشرفت‌های هسته‌ای و سایر پیشرفت‌ها نیز پاسخ به این سوال تاریخی بودند. اما واقعیت این است که در اقتصاد و معیشت به پاسخ درستی نرسیده‌ایم.

به گزارش « نسیم آنلاین »، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح پنجشنبه 21 بهمن 95 در مجتمع امام خمینی (ره) در جمع دانش آموختگان ادوار مختلف دانشگاه علم و صنعت ایران با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ایام دهه فجر و پیروزی پر افتخار ملت ایران را به شما تبریک عرض می کنم و همچنین سالگرد شهادت حضرت زهرا (س) را تسلیت می گویم. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقش دانشگاه علم و صنعت ایران در انقلاب اسلامی گفت: این دانشگاه با انقلاب رابطه نزدیکی دارد. قبل از انقلاب معمولا دانشجویان رشته های فنی جلوتر از سایر رشته ها در فعالیت های انقلابی نقش داشتند. دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشگاه پلی تکنیک و دانشگاه علم و صنعت پیشتاز بودند. دانشگاه شریف هم درانقلاب مشارکت داشت. رضایی گفت: من علاقه زیادی به مکانیک داشتم و فارغ التحصیل هنرستان شرکت نفت اهواز بودم. اولین بار در سال سوم هنرستان به خاطر مبارزات علیه شاه دستگیر شدم. بعد از قبولی در کنکور، در سال 1354 وارد این دانشگاه شدم و همراه دوستانم تحرکاتم را ادامه دادم.ساواک مرا شناسایی کرد و در ترم سوم برای رهایی از تعقیب ساواک، به دانشگاه نیامدم. در سال 55 و 56 از شهری به شهر دیگر می رفتم و دورادور اخبار دانشگاه را پیگیری می کردم. علم و صنعت از دانشگاه های پیشروی انقلاب و جزو دو سه دانشگاه پیشگام در راهپیمایی ها و اطلاعیه ها و توزیع اعلامیه های حضرت امام بود. در جبهه های جنگ هم این دانشگاه نقش آفرین بود. امروز هم امیدوارم دانشگاه های کشور، نقش خود را در سازندگی و توسعه ملی پیدا کنند و بیش از این بتوانند موتور محرک پیشرفت ایران اسلامی باشند. رضایی با اشاره به تاریخ و تمدن ایران گفت: زبان رسمی هندوستان، در دوران گذشته فارسی بود. حمله روس ها به ایران، نیمی از خاک سرزمین ما را جدا کرد. مردم یکباره بیدار شدند و از این جهت است که می گوییم انقلاب اسلامی ما اولین خیزش ملت ما نبوده و قریب صد سال حرکت های ملت ایران برای کسب استقلال و آزادی و سربلندی و سعادت ادامه داشته است. از آن موقع تا کنون در پی پاسخ به چند سوال هستیم. این بیداری از دغدغه امنیت شروع شد. ملت ما بیدار شد و دید که سمرقند و بخارا ها از کشور جدا شده است. [ملت ایران مهمترین گمشده تاریخی اش را در انقلاب اسلامی پیدا کرد] اولین پاسخ را برای پیشرفت ایران ، عباس میرزا در مدرن کردن ارتش دید. امیرکبیر به آموزش و پرورش اهمیت داد. مشروطه خواهان به قانون و آزادی پرداختند. رضاخان دیکتاتور به تاسیس دانشگاه و پل و راه آهن و اقدامات زیربنایی پرداخت و با اقدامات ضد فرهنگی خود، کشور ما را وابسته به انگلیس کرد. نهضت ملی شدن صنعت نفت و پانزده خرداد هم در پی همین پاسخ ها بود. ملت ایران اولین گمشده اش را در مفهوم ملت دولت در انقلاب اسلامی پیدا کرد. ملت ایران، گاهی در انتخابات ها بر خلاف نظر مسئولان تصمیم می گیرد و نشان می دهد که جان دارد که این گونه آزادانه به تصمیم می رسد. دولت هم مستقل از بیگانگان تصمیم می گیرد. سیاست ملی می گوید خودتان تصمیم بگیرید.

دبیر مجمع تشخیص گفت: در حال حاضر سیاست خارجی و داخلی ، دفاع و امنیت کشور به سامان رسیده است .پیشرفت های هسته ای و سایر پیشرفت ها نیز پاسخ به این سوال تاریخی بودند. اما واقعیت این است که در اقتصاد و معیشت به پاسخ درستی نرسیده ایم. دولت ها می خواهند دلسوزانه کار کنند. انتقادهایی به همه دولت ها هست اما واقعیت این است که همه می خواستند به نیاز های کشور پاسخ بدهند.» استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: نخبگان و دانشگاه ها باید در بخش توسعه ملی آرمانی جامعه فعال تر حاضر شوند. دانشگاه باید در متن توسعه ملی قرار بگیرد. بهبود اقتصاد راهبردهای متفاوتی دارد. اگر خاطرتان باشد، پیش از این بحث ایالت های اقتصادی را مطرح کرده بودم. اخیرا می بینید که نخست وزیر هند پس از اینکه ایالت گجرات را به پیشرفت رساند به دهلی نو رفت و اکنون هند رشد اقتصادی اش را از چین بالاتر برده و در سالها و دهه های بعد به یک کشور توسعه یافته تبدیل می شود. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ساختارهای مدیریتی کشور باید متحول شود، نقطه عزیمت این تحول نیز نخبگان و دانشگاهیان هستند. دانشگاه علم و صنعت در این تغییر نگاه و رویکرد باید برای خودش نقش تعریف کند و فارغ التحصیلان نقش مهمی در این مقوله ایفا می کنند.

وی در پایان با اشاره به اینکه "علاقه من همچنان به رشته مکانیک است" گفت: علت اینکه به دنبال تحصیل در رشته اقتصاد رفتم این بود که در دوران دفاع مقدس به این نتیجه رسیدم که بدون اقتصاد نمی توان امنیت کشور و زندگی مردم را در سالهای بعد تامین کرد. امیدوارم دانشگاه علم و صنعت بالندگی و پیشتازی خود را تداوم ببخشد.

ارسال نظر: