توصیه‌های بهداشتی وزارت بهداشت در آستانه ماه رمضان؛

زولبیا و بامیه را از مراکز مجاز بخرید/ تخلفات بهداشتی را به ۱۹۰ اعلام کنید

زولبیا و بامیه

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت‌ها و ایام خاص وزارت بهداشت ضمن ارایه توصیه‌های بهداشت محیطی به مردم در ماه مبارک رمضان، بر همکاری متصدیان و شاغلین مراکز تهیه غذا با مامورین و بازرسین بهداشت محیط تاکید کرد.

به گزارش «نسیم آنلاین»، مهندس سیدرضا غلامی، با تأکید بر این که از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی نگهداری می شوند، باید خودداری کرد،‌ ادامه داد: شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محل های غیر مجاز و دستفروشان خودداری شود. خرید شیرینی‌های سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبه‌های مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت باشد.

غلامی با بیان اینکه در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه غذا بهداشت فردی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: آش و حلیم و مواد غذایی مشابه از محل‌های مجاز و شناخته شده، خرید و تهیه شود و توزیع این مواد غذایی در ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی باشد.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت‌ها و ایام خاص وزارت بهداشت گفت: نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی یا ظروف یکبار مصرف نازک و رنگ روشن باشد. غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری نشود و در سریع‌ترین زمان ممکن مصرف شود. ضمنا در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی مشابه به سالم بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصا توجه شود.

غلامی افزود: افرادی که غذای سحری را هنگام افطار یا شام تهیه می‌کنند، در صورت پخت روی شمعک گاز یا سماور نگهداری کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد. در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده های غذایی نسبت به سالم سازی آن توجه شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی نهایی ضروری است.

غلامی تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط، نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت را مطلع کنند.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت‌ها و ایام خاص در توصیه‌های بهداشتی در ماه مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی، توصیه کرد که همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت محیط را در اولویت قرار دهند.
غلامی گفت: رعایت بهداشت فردی به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت نظافت و بهداشت محل کار خود، به ویژه محل و کارگاه‌های تهیه و طبخ شیرینی‌های سنتی، زولبیا بامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی الزامی است. مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز نگهداری شود یا درصورت نگهداری در فر، حرارت غذا از بین نرفته باشد.

غلامی تاکید کرد: فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه توجه کنند که جهت توزیع و فروش این مواد از جعبه‌های مقوایی یا بسته‌های بهداشتی دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده کنند. همچنین فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز و در خارج از ویترین خودداری کرده و هنگام بسته بندی از انبرک یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.

وی درخصوص تهیه شیرینی‌جات نیز گفت: تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از روغن‌های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده کرده و از چند بار مصرف کردن روغن خودداری کنند.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت‌ها و ایام خاص، به هیات‌های امنای مساجد و محل‌های برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای این محافل مواد غذایی سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل، بهداشت فردی خدمه‌ها در هنگام تهیه و طبخ رعایت شود. مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه یا صحن مساجد در مدت طولانی نگهداری نشود و ترجیجا در کمتر از دو ساعت توزیع و مصرف شود.

وی بر توزیع غذای پخته شده به صورت گرم در مساجد تاکید کرد و افزود: غذای گرم در ظروف مناسب و تمیز توزیع شده و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ترجیحا از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا آلومینیومی استفاده و از ظروف و لیوان یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.

غلامی گفت: در هنگام توزیع غذا خادمین از راه رفتن روی سفره خودداری کرده و نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل‌های برگزاری مراسم رعایت شود.

بنابر اعلام وب‌دا، وی بر رعایت نظافت و بهداشت سرویس های بهداشتی و وضوخانه و استفاده از سیستم لوله کشی یا جعبه های مایع دستشویی در این محل‌ها تاکید کرد و گفت: باید دقت شود که دخانیات توسط مراجعین در مساجد و محل‌های برگزاری مراسم استعمال نشود.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص وزارت بهداشت در پایان به خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری یا سحری توصیه کرد بهداشت فردی را رعایت کنند.

ارسال نظر

تحلیلی بر مهمترین نقاط قوت و ضعف سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر

صعود جوانان، سقوط پیشکسوت‌ها!

تشکیل وزارت بازرگانی مشکلی را حل نخواهد کرد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: تشکیل وزارت بازرگانی هزینه و وقت زیادی را تلف خواهد کرد. اینکه دولت به بهانه ساماندهی وضعیت فعلی به دنبال تشکیل وزارت بازرگانی است، پذیرفتنی نمی‌باشد. با تشکیل وزارت بازرگانی مشکلی حل نخواهد نشد. حتی می‌توان گفت مشکلات دیگری ایجاد می‌شود.

ارتباط عاملان جنایت با برخی کشورهای منطقه

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیامی شهادت جمعی از پاسداران انقلاب اسلامی در حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان را تسلیت گفتند.

گام دوم انقلاب اسلامی

در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی مردم ایران رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای راهبردی به تبیین حرکت انقلاب اسلامی لرای ایجاد تمدن اسلامی و زمینه‌سازی ظهور امام عصر پرداختند.

مهم‌ترین مطالب سرویس

تاملی درباب رسانه عدالتخواه و عدالتخواهی رسانه ای
عدالتخواهی یا نارضایتی‌سازی! مسئله این است
آخرین حربه موافقان افزایش حداقل سن ازدواج
اهانت به ۶۰۰ هزار بانوی ایرانی
نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:
در کشور با کمبود وکیل روبرو هستیم
همه چیز درباره‌ ساخت و ساز فاطمه حسینی، داماد شمخانی و داماد صفدرحسینی
دوربین مخفی در لواسان، بهشت آقازاده‌ها
نسیم آنلاین بررسی می‌کند
نان کانون وکلا در روغن آزمون وکالت
وقتی «عصرِ کلمه» کارکرد «کلمه» را می‌بلعد (۱)
استرسِ «فانِ» ما ایرانی‌ها
فارس گزارش می دهد
در جست و جوی مقصر بوی تهران!
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح کرد:
مانع ریخت و پاش های طرح تحول سلامت در بودجه می‌شویم
  • پر بیننده‌ترین
  • پر بحث‌ترین