اولین سفر خارجی وزیر ارشاد/ تاکید بر تقویت روابط فرهنگی با عراق

کدخبر: 2197088

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور دیدار با مقامات و فعالان فرهنگی و هنری کشور عراق به این کشور سفر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز دوشنبه ۲۷ فروردین به منظور دیدار با مقامات و فعالان فرهنگی و هنری کشور عراق به این کشور سفر کرد.

صالحی در این سفر دیدارها و ملاقات‌های مختلفی با مقامات سیاسی، فرهنگی، هنری و علمای دینی این کشور خواهد داشت که دیدار با با فعالان و نخبگان فرهنگی و هنری عراق و زیارت حرمین امامین جوادین(ع) از جمله برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عراق در اولین روز از سفرش به این کشور بود.

بازدید از موزه هنرهای معاصر وزارت فرهنگ عراق، دیدار با وزیر فرهنگ و گردشگری عراق، حضور در نشست خبری، دیدار با معاون اول رییس جمهور عراق، دیدار با رییس شبکه العراقیه و ... از دیگر برنامه‌های صالحی در دومین روز از سفر او به عراق خواهد بود.

صالحی روز دوشنبه در بدو ورود به بغداد گفت: در این سفر با بررسی توافق‌ها و همکاری‌های موجود، دنبال تقویت آن و نیز بررسی زمینه‌های جدید همکاری خواهیم بود.

وی از ملت عراق به عنوان ملت غیور و مقاوم یاد کرد و پیروزی بر تروریسم و داعش را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت.

صالحی گفت: روابط فرهنگی ایران و عراق بسیار کهن و عمیق و به دیرینگی تاریخ دو کشور است و پس از سقوط رژیم بعثی در عراق در مسیر رشد و تقویت قرار گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تفاهنامه‌هایی که تاکنون میان دو دولت امضا شده اشاره کرد و گفت: این توافق‌ها پایه‌های خوبی برای ارتباطات فرهنگی پدید آورده است و ما در صدد تقویت آن هستیم.

وی گفت: در این سفر تلاش می‌شود تفاهمنامه‌های موجود ارزیابی شود و بسیاری از کارهای انجام شده تقویت و در برخی حوزه‌ها نیز گفت و گوهای جدید انجام و زمینه‌های همکاری جدید شکل بگیرد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از معاونان خود عصر امروز دوشنبه به منظور دیدار با فعالان و نخبگان فرهنگی و هنری عراق و زیارت وارد بغداد پایتخت عراق شد.

جابر جابری قائم مقام وزیر فرهنگ عراق در فرودگاه بغداد از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استقبال کرد.

صالحی همچنین در نشستی که عصر دوشنبه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد، با تاکید بر بر اهمیت معرفی و عرضه کالاهای فرهنگی و هنری ایران در بازارهای فرهنگی عراق، گفت: اشتراکات عمیق و گسترده فرهنگی و تاریخی میان دو ملت ایران و عراق ما را ملزم به شکل گیری و برنامه ریزی و تقویت روابط همه جانبه فرهنگی می‌کند.

صالحی گفت که انتخاب عراق برای نخستین سفر خارجی وی در سمت مسوولیت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، نشانگر اهمیتی است که برای روابط فرهنگی میان دو کشور قائل است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد از فرصت این سفر چند روزه برای ایجاد زمینه همکاری‌های جدید در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری به شکلی پایدار استفاده شود.

وی گفت: باید این سفر را به یک برنامه فرهنگی در زمینه‌های مختلف سینمایی کتاب، نشر و برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری تبدیل کنیم و در این مسیر ایجاد فرصت برای معرفی و عرضه کالاهای فرهنگی ایران در بازار عراق بسیار مهم است.

ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد نیز در این نشست با تشریح فعالیت‌های فرهنگی برای تقویت مناسبات با عراق، آمادگی نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در همکاری نزدیک با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای گسترش زمینه‌های همکاری با طرف عراق اعلام کرد.

در این نشست معاونان و کارشناسان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، مسئولان و کارشناسان فرهنگی رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی آخرین وضعیت همکاری‌ها میان ایران و عراق را بررسی کردند.

بر پایه همین گزارش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه شب در نشستی صمیمانه با نخبگان و متفکران کشور عراق شرکت و از پیشنهادهای آنها برای تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور استقبال کرد.

سید عباس صالحی در این نشست که با حضور ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران و حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری رایزن فرهنگی ایران در بغداد و جمعی از نخبگان عراقی برگزار شد، گفت: ما در ایران به عراق به عنوان کشوری با تاریخ عمیق می‌نگریم.

وی با اشاره به این که روابط فرهنگی بین دو کشور در حال حاضر گسترده و عمیق و همچنین رو به گسترش است تاکید کرد این روابط هم در سطح دولت‌ها مهم تلقی می‌شود و هم در سطح تشکل‌ها و نهادهای مدنی، و هم در سطح نخبگان فرهنگی و دینی به این موضوع توجه وجود دارد.

صالحی گفت: گام‌های مهمی در این سه سطح در میان دو کشور در دو دهه گذشته برداشته شده است اما باید توسعه بیابد.

وی ابراز امیدواری کرد دهه آینده دهه ایجاد فرصت‌های بیشتر برای گسترش روابط میان دو کشور در هر سه سطح مذکور باشد.

در ادامه این نشست تعدادی از نخبگان عراقی نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را درباره علاقه مندی دو ملت و ضرورت توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف فرهنگی از جمله در عرصه‌های سینما، رسانه، هنرهای تجسمی، کتاب، گردشگری مذهبی و سیاحتی، کارهای ترویجی و تبلیغی برای مقابله با تبلیغات منفی استکبار جهانی، همکاری‌ها و تبادلات فرهنگی درعرصه‌های مختلف مطرح کردند.

در ادامه این جلسه فریاد راوندوزی وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق نیز در سخنانی کوتاه ضمن ابراز خرسندی از سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان به عراق، بر توسعه روابط فرهنگی میان دو کشور تاکید کرد.

وی گفت: روابط فرهنگی دو کشور در سال‌های اخیر پیشرفت خوبی داشته و باید آن را توسعه دهیم.

منبع: مهر

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: