نان بی کیفیت در سفره مازنی ها

کدخبر: 2234475

ساری - ایرنا - کم اثر بودن اقدامات مختلف انجام شده طی چند سال گذشته برای بهبود کیفیت نان در مازندران این بار صدای استاندار غیربومی استان را هم در آورده است تا به متصدیان نانوایی ها در باره خط قرمز بودن سلامت جامعه هشدار دهد .

به گزارش خبرنگار ایرنا ، اگر چه مشکل کیفیت نان در مازندران با وجود در اختیار داشتن کیفی ترین گندم کشور سابقه ای طولانی دارد ولی در دولت تدبیر و امید برنامه هایی مانند آموزش نانواها ، پرداخت تسهیلات و تجهیز نانوایی ها به دستگاههای پخت با آتش غیرمستقیم و نظام جامع درجه بندی نانوایی ها به اجرا درآمد تا این مشکل فراگیر را برای همیشه حل کند که نتیجه قابل ملاحظه ای تاکنون نداشته است . بر اساس آمار شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور ، حدود چهار هزار و 400 نانوایی در مازندران فعالیت می کنند که در 241 نانوایی دستگاه حرارت غیر مستقیم نصب شده است و دولت برای خرید هر یک از آنها مبلغ 100 تا 150 میلیون ریال تسهیلات با بهره کم پرداخت کرده است . با این وجود ، در نظام رتبه بندی خبازی های مازندران تنها 2 درصد از مجموع نانوایی های استان درجه یک شناخته شدند ، 22 درصد در سطح درجه 2 باقی ماندند ، 50 درصد نان در حد درجه سه به خورد مردم می دهند و 26 درصد نیز درجه چهار ارزیابی شدند. ** نان سالم ، خط قرمز به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، استاندار روز دوشنبه در نشست کارگروه آرد و نان استان گفت : حاکمیت ، مسئول سلامت جامعه است و به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد ، سلامت و امنیت غذایی جامعه به مخاطره بیفتد. وی با تاکید بر این که ' عیار نان در مازندران باید ارتقا یابد ' ، تاکید کرد : این مهم با نظارت ، کار بهنگام و خدمت گزاری خالصانه محقق می شود . استاندار مازندران بر نظارت پایدار تا تحقق کامل برنامه های استان در دست یابی به ارتقا کیفیت نان تاکید کرد و گفت که نظارت بر نانوایی ها و امور مرتبط با نان باید ملموس و اثربخش باشد. اسلامی توضیح داد : باید دیده بانی مستمر با نظام نظارتی یکپارچه بر فرآیند تهیه ، پخت و عرضه نان کیفی انجام شود و بازرسی ها در این راستا باید کاملا منظم ، از پیش اعلام نشده و برِخط باشد ، بنحوی که هر نانوایی در هفته حتما مورد بازرسی قرار گیرد. مقام عالی دولت در استان با تاکید بر این که قدرت مدیریت برای نظارت بر نانوایی ها و افزایش کیفیت نان باید گسترش یابد ، به فرمانداران دستور داد تا شخصا جلسات و مسایل آرد و نان شهرستان محل ماموریت خود را مدیریت کنند . اسلامی گفت : بازدارندگی نظارت و اقدامات بازدارنده باید به گونه ای باشد که تخلفات هرگز تکرار نشود. در این جلسه در خصوص توازن و تناسب بین ظرفیت ها و تقاضاها برای اعطای مجوزهای جدید ، فعالیت نانوایی های آزاد پز و سنتی ، بررسی مستمر شاخص های کیفی و قوانین و الزامات بهداشت فردی و محیط نانوایی ها ، نحوه طبخ و کیفیت آرد مصرفی و خمیر به صورت روزانه بحث و بررسی صورت گرفت و تصمیمات لازم اتخاذ شد. بر اساس آمارهای رسمی ، سالانه بیش از 120 هزار تن گندم در مازندران تولید می شود. کارشناسان معتقدند که کیفیت گندم ، حمل و نقل، فرآوری و پخت از اجزای تشکیل دهنده کیفیت بخشی به نان است اما به دلیل صدور بیش از ظرفیت مجوز های خبازی ، پایین بودن مهارت کارگران، وجود ماشین آلات فرسوده و فناوری پایین کارخانجات، اجرای فرایند تولید نان با کیفیت در مازندران را با مشکل مواجه کرده است. مازندران بر اساس استانداردهای تعریف شده بیشترین تعداد نانوایی را در کشور دارد . در مازندران برای هر 750 نفر یک نانوایی وجود دارد در حالی که میانگین کشوری وجود یک نانوایی برای هر یکهزار و 300 نفر است . زیاد بودن تعداد نانوایی ها سبب شده تا این کسب و کار برای نیمی از خبازی ها به صرفه نباشد . در حالی که سرانه کشوری مصرف روزانه آرد در هر نانوایی هشت تا 10 کیسه است ، خبازی های مازندران تنها روزانه پنج کیسه پخت دارند . صدور مجوز برای افراد غیرحرفه ای و نااهل نیز از دیگر مشکلاتی است که صنف خبازی های مازندران را بدنام کرده است . مجوز فعالیت نانوایی را کارگروه آرد و نان با محوریت صنف خبازی ها زیر نظر سازمان صنعت ، معدن و تجارت صادر می کند . شرکت غله منطقه 2 پیش از این برای بهبود وضعیت نانوایی ها و پخت نان در مازندران پیشنهاد اعمال حدود صنفی برای نانوایی ها و اهلیت سنجی نانواها را به کارگروه آرد و نان استان پیشنهاد کرده بود. 6990/1654

منبع: ایرنا

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: