حجت‌الاسلام فلاح رفیع مطرح کرد

خلاء فکری و فرهنگی ریشه بسیاری از سرگشتگی‌های انسان امروز/ دانشگاه و حوزه رسالت خود را در این رابطه انجام دهند

کدخبر: 2199077

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه مدرس گفت: امیدواریم در سال جاری در کنار سایر تولیدات، به تولید فکری و فرهنگی که تولیدی مبنایی و ریشه‌ای است توجه جدی شود و حوزه و دانشگاه نیز در این عرصه بخشی از رسالت خود را به انجام برسانند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، حجت الاسلام فلاح رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس در اولین جلسه شورای این دانشگاه در سال جاری، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، به معنای زندگی و عشق واقعی و نیاز انسان امروز به آن پرداخت و گفت: انسان امروز بیش از هر زمانی به معنای زندگی و عشق واقعی نیازمند است و به نظر می رسد که از این نیاز واقعی بازمانده است. لذا در عین حال که از برخی امکانات بیش از مردمان روزگاران قبل برخوردار است احساس غربت و تنهائی او نیز بیشتر شده است.

وی افزود در عین حال که همواره سخن از عشق در همه مکاتب و فرهنگ ها و ملل و نحل بوده است. اما اکنون عشق های کاذب نیز بیشتر شده است؛ البته اگر بتوان اینگونه دلبستگی ها را اساسا عشق نامید.

حجت الاسلام فلاح رفیع ادامه داد: یکی از ویژگی های عقلانیت غربی جداسازی عشق و معنویت از عقلانیت است؛ چیزی که در ادیان و فرهنگ شرقی بویژه عقلانیت قرآنی این جدایی دیده نمی شود، بلکه کاملا پیوستگی بین این دو وجود دارد.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت مدرس سپس به رسالت دانشگاه و حوزه در این زمینه اشاره کرد و افزود: یکی از نکاتی که در سال حمایت از تولید ملی باید مورد توجه قرار گیرد توجه به تولید فکر است، فکر و فرهنگ اساس و بنیان هر تولید دیگر است. ما امروز بیش از هر چیز به این دو نیازمند هستیم. تولید فرهنگ نیز مبتنی بر تولید فکر است و این دو باید بر اساس اسلام اصیل و تفکر شیعه باشند و ما در منابع غنی خود ظرفیت والایی برای این مهم داریم.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شکل گیری تفکرات انحرافی مثل داعش گفت: هرچند این انحرافات از نظر نظامی، اقتصادی و وحتی فکری از سوی آمریکا و صهیونیست ها و رژیم های مرتجع منطقه مثل آل سعود حمایت می شود اما واقعیت این است که از نبود شفاف سازی فکری و نیز خلأ تئوریک و عدم نظریه های اقناعی و تبیین گر در شکل گیری این گونه فرقه ها سوء استفاده شده است و این کاری است که از حوزه و دانشگاه و متفکران برمی آید.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی گفت: امیدواریم با تلاش فکری در این زمینه در سال جاری در کنار سایر تولیدات، به تولید فکری و فرهنگی که تولیدی مبنایی و ریشه ای است نیز توجه جدی بشود و حوزه و دانشگاه نیز در این عرصه بخشی از رسالت خود را به انجام برسانند.

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: