بازار کیان اهواز، بزرگ‌ترین محل فروش پرندگان مهاجر شکار شده/ ادامه سم‌ریزی‌های خطرناک در خوزستان

کدخبر: 2155307

امسال به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور، شکار پرندگان ممنوع اعلان‌شده اما روزانه هزاران پرنده شکار شده در بازارهای خوزستان به فروش می‌رسد و قاچاقچیان بدون هیچ برخوردی در امن‌ و امان کامل به تخلفاتشان ادامه می‌دهند.

گروه جامعه خبرگزاری فارس: بسیار نزدیک اداره کل محیط زیست استان خوزستان بزرگ ترین محل فروش پرندگان مهاجر شکار شده در سطح اهواز است.

این در حالی است که سال جاری به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور، شکار پرندگان ممنوع اعلان شده است، اما روزانه هزاران پرنده شکار شده در بازارهای کیان اهواز، شادگان، سوسنگرد و... به فروش می رسد و فروشندگان و قاچاقچیان پرنده همچنان در امن و امان کامل به این جنایت ادامه می دهند.

گاهی اوقات به ظاهر با این جنایات برخورد می شود اما به گونه ای است که فقط در حد تهیه گزارش و انتشار آن در خبرگزاری ها به منظور تبلیغ و نمایش است اما در عمل هیچ تأثیر بازدارنده ای برای متخلفین ندارد. سال ها است محیط زیست خوزستان در خبرگزاری ها خبر از برخورد با محمیه داران و شکارچیان غیرمجاز می دهد اما این برخوردها همیشه بعد از وقوع واقعه بوده است، عکس های دست اندرکاران و محیط بانان در کنار لاشه های بی جان و نه زنده گویای همه چیز است، با تمام این احوال محمیه ها و قتل عام پرندگان با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است.

باید از آن ها پرسید که تا حالا این آمارها چه دردی را علاج بخشیده اند وقتی شدت شکار پرندگان مهاجر و تخریب محیط زیست لحظه به لحظه در حال افزایش است این آمار دادن به چه درد می خورد.

گفته می شود بیشترین پرندگان بازار کیان اهواز و سوسنگرد از محمیه های بزرگ بستان که در مسیر جاده بستان چذابه قرار دارند تهیه می شود. سال هاست که محمیه ها به صورت غیرقانونی و در کنار بی کفایتی و سکوت محیط زیست خوزستان به جان پرندگان مهاجر افتاده و تاکنون توانسته اند جمعیت بزرگی از آن ها را از بین ببرند به طوری که بر جمعیت مهاجر زمستان گذر و عبوری پرندگان اثر ملموس گذاشته و این کاهش جمعیت به وضوح قابل مشاهده و درک است.

محمیه ها در واقع با خشک شدن هورالعظیم و تخریب زیستگاه و محل زمستان گذر پرندگان مهاجر در خوزستان پدیدار شدند. محمیه تالاب کوچکی است که به صورت مصنوعی به دست شکارچیان غیرقانونی درست می شوند. در چهار سال گذشته ایجاد محمیه در خوزستان و به ویژه دشت آزادگان به اوج خود رسیده است.

عملکرد محیط اداره محیط زیست خوزستان تاکنون هیچ تأثیر بازدارنده ای بر روند کار محمیه داران و شکارچیان نداشته است و محمیه ها همچنان فعال تر و پر جنب وجوش تر به کار جائرانه خود ادامه می دهند.

متأسفانه انجام مأموریت ها عمدتاً به منظور کشف لاشه صورت می گیرد و پیشگیری قبل از درمان هیچ اهمیتی ندارد.

مسئله دردناک دیگر استفاده از دانه های مسموم به منظور شکار پرندگان بیشتر و عرضه در بازارهای سوسنگرد و اهواز است.

متأسفانه سم ریزی پرندگان هرساله در زمین های کشاورزی و آبگیرها انجام می گیرد و جان هزاران پرنده را می گیرد، گوشت خواران دیگر همانند انواع پرندگان شکاری، سگ سانان و گربه سانان با مصرف لاشه های پرنده های مسموم شده خود هم مسموم شده و تلف می شوند. بیشترین آمار سم ریزی در این شهرستان صورت می گیرد. شکارچیان بدون کوچک ترین مزاحمتی دانه های مسموم را پخش کرده و در طول روز لاشه ها را جمع آوری و در بازارهای سوسنگرد و اهواز به فروش می رسانند.

«یونس عفراوی، فعال محیط زیست»

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: