دبیر اجرایی کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان:

۲۰ درصد کودکان زیر ۷ سال به پیش دبستانی می‌روند/ مدیریت مهد کودک‌ها باید یکپارچه شود

کدخبر: 2223509

ابراهیمی گفت: آمار کودکان زیر هفت سالی که به پیش دبستانی می‌روند، ۲۰ درصد است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ عصمت ابراهیمی دبیر اجرایی اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان در این کنگره افزود: با توجه به اهمیت دوران کودکی و دوران حساس خردسالی و زیر هفت سال، باید اطلاعات متولیان آموزش و پرورش به روز باشد و این افراد با دانش روز، روش های آموزشی، رویکرد ها و سیاست های سطح کلان کودکان آشنا باشند.

وی اظهار کرد: اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان محلی برای هم اندیشی مدیران، مربیان مهدکودک و سیاست گذاران در گروه های سنی زیر 6 است که می توانند با بهره مندی از جدیدترین اطلاعات همفکری و هم افزایی مطلوبی داشته باشند.

ابراهیمی ادامه داد: در بحث آموزش، متولیان سلامت همان آموزش و پرورش محسوب می شوند و سازمان بهزیستی نیز متولی بخش سلامت کودکان پیش دبستان و از سیاست گذاران این عرصه است که در کنار وزارت بهداشت که بعد جسمانی و بهداشت کودکان را پیگیری می کند، برنامه ها و طرح های کشوری را برای ارتقای بهداشت و سلامت کودکان زیر هفت سال دارد.

فعالیت حدود 700 مهدخصوصی در کشور

دبیر اجرایی اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان اظهار کرد: در استان تهران حدود 700 مهد خصوصی وجود دارد که از سازمان بهزیستی مجوز لازم را کسب کردند؛ در سطح کشور آمار کودکانی که از پیش دبستانی استفاده می کنند و در این عرصه مهدهای مساجد، مهدهای وزارت ارشاد و مهدهای بهزیستی نیز در نظر گرفته می شود که حدودا با احتساب این گروه ها 20 درصد کودکان زیر هفت سال به پیش دبستان می روند.

وی در پایان گفت: آموزش و مسائل مربوط به کودکان زیر هفت سال موضوعی مهم است و متولیان این عرصه زیاد هستند و به صورت جزیره ای عمل می کنند و اگر یک سازمان به صورت یک پارچه متولی باشد بسیاری از این مشکلات رفع خواهند شد و شاهد برنامه های جامعی برای کودکان زیر هفت سال خواهیم بود.

فعالیت بیش از 20 سازمان و نهاد در حوزه مدیریت کودکان پیش از دبستان

منصوره کریم زاده دبیر اجرایی اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان گفت: آموزش و سلامت روان کودک در دنیای امروز نیازمند ساماندهی مسائل گوناگون و یک پارچه بودن سیاست های عرصه مراقبت و رشد کودک خردسال، سیاست های پیشگیری و مراقبت از کودکان نیازمند حمایت ویژه، استانداردهای آموزشی، آموزش خود مراقبتی، مهارت های زندگی و... است که متولیان رشد و پرورش کودکان باید در این عرصه نقش آفرینی کنند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه 90 درصد رشد ذهنی کودکان در سنین زیر 6 سال شکل می گیرد باید گروه های سیاست گذار برای این گروه ها به صورت یک پارچه عمل کنند و مدیریت چند گانه کودکان پیش دبستان به نفع این گروه ها نیست.

کریم زاده با اشاره به فعالیت بیش از 20 سازمان و نهاد در حوزه مدیریت و آموزش کودکان پیش از دبستان اظهار کرد: یک پارچگی نظام آموزشی و استانداردسازی آموزش برای گروه های پیش دبستان موضوعی مهم است که باید متولیان سلامت و آموزش در گام های ابتدایی برای آن برنامه داشته باشند تا شاهد آینده ای سالم و موفق برای جامعه باشیم.

دبیر علمی اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان تصریح کرد: با توجه به شناخت زبانی، مهارت های اجتماعی و ویژگی های شناختی کودکان زیر 6 سال باید آموزش پیش دبستان برای این گروه ها اجباری شود و متولیان عرصه سلامت و آ موزش کودکان باید آموزش پیش از دبستان را یکی از شاخص های مهم رفاه اجتماعی تلقی کنند.

حوزه آموزش کودکان پیش از دبستان نیازمند سرمایه گذاری است

وی گفت: متولیان آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان باید بدانند که آموزش پیش از دبستان یک سرمایه گذاری برای کشور است و این آموزش در سال های آتی روی کاهش آسیب های اجتماعی و هزینه های سلامت اجتماعی نقش مستقیم دارد و باید با اهمیت آموزش دوره پیش از دبستان از گام های نخستین برای آینده کشور سرمایه گذاری کنیم.

کریم زاده در پایان از حضور مهمانانی از کشورهای ایتالیا، اتریش، سوئد، انگلیس در این همایش خبر داد و افزود: با پرداختن به محورهای اصلی همایش که به آموزش، سلامت و سیاست گذاری برمی گردد می توان شاهد جریانات خوبی در آینده کشور باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: