نایب‌ رئیس خانه صنعت در پاسخ به فارس:

پیگیری حذف برچسب قیمت کالاها در جلسه با وزیر/ برخی فروشگاه‌ها درج قیمت کاذب را الزام می‌کنند

کدخبر: 2135483

نایب‌ رئیس خانه صنعت تهران از پیگیری حذف برچسب قیمت برخی کالاها و محصولات غذایی از روی بسته‌بندی در جلساتی با حضور وزیر صنعت خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی کریمی تفرشی در یک نشست خبری در پاسخ به خبرنگار فارس که پرسید آیا موضوع حذف قیمت برخی کالاهای تولید داخل همچنان پیگیری می شود؟ اظهار داشت: مذاکرات در این مورد در حال انجام است،جلساتی نیز با حضور شریعتمداری وزیر صنعت در حال برگزاری است و شخص وزیر پیگیر این موضوع شده است.

وی ادامه داد: زمانی که این مذاکرات به نتیجه نهایی برسد و زیرساخت های لازم فراهم شود، موضوع توسط وزیر صنعت اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه موضوع عدم درج قیمت مصرف کننده بر روی برخی کالاها در پایان دوره وزارت نعمت زاده در وزارت صنعت مصوب شد، گفت: قرار بود این طرح به صورت آزمایشی انجام شود، اما متأسفانه به دلیل برخی سوء برداشت ها متوقف شد.

کریمی تفرشی با تأکید بر اینکه بالاخره یک روز باید درج قیمت ها در ایران برداشته شود، اظهار داشت: تنها کشوری که در دنیا اقدام به درج قیمت مصرف کننده می کند، ایران است که امیدواریم با ایجاد زیرساخت های لازم، زمینه برای حذف قیمت ها فراهم شود.

به گفته وی، برخی افراد از این موضوع سوء استفاده می کنند و همین مسئله باعث شد که مصوبه دولت برای حذف قیمت ها اجرایی نشود ولی این طرح در درازمدت می تواند به نفع مردم باشد.

وی با بیان اینکه مراجع عرضه کننده کالا باید نسبت به درج قیمت اقدام کنند، گفت: جدیداً جلساتی در این مورد برگزار شده است، ایجاد زیرساخت های لازم در حال پیگیری است و مسائل کنترلی نیز از سوی سازمان تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف پیگیری می شود.

نایب رئیس خانه صنعت تهران همچنین در مورد دلیل ادامه ارائه تخفیف از سوی فروشگاه های عرضه کننده کالا و عدم درج قیمت نهایی با احتساب تخفیف بر روی کالاها نیز گفت: در ابتدا قرار بود تولیدکنندگان فقط سری ساخت و مشخصات تاریخ تولید و انقضاء را بر روی محصولات درج کنند و قیمت فروش کالا توسط فروشگاه ها درج شود ولی این اقدام نیازمند وجود صندوق های فروش در همه مراکز عرضه است تا امکان اسکن بارکد محصولات وجود داشته باشد.

به گفته وی، عدم وجود صندوق فروش در برخی سوپرمارکت ها یک مانع محسوب می شود که اگر نتوانند صورت حساب را به مصرف کننده ارائه دهند، شاهد برخی سوء استفاده ها در این بخش خواهیم بود.

* بعضی فروشگاه های زنجیره ای، درج قیمت کاذب را الزامی کرده اند

وی با تأکید بر اینکه دولت باید وجود صندوق های فروش در مراکز عرضه را الزامی کند، در مورد نامه وزیر صنعت به سازمان حمایت برای حذف تخفیف و قیمت های کاذب، گفت: این تخفیف ها توسط فروشگاه های زنجیره ای که جدیداً ایجاد شده اند، ارائه می شوند و در واقع تولیدکنندگان را مجبور می کنند که درصدهای تخفیف بالا را بر روی محصولاتشان اعمال کنند.

کریمی تفرشی با بیان اینکه سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی باید این موضوع را پیگیری کنند، گفت: برخی شرکت های جدید نیز برای ماندگاری خود در بازار مجبور به ورود به عرضه تولیداتشان در فروشگاه های زنجیره ای هستند که از سازمان حمایت و سازمان تعزیرات می خواهیم تا اجازه ندهند درصدهای بالای تخفیف و قیمت های کاذب در بازار جاری باشد زیرا در نهایت به ضرر همه تولیدکنندگان خواهد بود.

وی با اشاره به تعدد نامه نگاری های انجام شده با سازمان های ذی ربط دولتی در این مورد، گفت: ما در صنعت غذا نمی توانیم به صورت اجرایی به این موضوع وارد شویم اما از مراجع مربوطه خواسته ایم تا مسئله را پیگیری کنند.

وی در ادامه در مورد سهم صنایع غذایی از تسهیلات 30 هزار میلیارد تومانی نیز به خبرنگار فارس، گفت: بخشی از این تسهیلات به شرکت های بزرگ جهت استمرار حضور در صنعت پرداخت شده و در عین حال برخی تولیدکنندگان کوچک نیز از این تسهیلات برخوردار شده اند.

وی افزود: همچنین مشکلات واحدهای کوچک تولیدی در جلساتی با حضور وزیر صنعت پیگیری شده و در حال بررسی است.

نایب رئیس خانه صنعت تهران در ادامه با اشاره به رشد 15 درصدی ظرفیت تولید صنایع غذایی طی 8 ماهه امسال، گفت: صادرات مواد غذایی از ایران طی 6 ماهه اول امسال با رشد 12 درصدی همراه بوده که این میزان رشد در مورد صنعت روغن نباتی حدود 7 درصد، صنایع لبنی 19 درصد و کنسرو و شیرینی جات 10 درصد بوده است.

به گفته وی، صادرات مواد غذایی ایران در سال 85 حدود 500 میلیون دلار بود که در سال 95 به 6.5 میلیارد دلار رسیده است.

* تعیین سهم 20 درصدی ایران در بازار صنایع غذایی روسیه

وی با اشاره به تعیین سهم 20 درصدی ایران در بازار صنایع غذایی روسیه طی توافقات اخیر دو کشور ، گفت: این میزان صادرات معادل 30 میلیارد دلار در سال خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به واردات 3 میلیارد دلاری مواد غذایی به قطر، گفت: در سال 2016 سهم ایران از این رقم، حدود 18 تا 20 میلیون دلار بود اما پیش بینی می شود این رقم در سال جاری میلادی از مرز چند صد میلیون دلار بگذرد.

کریمی تفرشی همچنین در مورد صادرات مواد غذایی ایران به عراق گفت: از واردات 8 میلیارد دلاری به عراق، ایران سهم یک میلیارد دلاری را دارا است که با توجه به آزادسازی موصل پیش بینی می کنیم این عدد افزایش یابد.

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: