مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر

احیای ۴۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ایلام تا تیر ماه/ وزارت نیرو آب را به صورت حجمی به وزارت جهاد می‌دهد

کدخبر: 2199010

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر گفت: نگرانی بابت تأمین آب احیای اراضی خوزستان نداریم و وزارت نیرو از این پس آب را به صورت حجمی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار می‌دهد که به صورت سهمیه‌بندی به کشاورزان تحویل شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه اقتصادی خبرگزاری فارس به منطقه فکه ایلام، یدالله شمایلی در نشست خبری به کارهای انجام شده در ادامه پروژه احیای 550 هزار هکتار اراضی استان خوزستان که به دستور مقام معظم رهبری طی دو سال اخیر در حال انجام است، گفت: 10 درصد از این پروژه به وسعت 55 هزار هکتار در نوار مرزی منطقه عین خوش، فکه و منطقه دشت عباس قرار است تا در راستای تسطیح اراضی و اجرای طرح های نوین آبیاری انجام شود که در فاز اول 46 هزار هکتار آن انجام شده و تا تیر ماه در حال اتمام است.

وی خاطرنشان کرد: در دوران جنگ منطقه عین خوش و فکه در اختیار عراق افتاده بود و در این منطقه کارهای زیربنای کشاورزی انجام شد تا بتوانیم کشاورزی استان خوزستان به ویژه در این منطقه را احیا کنیم.

شمایلی به این نکته اشاره کرد که 60 تا 66 درصد روش های آبیاری زمین های کشاورزی در این منطقه به روش آبیاری تحت فشار است و 800 میلیارد تومان اعتبار برای این 46 هزار هکتار پیش بینی شده که تاکنون 650 میلیارد تومان آن هزینه شده است و نگران تأمین منابع برای الباقی کار نیستیم.

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر در مورد تعیین الگوی کشت در این زمین ها هم گفت: این امر بر عهده سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و ایلام است، اما با توجه به نوع خاک کشت گندم، جو، ذرت، کلزا و محصولات صیفی حتی درختکاری و باغبانی قابل انجام است.

خبرنگار فارس پرسید، با توجه به خشکسالی یکی، دو سال اخیر و کاهش باران چقدر ممکن است اجرای این طرح در پایان و بهره وری آن به دلیل عدم تأمین آب عقیم بماند، گفت: حداقل برای تأمین آب یک دوره با وزارت نیرو تفاهم کرده ایم که پاسخگوست و در عین حال برای تأمین آب 46 هزار هکتار منطقه عین خوش و فکه تلفیقی از آب سد کرخه و آب چاه است که مشکلی نخواهیم داشت.

وی اظهار امیدواری کرد که در درازمدت بتوان از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای استفاده بهینه از آب استفاده کرد و از طرف دیگر افزایش بارش باران بتواند کمک بیشتری در این زمینه انجام بکند.

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر همچنین به این نکته اشاره کرد که قرار است وزارت نیرو آب را به صورت حجمی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد و این وزارتخانه هم سهم هر کشاورز را مشخص می کند و این کشاورز است که باید برای استفاده بهینه از آب خود برنامه ریزی کرده و آن را مدیریت کند.

شمایلی همچنین احیای زمین های کشاورزی ایلام و خوزستان را در ایجاد اشتغال زایی و به تبع آن امنیت در منطقه بسیار مؤثر دانست و گفت: اگر چه اعتبارات پروژه های عمرانی به شدت پایین آمده، اما برای حفظ منابع آب و خاک به ویژه در نقاط مرزی تاریخ کشاورزی ایران اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است.

وی همچنین در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه چقدر از کارشناسان، مهندسان و مشاوران خارجی در اجرای این طرح استفاده شده، گفت: صفر تا صد اجرای این طرح ها توسط متخصصان ایرانی انجام شده، چرا که معتقدیم در بخش سدسازی و زهکشی توان فنی و مهندسی ما به جایی رسیده که می توانیم آن را صادر کنیم و در صورت لزوم اگر جایی نیاز باشد، از مشاور خارجی هم بهره می بریم.

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر همچنین از انتقال کشت بهاره به کشت پاییزه در زمین های احیا شده خبر داد و گفت: با این روش میزان مصرف آب هم مدیریت می شود مضاف بر آنکه طی هفته گذشته 5 نفر از کارشناسان فائو از این زمین ها بازدید کرده اند و آن را به عنوان پایلوت بخش خاورمیانه و شمال آفریقا انتخاب کردند.

به گزارش خبرنگار فارس، به دلیل وقوع جنگ هشت ساله تحمیلی از سوی عراق در منطقه خوزستان زمین های نوار مرزی در استان خوزستان و ایلام به دلیل انفجارهای پی در پی و اصابت های گلوله و خمپاره و مین گذاری در بسیاری از بخش ها خالی از هر گونه سرسبزی شده که طی دو سال اخیر با دستور مقام معظم رهبری و اختصاص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی کار پاکسازی و احیای این زمین ها توسط مؤسسه جهاد نصر آغاز و فاز اول آن در حال اتمام است.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: