گزارش نسیم آنلاین از پاسخ های امروز رئیس جمهور

نه نمایندگان قانع شدند، نه مردم

کدخبر: 2254945

جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس با دستور سوال از رئیس جمهور آغاز شد

به گزارش نسیم آنلاین جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس با دستور سوال از رئیس جمهور برگزار شد.

این سوال شامل پنج محور عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چند ساله و افزایش شتابان نرخ ارز خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی است

در پایان جلسه امروز پس از رای گیری نمایندگان در خصوص ۵ محور سوالان از پاسخ‌های رئیس‌جمهور قانع نشدند و تنها در خصوص محور دوم که استمرار تحریم‌های بانکی بود با اختلاف اندکی قانع شدند.

باتوجه قانع نشدن نمایندگان نسبت به پاسخ‌های رئیس‌جمهوری به ۴ سوال، سوالات مطرح شده به قوه‌قضاییه ارجاع خواهد شد و پس از آن نتایج بررسی قوه‌قضاییه بار دیگر به مجلس ارجاع می‌شود و مجلس در این باره تصمیم‌گیری خواهد کرد.

ماده ۲۱۳ آیین نامه مجلس میگوید: چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سوالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سوال نقض قانون یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سوال به قوه قضائیه ارسال می شود.

سوال جمعی از نمایندگان از رییس‌جمهوری دهم مرداد با ۸۰ امضا در مجلس اعلام وصول شده بود.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، محمود علوی وزیر اطلاعات، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی و لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهوری رییس جمهوری را همراهی می کنند.

نمایندگان از بداخلاقی اجتناب می‌کنند

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و طراح سؤال از رئیس جمهور طی نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی قوه مقننه تأکید کرد که نمایندگان از طرح مباحث حاشیه‌ای و همچنین اهانت و بداخلاقی در نشست سؤال از رئیس جمهور اجتناب خواهند کرد.

وی همچنین خواستار این شد که حسن روحانی رئیس جمهور هم به دور از مباحث حاشیه‌ای و بر طبق قانون مباحث خود را مطرح کند تا در نهایت نشست سؤال از رئیس جمهور گامی مثبت در راستای حل مشکلات مردم باشد.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:‌

جناب آقای دکتر علی لاریجانی

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

با احترام و تبریک دهه پربرکت ولایت، همانگونه که دیروز یکشنبه مورخ ۱۳۹۷/۶/۴ در جلسه مشترک کمیته منتخب هفت نفره نمایندگان امضاکننده سؤالات پنج‌گانه از آقای رئیس جمهور، به استحضار رسید، ماده ۲۱۳ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی محتوای نطق نمایندگان و رئیس جمهور را به بیان و توضیح سؤالات، اظهار و ارائه پاسخ‌ها به بیان و تبیین ابهامات، محدود کرده است.

نمایندگان سؤال کننده به تبعیت از توصیه‌ها و سفارشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مقاطع مختلف، آموزه‌های دینی و اخلاق اسلامی و رعایت کرامت و شئون دولت و مجلس، از چارچوب سؤالات پنج‌گانه خارج نخواهند شد،‌از طرح مباحث سیاسی و امور حاشیه‌ای و هرگونه اهانت و بداخلاقی اجتناب خواهند ورزید.

چنانچه رئیس جمهور محترم نیز صرفاً در چارچوب قانون مورد اشاره، پاسخ‌های مرتبط و معطوف به سؤالات و ابهامات مطروحه نمایندگان ایراد نمایند، یقیناً جلسه فردا سه‌شنبه ۱۳۹۷/۶/۶ پیام روشنی از مردم‌سالاری دینی، کمال و بلوغ ساختاری و سیاسی، استقلال و اقتدار، پاسخگویی و تعامل مجلس و دولت را در حل مشکلات مردم، به جامعه، جهان و افکار عمومی منتقل خواهند نمود، و اگر احیاناً رئیس جمهور محترم به مسائل حاشیه‌ای، غیر مرتبط و فرافکنی بپردازند، علاوه بر ارسال پیام منفی به افکار عمومی، بی‌خاصیت کردن اقدام قانونی سؤال نمایندگان و ایجاد اثرات نامطلوب در جامعه ارسال و نیز خلاف و نقض آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

خواهشمند است در صورت بروز چنین وضعیتی براساس سوگندی که هیأت رئیسه محترم مجلس در عمل و اجرای آیین‌نامه داخلی یاد کرده‌اند، از چنین اتفاقی ممانعت فرمایید که در غیر این صورت ممکن است با توجه به استقلال و احساس مسئولیت نمایندگان، آرامش درونی جلسه مذکور مخدوش گردد، که این امر می‌تواند تبعات نامناسب و ناخوشایندی را در افکار عمومی به دنبال داشته باشد.

پیشاپیش از مدیریت و حسن تدبیر جنابعالی تقدیر و تشکر می‌شود.

طراح سؤالات پنج‌گانه اقتصادی

و نمایندگان مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی

مجتبی ذوالنوری

رونوشت

جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهور محترم؛ جهت استحضار

لاریجانی: جلسه امروز می تواند کمال سیاست‌ورزی در کشور را نشان دهد

علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز مجلس (سه‌شنبه 6 شهریور 97) گفت: برای حجاج عزیز بیت‌الله الحرام که این روزها به میهن عزیز بازمی‌گردند، قبولی طاعات را آرزومندیم و از اینکه امسال برای عزیزان امکان مناسبی برای انجام این فریضه الهی حاصل آمد از دولت عربستان سعودی تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز سؤال برخی نمایندگان از رئیس‌جمهور در دستور کار مجلس قرار دارد. به آقای رئیس‌جمهور و برخی اعضای هیأت وزیران که در جلسه حضور دارند خیرمقدم می‌گویم و ملاحظاتی را تقدیم می‌کنم.

وی افزود: طبق اصل 88 قانون اساسی حداقل یک چهارم کل نمایندگان می‌توانند از وظایف رئیس‌جمهور سؤال کنند. عمیق‌ بودن تفکر دموکراتیک در نظام جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد که بالاترین مقام اجرایی کشور خود را پاسخگو می‌داند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: این ارزش بزرگی برای ملت ماست که همه مسئولین حتی در بالاترین سطوح خود را خادم ملت و پاسخگو در مقابل ملت و نمایندگان آنها می‌داند.

وی افزود: برای ملت ما که دوران طولانی سلطنت وابسته را تحمل کرده است که مسئولین نظام شاهنشاهی با بی‌اعتنایی به پاسخگویی به ملت خود را مدیون و خاضع قدرت‌های بیگانه می‌دانستند یک شکوفایی سیاسی بزرگ است که با مجاهدت زیاد حاصل آمده است. حال آنکه بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از کشورهای منطقه هنوز گرفتار نظام‌های استبدادی و قبیله‌ای وابسته هستند و در این امر فاصله زیادی با نظام دموکراتیک جمهوری اسلامی دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از نمایندگان که سؤالاتی را مطرح می‌کنند و رئیس‌جمهور می‌خواهم طبق ماده 213 و ماده 113 آئین‌نامه مطالب خود را بدون خروج موضوعیت که مستلزم تذکر رئیس‌مجلس باشد بیان کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نکته دیگر رعایت انصاف و حد کلام فاخر است که در بیان رهبری معظم به حس کرامت یکدیگر ظهور یافت و انشالله بر حسن ظن نسبت به یکدیگر استوار باشد.

وی در پایان افزود: با رعایت اصولی که مذکور افتاد جلسه امروز می تواند در نوع خود کمال سیاست‌ورزی در کشور را نشان دهد و شرافتی در حکمرانی را به تصویر بکشد و چون مطالب مستقیما در اختیار مردم قرار می‌گیرد در عین جدیت موضوعات مطروحه عواطف برادرانه و ادب دیوانی نظام را عیان کند.

چرا دولت لیست دریافت کنندگان ارز را منتشر نمی کند؟

نایب رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که رییس جمهور باید بگوید چه کسانی به کشور خسارت وارد کرده‌اند، گفت: در ماه‌های اخیر ده‌ها میلیارد دلار ارز از کشور بدون برنامه برای واردات کالاهای لوکس و غیرضروری اختصاص داده شده است.

به گزارش ایسنا، محمد دهقان در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از متقاضیان سوال از رییس جمهور به بیان دلایل طرح سوال از رییس جمهور پرداخت و عید غدیر را تبریک گفت و یاد شهیدان رجایی و باهنر را به عنوان الگوهای ساده‌زیستی گرامی داشت.

وی با تبریک هفته دولت به رییس جمهور و مردم گفت: آقای رییس جمهور شما در بیانات خود تاکید کردید که باید امور کشور مبتنی به کار کارشناسی و توجه به خرد جمعی باشد. بنده به عنوان نماینده‌ای از سوال‌کنندگان و به نیابت از بخشی از ملت ایران که بار سنگین تورم و گرانی کمر آنها را خم کرده است، می‌پرسم کدام کار کارشناسی را تجویز کردید که دولت شما در دو - سه سال گذشته به ویژه چند ماه اخیر دهها میلیارد دلار ارز کشور بدون برنامه برای واردات کالاهای لوکس و غیرضرور اختصاص داد.

دهقان ادامه داد: آقای جهانگیری زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومان را اعلام کرد، گفت که هرکسی هرچه مقدار می‌خواهد ارز بگیرد. در آن زمان مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی را آماده کرد تا مقابله با این کار کند، اما دولت شما مقاومت کرد. سه ماه و نیم طول کشید تا نظر کارشناسان و مجلس شورای اسلامی را پذیرفتید، اما در این مدت چه خسارت‌ها به کشور وارد شد.

نایب رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آقای رییس جمهور همه مردم، مقامات و نمایندگان از شما و دولت می‌خواهند که فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۰۰۰ تومانی را مشخص کنید، چون کسانی بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفته و کالاهایی با قیمت ارز ۱۰ هزار تومانی به فروش رساندند. شما هم تاکید داشتید که باید این کار انجام شود، اما شما رییس جمهور هستید چه کس دیگری باید این کار را انجام دهد؟ برخی از دولتمردان از چه چیزی می‌ترسند؟

دهقان ادامه داد: زمانی که مردم تحت فشار تورم و گرانی بودند ارز دولتی برای سفرهای غیرضروری اختصاص یافت و باعث شد افرادی رایگان به آنتالیا، مالزی و کشورهای دیگر بروند و مدیریت کشور را به تمسخر گیرند، آیا تشخیص قطع شدن ارز مسافرتی آنقدر سخت بود که دولت شما چهار ماه طول کشید که آن را قطع کند.

این عضو کمسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تاسف‌بارتر آن است که در زمانی که باید ارز در بازار توزیع می‌شد این اتفاق رخ نداد حتی کسانی که می‌خواستند ۱۰ هزار دلار را بفروشند با آنها مثل قاچاقچی برخورد می‌شد و همه صرافی‌ها را بستند. تقاضا زیاد شد و آقای جهانگیری اعلام کرد هرکسی هرچه می‌خواهد می‌تواند از بازار ارز بگیرد اما بعد جلوی عرضه و تقاضای ارز را گرفتند. معلوم است که در این شرایط قیمت ارز ۱۰ هزار تومان می‌شود.

وی افزود: ارز ناشی از صادرات کالا توسط شرکت‌های شبه‌دولتی و خصولتی ۱۰ میلیارد دلار است، اما کمتر از دو میلیارد دلار آن در بازار توزیع شد. این شرکت‌ها زیرنظر پنج وزارتخانه نفت، صنعت، دفاع، رفاه و اقتصاد هستند. در این شرایط وزارتخانه‌ها یا ارز را احتکار کرده یا خلاف قانون اقداماتی را انجام داده است. باید این وضعیت مشخص شود.

دهقان ادامه داد: بعد از این همه خسارت، وزیر نفت مامور شد با شرکت‌های شبه‌دولتی و خصولتی که ارز نمی‌فروشند، برخورد کنند، چرا این کار چهار پنج ماه پیش انجام نشد. اگر شما توان نداشتید چرا بازار را تحریک کردید و مردم را به سوی خرید سکه سوق دادید؟ این باعث شد بیش از ۶۱ تن سکه به تعداد محدودی به فروش رسیده و هزاران میلیارد تومان به جیب دلالان رود. بعد از آن اگر ذخائر کافی بود، چرا فروش سکه را مجددا گرفتید که به ۴۰۰۰ میلیون تومان برسد.

وی گفت‌: یک فرد با پنج کلاس درس، حساب اموال خود را دارد، چرا دولت با این همه ژنرال، مدیر و کارشناس حتی مسائل بدیهی را هم تشخیص نداد؟ این اشکالات و بی‌تدبیری‌ها باعث شد ارزش پول ملی تا یک چهارم کاهش پیدا کند که نتیجه آن خالی شدن جیب و سفره مردم است. دهها هزار میلیارد تومان به باور برخی کارشناسان بیش از 90 هزار میلیارد تومان در این شرایط پول به کیسه افراد مفت‌خور رفته است و درصد اندکی از آن به ثروتمندان رسیده است. این خسارات را چگونه می‌خواهید جبران کنید؟

نایب رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: طبق ماده 598 قانون مجازات اسلامی هر کسی با اهمال باعث تضییع حقوق دولت شود علاوه بر مجازات باید جبران خسارت کند. بگویید چه کسانی به کشور خسارت وارد کرده و چگونه می‌توانید جبران کنید.

رکود تورمی در دولت شما به اوج رسید

یک عضو فراکسیون ولایی مجلس گفت: آقای رییس‌جمهور در دولت شما به دلیل فقدان مدیریت کارآمد تورم تشدید شد و به اوج رسید و رکود تورمی ایجاد شد.

به گزارش ایسنا، محمدحسین فرهنگی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در جلسه سوال از رییس‌جمهور، گفت: در اصل ۱۳۴ قانون اساسی آمده که رییس جمهور مسوول اقدامات هیات وزیران است. جناب آقای رییس‌جمهور در ابتدای شروع دولت، شما تصویر موفقی از مدیریت آتی خود در اقتصاد ترسیم کردید هر چند که رکود مسئله نیست که در دولت شما ایجاد شده باشد اما در دولت شما به دلیل فقدان مدیریت کارآمد، تشدید شد و به اوج رسید و به رکود تورمی مبدل شد.

نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: تعطیلی ۵۸۰۰ کارخانه در طول دولت شما اتفاق افتاد. رکود کسب و کار و رکود فعالیتهای عمرانی از آثار رکود اقتصادی دولت شماست. این رکود سنگین در شرایطی اتفاق افتاد که تورم کشور طی سالهای گذشته مدام بیشتر شده است. افزایش ۲.۳ برابری نقدینگی و عبور از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان موجب بهم ریختن بازارها شده است. نقدینگی در حال حاضر بیش از جی دی پی شده است. تورم اعلامی مرداد بانک مرکزی ۹.۷ اعلام شد در حالی که زندگی مردم این را نشان نمی‌دهد.

وی ادامه داد: تورم ۹۰ درصدی را شاهدیم که بالاترین تورم کشور است. کاهش کالا در بازار به همراه کاهش تقاضا به دلیل کاهش ارزش پول ملی و کاهش توان مالی مردم و کاهش تولید اتفاق افتاده است. برخی از مالکان مسکن به دلیل شوکهای وارد به بازار، خانه هایشان را از دست می‌دهند همچنین جوانان شاغل کارشان را از دست می‌دهند که تاثیر این مسئله در زندگی آنان هویداست. در چنین شرایطی باید با مدیریتهای عملیاتی دست به اصلاحات اقتصادی می زدید. شما از سال ۹۲ دست به کدام اصلاحات بنیادین در زمینه‌های مسکن، بیمه، عمران، حمایت از بیکاران متقاضی کار، بانک‌ها و همان یارانه ها که منتقدش بودید، زدید؟

فرهنگی ابراز امیدواری کرد: همکاران محترم با توجه به واقعیات جامعه تصمیم بگیرید نه براساس ادعاهایی که مرتب در طول سالهای گذشته مطرح شد و تاثیر داخلی و خارجی مثبت هم نداشته است.

شورای عالی اشتغال را چند بار تشکیل دادید؟/ مرد کسی است که امروز مقابل سختی‌ها بایستد و ما در کنار شما ایستاده‌ایم

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: همه می‌دانند ام‌الفساد کشور، بیکاری است. آقای رییس جمهور خانواده‌هایی را در نظر بگیرد که ۲ تا ۵ فرزند با سنین ۲۰ تا ۴۰ سال بیکار دارند که به دلیل نداشتن شغل به خانه پدری می‌روند؛ به خانه‌ای که خودِ پدر یا بیکار است یا با دستمزد پایین برای این جوانان سفره پهن می‌کند. آقای رییس‌جمهور بیکاران کشور چند نفر هستند؟ ۲، ۳ یا ۵ میلیون نفر؟

به گزارش ایسنا، سیدحسن نقوی حسینی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در جلسه سوال از رییس‌جمهور با تبریک هفته دولت، گفت: امروز روز ملت و دولت است. اصل ۲۸ و ۳۴ و سایر اصول قانون اساسی از شما خواسته اشتغال مناسب، تامین اجتماعی و دستمزد مکفی را برای ملت ایجاد کنید.

نماینده مردم ورامین در مجلس ادامه داد: آقای رییس جمهور به نمایندگان ملت بگویید شورای عالی اشتغال که بالاترین مرجع تصمیم گیری شغل است طی ۵ سال دولت شما چند بار تشکیل جلسه داد؟ بانک اطلاعات بیکاران که شما در دو دوره انتخابات قول آن را دادید، کجا تشکیل شد؟ سرانجام طرح کارورزیِ شما چه نتیجه‌ای داشت؟ باید پاسخگوی ملت باشید.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خطاب به دشمنان نظام هشدار داد: به دشمنان ایران اعلام می‌کنیم که آمریکا را له می‌کنیم و از تحریم‌ها عبور می‌کنیم و مجلس پشتیبان شما هستند. دشمنان بدانند تا زمانی که پشت رهبری ایستاده‌ایم از هر گونه گزندی به نظام، کور خوانده‌اند.

وی ادامه داد: آقای رییس جمهور تو را به خدا به نخبگان، صنعت و تولید و به داشته‌های داخلی خودمان توجه کنید. کاش شما یا معاون اول شما از نمایشگاه صنایع کوچک که وزیر صنعت مدتی قبل تشکیل داد، بازدید می‌کردید. به والله در منزل مردم دلار به اندازه کافی وجود دارد، اعتماد آنان را جلب کنید. ظرفیت‌های اشتغال مهمتر از خودِ شغل است. روی ایجاد ظرفیت اشتغال فکر کنید. بخش مسکن را راه بیندازید. ۳۰۰ نوع شغل در حوزه صنعت وجود دارد. همه این بخش‌ها، بیکارند. بیش از ۵۰۰۰ مرکز تولیدی و خدماتی که منشاء تولید و شغل است، تعطیل است.

نقوی حسینی در پایان رو به روحانی کرد و گفت: آقای رییس جمهور اختلاف سیاسی داریم اما امروز روز عزت ملت ایران و به تعبیر شما امروز روز سخت کشور است. مرد کسی است که امروز مقابل سختی‌ها بایستد و ما در کنار شما ایستاده‌ایم.

کرم پور: چطور با داعش مبارزه می‌کنیم اما نمی‌توانیم با قاچاق مبارزه کنیم؟

نماینده مردم فیروزآباد در مجلس شورای اسلامی گفت، چطور می‌توانیم با داعش مبارزه کنیم اما نمی‌توانیم با قاچاق مبارزه کنیم؟

به گزارش ایسنا، کوروش کرم‌پور حقیقی که به عنوان یکی از متقاضیان سوال از رئیس جمهور در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) سخن می‌گفت: اظهار کرد:‌ دولت و مجلس در خدمت به مردم باید به درستی انجام وظیفه کنند. من نماینده‌ای هستم که به شهادت مردم و شخص شما همواره حامی دولت بوده وهستم و معتقدم حضور رئیس جمهور محترم در مجلس برگ زرینی از پاسخگویی مسئولین نظام به مردم است.

این نماینده مجلس ادامه داد: رهبری گفتند اگر کالایی قاچاق وارد کشور شده باید در انبار عمومی به آتش کشیده شود. ایشان گفت که مراد من فلان کوله بر ضعیف نیست بلکه قاچاق سازمان یافته‌ی بزرگ است. آیا با این وجود حرفی باقی می‌ماند که من نماینده در ارتباط با قاچاق مطرح کنم؟

کرم‌پور ادامه داد:‌ آیا دستور قاطع رهبری درباره‌ی برخورد با قاچاقچیان حتی در یک مورد اجرا شد؟ چرا دولت توانایی برای مبارزه با قاچاق را نداشته و موانع دولت برای مبارزه با قاچاق چیست؟

وی در پایان گفت: چطور ما می‌توانیم با داعش مبارزه کنیم اما نمی‌توانیم با قاچاق مبارزه کنیم در حالی که مبارزه با قاچاق خدمت در جهت ایجاد اشتغال جوانان است؟

فولادگر: با وجود امکان تولید شاهد واردات رسمی برخی ماشین‌آلات از خارج هستیم

حمیدرضا فولادگر در جریان سوال از رئیس‌جمهور در نشست علنی امروز مجلس 6 شهریور 97 ، گفت: اینجانب در آغاز کار دولت یازدهم از کلیات برنامه اقتصادی شما آقای رئیس‌جمهور و وزیر پیشنهادی‌تان در وزارت امور اقتصادی و دارایی دفاع کردم لکن اولین سوال اینجاست که چرا به همان برنامه و برنامه‌های اقتصادی دولت‌های یازدهم و دوازدهم پایبند نبودید و شرایط کشور امروز به سمت و سویی رفته است که هم معیشت مردم در تنگنا قرار گرفته و این روزها مردم سخت‌ترین شرایط اقتصادی را تحمل می‌کنند و هم فعالان اقتصادی به ویژه تولیدکنندگان و پیمان‌کاران بیشترین مشکلات را از ناحیه برخی از تصمیمات اجرایی دولت بر روی دوش خویش حس می‌کنند به نحوی که هم شاهد رکود پروژه‌های صنعتی و عمرانی هستیم و هم مطالبات سال‌های گذشته خویش را علی‌رغم نوسانات شدید قیمت‌ها باید به صورت اوراق مشارکت و اسناد خزانه به سررسید سال‌های آ‌تی در یافت کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور شما و همکاران و مشاورین اقتصادی‌تان در سال 92 به درستی بیش از آنکه مشکلات اقتصادی را ناشی از تحریم‌های اقتصادی و بانکی بدانید ناشی از مشکلات ساختاری و مدیریتی برشمردید آیا امروز هم همچنان به این تحلیل پایبند هستید؟ اگر هستید چه اقدام اساسی درخصوص اصلاح ساختارهای اقتصادی به ویژه در امور بانکی، پولی و ارزی انجام داده‌اید و در آنچه در حیطه مسائل مدیریتی و اجرایی بوده است چه اصلاحی صورت داده‌اید؟

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور آیا به وعده خویش در آغاز کار دولت دوازدهم مبنی بر ترمیم تیم اقتصادی خود عمل کردید، مجلس که در زمینه مسائل اقتصادی هرگونه همکاری که باید با دولت انجام داده و خواهد داد، شما از اختیارات وسیع و قانونی خویش استفاده کنید.

فولادگر خاطرنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور شما در آغاز کار دولت یازدهم هم در تبلیغات انتخاباتی و مصاحبه‌های مطبوعاتی و هم در ارائه برنامه‌های دولت در هنگام معرفی هیات‌ وزیران بر اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار که در دولت دهم اجرا نشده بود تاکید کردید گزارش‌های مجلس نهم و دهم نشان می‌دهد که هنوز بیش از نیمی از احکام این قانون اجرا نشده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس اضافه کرد: در ماده 2 و 3 قانون بهبود فضای کسب و کار بر حضور تشکل‌های اقتصادی، تولیدی و کارگری و کارفرمایی در کمیسیون‌های دولت و در تصمیم‌گیری‌ها تاکید دارد. ماده 7 بر تشکیل پنجره واحد مواد 9 و 10 آن بر استفاده از توان دیپلماسی در اقتصاد و ماده 24 دولت و دستگاه‌های اجرایی را مکلف کرده به منظور شفاف‌سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی و ایجاد ثبات و امنیت سرمایه‌گذاری هرگونه تغییر سیاست‌ها مقررات و رویه‌های اقتصادی را در زمان مقتضی قبل از اجرا از طریق رسانه‌های گروهی به اطلاع برسانند و هیات وزیران زمان موضوع این را با مشورت شورای گفت‌وگوتعیین و اعلام کند. آیا در تصمیمات اخیر ارزی و بخشنامه‌های مکرر این موارد را رعایت کردید؟ شما که به بی‌ثباتی برخی تصمیم‌گیری‌های دولت قبلی به درستی ایراد داشتید چرا خود به این روش مبتلا شدید؟

وی افزود: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور به صورت کامل اجرا نشد و به موجب گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مجلس دهم هنوز شاهدات واردات رسمی برخی ماشین‌آلات و تجهیزات و یا اجرای برخی از پروژه‌ها توسط شرکت‌های خارجی هستیم که در داخل امکان‌پذیر بوده است و این یعنی دامن زدن به رکود و بیکاری.

فولادگر خاطرنشان کرد: هنوز بسیاری از احکام قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور که با ادغام لایحه خروج از رکود دولت و طرح حمایت از تولید مجلس و با همکاری خوب مجلس نهم و دولت یازدهم تصویب شد اجرا نشده و دولت از اختیارات وسیع خویش در این قانون استفاده نکرده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون نحوه تحول اقتصاد مقاومتی مصوب تیر ماه 94 که به کارگیری توان سه قوه را با تشکیل شورای متشکل از معاون اول رئیس‌جمهور، نایب رئیس اول مجلس و معاون اول رئیس قوه قضاییه و هیاتی مرکب از سه قوه به منظور اصلاح، پالایش و یا لغو موارد مغایر با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و همسو سازی لوایح و طرح‌های قانونی با این سیاست‌ها را تاکید کرده بود هنوز اجرا نشده و این سبب شد که با ورود رهبر معظم انقلاب امسال جلسه سران قوا تشکیل شود و اگر این قانون سه سال قبل اجرا شده بود در شرایط جنگ اقتصادی بسیاری از مسائل قابل حل بود.

وی در پایان گفت: در شرایط رکودی فعلی به ویژه در ماه‌های اخیر بیشترین فشار در بخشهای صنعتی و معدنی ناشی از نوسان قیمت خواهیم داشت.

روحانی: نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود/کاخ سفید در پایان جلسه امروز اندوهبار می‌شود

روحانی: نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود/کاخ سفید در پایان جلسه امروز اندوه بار می‌شود

حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جلسه پاسخ به سؤال نمایندگان ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام هادی (ع) و اعیاد سعید قربان و غدیر، اظهارداشت: امیدوارم سخنان من در چارچوب این آیه باشد که «یقولوا التی هی احسن» همه باید بهترین کلام، سخن و نیکوترین جملات را نسبت به هم بکار ببرند.

وی ادامه داد: امیدوارم توصیه‌هایی که مقام معظم رهبری نسبت به همین جلسه به من فرمودند بتوانم نکات موردنظر ایشان را دقیقاً مراعات کنم.

این روز را روز مبارکی برای دموکراسی کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم

رئیس جمهور بیان داشت: در آغاز این روز را من روز مبارکی برای دموکراسی کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم. هیچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است بلکه به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است که همه مسئولین پاسخگو باید باشند. هر کدام در چارچوب وظایف خود و در چارچوب قانون که برای همه مقرر کرده است.

روحانی خاطرنشان کرد: هیچ کس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان و یا دشمنان ما فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است. کاملاً این تصور اشتباه است؛ مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند و این بار مسئولیت را با همکاری همدیگر باید به مقصد برسانند.

وی افزود: سؤال نمایندگان محترم القاعده آنچه من می‌فهم باید از دولت دوازدهم باشد نه یازدهم اما اشکال ندارد لحن سؤالات، سؤالات دولت یازدهم و دوازدهم است از نظر من هم ایرادی ندارد با اینکه دولت دوازدهم و یازدهم دو شخصیت حقوقی هستند.

روحانی ادامه داد: همواره در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش من بر این بوده که بین دولت‌ و مجلس یک ارتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من این چنین بوده است. بسیاری از نمایندگانی که الان در برابرشان سخن می‌گویم در سال 96 در انتخابات حضور فعال داشتند. در کابینه دولت دوازدهم نمایندگان عزیز در لوایح، طرح‌ها کمک کردند و در کنار هم بودیم ممکن است شما گله‌ای از دولت داشته باشید یا ما از شما داشته باشیم اما گله‌ها، گله‌های دوستانه و برادرانه است.

سؤال نمایندگان و بسیاری از سؤالات مشابه، سؤالات ملت ایران هم است

رئیس جمهور تأکید کرد: به نظر من سؤال نمایندگان محترم که در پنج بند تدوین شده است و بسیاری از سؤالات دیگر مشابه این سؤالات، سؤالات ملت ایران هم است. نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس شورای اسلامی این سؤالات را دارند بلکه به اعتقاد من بسیاری از مردم این سؤالات را دارند که چرا بیکاری، چرا وضع بانک‌ها این چنین، چرا قاچاق آن چنان، چرا رکود و رونق شرایطی را طی می‌کند که مورد انتظار مردم نیست و چرا رشد قیمت ارز؟

وی اضافه کرد: شما اگر به هر کوچه و بازار بروید شاید بخشی از سؤالات مردم همین گونه باشد و حق دارند مردم بپرسند. مردمی که در دولت یازدهم در طول 4 سال و در ماههای اولیه دولت دوازدهم شاهد تحول مثبت در اقتصاد، فرهنگ، مسائل اجتماعی، امنیت ملی و در سیاست داخلی و خارجی بودند امروز برایشان این سؤال مهم مطرح شده است که چه شده است که مردم ما باید از آینده زندگی، خود و کشور خود نگران باشند.

روحانی با بیان اینکه سؤال اصلی این است که چرا ما در طول چهار سال و نیم، در رشد اقتصادی، تورم، اشتغال، تعادل قیمت ارز و رونق اقتصادی حرکت‌مان به سرعت رو به جلو بود، اظهار داشت: همه آمار و ارقام وجود دارد و همه چیز شاهد است، چیزی مخفی نیست. امّا در این هفت هشت ماهه اخیر، چرا ناگهان شرایط نوی آغاز شد؟ شما ممکن است بفرمائید که این شرایط نو از اشتغال یا ارز و رکود بود، از قاچاق بود، از سیستم بانکی بود.

وی ادامه داد: به نظر حقیر، اشکال از تصور مردم و ترسیم ملّت ایران نسبت به آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم نسبت به آینده ایران دچار تغییر شد و این، درد بزرگ است. اشتغال بسیار مهم است، بیکاری درد بسیار بزرگی است؛ من قبول دارم. نابه‌سامانی بانکی هم مشکل است و قبول دارم. مسئله رونق هم مهمّ است، قیمت ارز هم مهمّ است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه این‌ها در برابر اعتماد و امید به مردم ناچیز است، تصریح کرد: چرا امید مردم تغییر کرده است؟ چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شده‌اند و بالاتر، حتی عده‌ای نسبت به عظمت نظام، قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شده‌اند. این شک را ما باید درمان کنیم. ما باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چندماهه زودگذر است.کلید مسأله فقط در همین است.

نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود؛ ملّت! مطمئن باشید

روحانی ادامه داد: ما باید برای مردم توضیح بدهیم به حول و قوه الهی با هدایت رهبری، با هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلّح از این مشکلات عبور خواهیم کرد. ما باید به ملّت بزرگ ایران عرض کنیم که نخواهیم گذاشت، توطئه‌های آمریکا پیروز شود. ملّت! مطمئن باشید. ما نمی‌گذاریم یک مشت، ضدّ ایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده‌اند بخواهند علیه ما توطئه کنند.

وی با بیان اینکه کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود، تصریح کرد: کاخ سفید بداند از پایان جلسه امروز به شدّت اندوه‌بار خواهد بود، چون پایان جلسه امروز، اتحاد بالاتر بین مجلس و دولت و بین دو قوه و قوه قضائیه و بین هر سه و نیروهای مسلّح و بین هر چهار و نظارت و راهبری مقام معظّم رهبری است. نه ترسی از آمریکا داریم و نه ترسی از مشکلات. از مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد.

روحانی ادامه داد: در فرصت اول خود به این پنج سؤال به طور خلاصه اشاره می‌کنم. البته از دستگاه‌های مربوطه، من گزارش را گرفته‌ام و همراه دارم و اگر مجلس محترم مایل باشد همه گزارشات را در زمینه قاچاق که وزارت کشور مسئول کار است گزارش مفصلی داده است، در زمینه اشتغال که وزارت کار مسئول است گزارش خوبی داده است، نسبت به برجام، وزارت امور خارجه گزارش را داده است. نسبت به بانک و رکود، وزارت اقتصاد که مسئولین اصلی در برابر این سؤالات هستند پاسخ داده اند. اگر مایل باشید آن پاسخ‌ها را هم می‌توانیم در اختیار نمایندگان عزیز قرار بدهیم.

وی با بیان اینکه اولین سؤال این است که چرا دولت در زمینه قاچاق کالا و ارز موفق نبوده است؟ اظهار داشت: همه شما می‌دانید موضوع قاچاق کالا و ارز در سال ۸۱ با فرمان مقام معظّم رهبری مبارزه با آن شروع شد و بعد هم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند و دولت، همه آیین‌نامه‌های آن را تدوین و ابلاغ کرد و ۶۰۰ میلیارد تومان پول برای تشکیل سامانه‌های لازم در زمینه مبارزه با قاچاق و اتصال این سامانه‌های به یکدیگر تهیه کرد.

هرچه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر می‌شود

روحانی ادامه داد: چرا قاچاق ایجاد می‌شود؟ دلیل آن چیست؟ چرا جنس از بیرون می‌آید و کالای ما به بیرون منتقل می‌شود؟ وقتی ما برای کالاهایی یارانه می‌دهیم در داخل و وقتی قیمت، قیمت متعادل نیست و یارانه‌ای است، خود به خود این کالا تمایل پیدا می‌کند به خارج برود چون قیمت داخل و خارج نامتعادل می‌شود. هرچه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر می‌شود. هر چه قیمت ارز بالا برود، واردات قاچاق و کالا کم‌تر می‌شود و به عکس، خروجی‌اش بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه اساس برای جلوگیری از قاچاق، تولید با کیفیت داخلی است، تصریح کرد: همه باید به تولید داخلی و خدمات در داخل کمک کنیم. اگر این‌ها را به پا کنیم از لحاظ کیفیت کمیت و قیمت، معنی ندارد قاچاق از خارج وارد شود. حالا اگر برخی جنس‌ها که از لحاظ فرهنگی ما به سمت آن نمی‌توانیم برویم گوشه‌ای کسی متقاضی باشد آن بحث دیگری است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما چطور توانستیم از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق برسیم به ۱۲ و نیم میلیارد دلار در عرض چهار سال و خرده‌ای. این تحول بزرگ چطور ایجاد شد؟ چون شما می‌دانید که ستاد مبارزه با قاچاق و کالا و ارز مخصوص قوه اجرایی تنها نیست؛ فراقوه‌ای است، سه قوه‌ای است. نمایندگان محترم مجلس و قوه قضائیه هم هستند. نیروهای مسلّح هم نماینده‌شان در آن ستاد حضور دارد. مبارزه با قاچاق تنها کار دولت نیست، همه با هم داریم تلاش می‌کنیم.

وی با بیان اینکه آمار و ارقامی که این ستاد به کمک دانشگاه‌ها در سال ۹۲ تهیه کرد می‌گفت قاچاق ۲۵ میلیارد دلار است، اظهار داشت: این ۲۵ میلیارد دلار به ۱۷ رسید و به ۱۵ رسید و بعد به ۱۲ رسید. حالا اگر بخواهید به تفصیل سال به سال آن موجود است؛نمی‌خواهم وقت گرفته شود والا همه را می‌گویم.

روحانی ادامه داد: در قاچاقِ خروجی که عمدتاً سوخت است و عمدتا قاچاق می‌شده و هنوز هم می‌شود یعنی بنزین، گازوییل، نفت سفید، نفت کوره و موارد دیگر، دولت با برنامه‌ریزی که انجام داد برای کنترل پیمایش خودروها و دادن گازوئیل بر مبنای پیمایش، و کنترل‌هایی که انجام گرفت، قاچاق هفت ممیز هشت دهم میلیارد در سال ۹۲ تبدیل به نیم میلیارد در پایان سال ۹۵ تبدیل شد. یعنی هفت میلیارد و دویست میلیون دلار جلوی قاچاق خروجی گرفته شد.

وی افزود: یعنی 7 میلیارد و 200 میلیون جلوی قاچاق خروجی گرفته شد البته من این را باید بگویم در زمینه قاچاق تلاش‌هایی که داریم انجام می‌دهیم، نقش نیروی انتظامی، سربازان گمنام امام زمان (عج)، نیروهای مسلح و به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارزشمند است.

روحانی اضافه کرد: شما می‌دانید ما از 10 ماه پیش تقریباً در شورای عالی امنیت ملی در آب‌های جنوب یعنی خلیج‌فارس و دریای عمان را مبارزه با قاچاق به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دادیم و در منطقه غرب و شرق هم نقاطی است که در اختیار سپاه است، اینها همه دارند کمک می‌کنند، با کمک همه اینها توانستیم به این نقطه مطلوب برسیم.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: سؤال باید این باشد که چطور دولت به کمک مجلس و قوه قضاییه و نیروهای مسلح به خوبی قاچاق 25 میلیارد را به 12 میلیارد دلار آورد و اکنون برنامه دولت چیست که این 12 میلیارد را به صفر برساند. اگر سؤال شکلش این چنین بود من با ذوق بیشتری برنامه‌های آینده را خدمت شما بیان می‌کردم.

برجام آمد تا این را بگوید، برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است

رئیس جمهور بیان داشت: سؤال بعدی این است که چرا تحریم‌های بانکی باقی مانده است، در تشریح یکی از نمایندگان محترم فرمودند که برجام هم اجرا شده چرا تحریم‌ها باقی مانده است، البته پاسخ این سؤال را مفصل وزیر امور خارجه نوشته‌اند و اگر خواستید در اختیارتان قرار می‌دهم. من از شما می‌پرسم برجام برای چه بود. یک کلمه من از شما سؤال می‌کنم برجام برای این بود که ما به دنیا بگوییم فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای که آنها به دروغ گفته‌اند غیرصلح‌آمیز است و برمبنای همین دروغ و اتهام ناروا قطعنامه‌های فراوانی را علیه ما تصویب کردند و به ذهن دنیا این چنین رسانده‌اند که برنامه هسته‌ای ایران خطری برای صلح و امنیت جهانی است و لذا ما را به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد برده‌اند برجام آمد تا این را بگوید، برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، هیچ صلح و امنیتی را تهدید نمی‌کند، شورای امنیت سازمان ملل به جای اینکه بگوید تحریم باید بگوید تشویق و همه کشورها را به کمک ایران تشویق کند و ما به همین جا رسیدیم.

وی افزود: قطعنامه گذشته شورای امنیت این است که ایران صلح و امنیت را تهدید می‌کند بعد از برجام قطعنامه 2231 شورای امنیت می‌گوید که ایران حق دارد فعالیت هسته‌ای داشته باشد و از دنیا هم می‌خواهد در کنار ایران باشند و به ایران کمک کنند، این یک کلمه می‌شود برجام.

رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: در برجام ما یک دستاوردهایی داشتیم که آن دستاوردها است و هیچ وقت از بین نمی‌رود. این دستاوردها بین‌المللی، سیاسی و اخلاقی است، PMD را از بین بردیم اینها دستاوردهایی است که باقی است و تحریم تسلیحاتی کشور را که این تحریم می‌گفت ایران حق ندارد نه سلاحی بفروشد، نه سلاحی بخرد. این را به 5 سال تقلیل دادیم که 2 سال و نیم آن گذشته و 2 سال و نیم دیگر این تحریم از بین می‌رود این کار برجام است.

روحانی بیان داشت: کار برجام روشن است در زمینه اقتصادی هم برجام گشایش‌هایی را به وجود آورد، همه می‌دانید اگر دیروز تردید داشتید امروز تردید ندارید، حالا که این شرکت‌ها دارند می‌روند معلوم است یک روزی آمده‌اند که الان دارند می‌روند، چه جوری می‌روند نیامده دارند می‌روند. اگر می‌گویید فلان بانک از دیروز با ما کار نمی‌کند معلوم است قبلاً با ما کار می‌کرده است، اگر کار نمی‌کرده که ادبیات و عبارات فارسی را باید از نو عوض کنیم. پس بنابراین برجام آمده و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را هم حل کرده است.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: تحریم بعد از امضا و اجرایی شدن برجام آنچه مربوط به برنامه هسته‌ای بود لغو شد. شما می‌دانید بخشی از تحریم‌های ما هسته‌ای بوده، بخشی تحریم‌های اولیه آمریکا و بخشی از آن مربوط به سیستم بانکی است. تحولاتی که سیستم بانکی نیاز دارد همه اینها است.

وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم این ما با 278 بانک امروز رابطه کارگزاری داریم و هزاران حواله و گشایش اعتباری از طریق بانک‌های خارجی انجام دادیم. یک گزارشی بانک مرکزی به من داده که در سال‌های 94، 95، 96 و تا امروز چند میلیارد دلار چیزی حدود 70 میلیارد دلار پول از طریق سیستم بانکی تبادل شده است.

روحانی خاطرنشان کرد: بنابراین بانک اساسش این است که روابط اولیه برقرار شده است، منتها در زمینه بانک ما 4 لایحه خدمت شما تقدیم کردیم، این 4 لایحه برای بانک اساسی است نه برای بانک برای حیثیت ایران اساسی است که ما کشوری هستیم ضدپولشویی و ضدتروریسم، بنابراین لوایح شما بسیار می‌تواند به ما در زمینه روابط بانکی کمک کند، یکی از این چهار تا تصویب شده، سه تا آن باقی مانده و من از ریاست محترم مجلس و نمایندگان محترم درخواست می‌‌کنم نسبت به تصویب این لوایح تسریع بفرمایید که می‌تواند بسیار در زمینه روابط بانکی ما تأثیرگذار باشد و شما می‌دانید ما سرمایه و فاینانس زیادی در این مدت از کشورهای خارجی گرفتیم که آن مقدار از فاینانس‌هایی که اجرا شده بیش از 22 میلیارد دلار است البته در شرایط فعلی که آمریکا تحریم را آغاز کرده مشکلات جدیدی را برای ما به وجود آورده که از آن مشکلات باید عبور کنیم.

رئیس قوه مجریه گفت: در زمینه بیکاری کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم بسیار درخشان است و جزو کارنامه‌هایی است که کمتر در کشوری می‌یابید.

از سال ۸۴ تا ۹۱ اشتغال خالص ما ۱۰ هزار نفر بوده است

وی تصریح کرد: شما ببینید ما در سال ۸۴ تا ۹۱ اشتغالمان چقدر بود؟ اشتغال خالص‌مان را نمی‌توانم بگویم چقدر بوده است. آن‌قدر کم بوده است که نمی‌شود گفت؛ ۸۴ تا ۹۱ اشتغال خالص ما ۱۰ هزار نفر بوده است.

روحانی گفت: امروز اشتغال خالص ما در طول ۵ سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که این افتخاری بزرگ برای کشور است؛ شما به آمار بانک مرکزی و آمار مرکز آمار توجه کنید و مقایسه کنید،‌ البته که اشتغال، سرمایه خارجی، امنیت داخلی و شرایط خاص سکون و آرامش سیاسی لازم دارد اما در عین حال در زمینه اشتغال موفقیت بسیار بزرگی داشته‌ایم و برای اولین بار در بهار ۹۷ بیش از آنچه‌که داوطلب کار بوده‌اند، ما کار را ایجاد کردیم؛ ۷۱۱ هزار نفر جویای کار بودند که ۷۵۶ هزار اشتغال ایجاد کردیم.

بیکاری مزمن چندین ساله داریم

وی‌ ادامه داد:بنابراین ما از لحاظ بیکاری کارنامه خوبی داریم، اما البته مردم ما قانع نیستند و درست است چون هنوز بیکاری فراوانی داریم، این درست است؛ ما بیکاری مزمن چندین ساله داریم، این حرف درست است؛ رقم بیکاری ما ۱۲.۱ دهم درصد است و بسیار زیاد است به نظر من و قابل قبول نیست.

رئیس‌جمهور گفت: من از شما یک نکته را خواهش می‌کنم که توجه کنید؛ اگر دولت یازدهم و دوازدهم مثل دولت نهم و دهم در اشتغال کار می‌کرد امروز رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بود به جای ۱۲ درصد؛ این هنر دولت یازدهم و دوازدهم است، البته در همه این زمینه‌ها قوای دیگر و مجلس کمک کردند.

وی خاطرنشان کرد: در سؤال چهارم درباره رکود چندین ساله؛ شما می‌دانید اولین دولتی بودیم که بعد از جنگ روی کار آمدیم با رشد منفی؛ تنها دولتی هستیم که پس از جنگ با رشد منفی ۷.۷ دهم روی کار آمدیم اما بلافاصله در سال ۹۳ رشد مثبت داشتیم، البته سال ۹۴ وضع ما خوب نبود چون قیمت نفت یک‌مرتبه کاهش پیدا کرد اما از آخرین فصال سال ۹۴ تا امروز همه فصول ما، یعنی ۹ فصل متوالی پشت هم، ما دارای رشد اقتصادی هستیم.

روحانی گفت: رشد اقتصادی سال ۹۵ ما ۱۲.۵ درصد بوده است که در دنیا کم‌نظیر است و بسیار مهم است و رشد متوسط ما در طول این ۵ سال بالای ۴ درصد است که رشد متوسط دو دولت قبلی ۲.۲ است. بنابراین ما در زمینه رونق اقتصادی تلاش کردیم. بحمدالله رکود در این ۹ فصل نداشتیم و این راه را باید ادامه دهیم و البته به آن رونقی که مطلوب دولت ما هست فاصله داریم.

در زمینه ارز مسائل اجتماعی، روانی و سیاست خارجی آثارش بیشتر بوده تا مسائل اقتصادی

وی ادامه داد: و سؤال آخر در مورد مسئله ارز، دو ـ سه جمله توضیح می‌دهم و بقیه را برای وقت دوم می‌گذارم و اینکه ارز چرا شرایطش این چنین شد؟ دلیلش چه بود؟ آیا عامل اقتصادی بود؟ یا عامل سیاسی؟ یا عامل روانی؟ یا همه اینها بود؟ من در نوبت دوم اشاره بیشتری به این سؤال می‌کنم که در زمینه ارز مسائل اجتماعی، روانی و سیاست خارجی آثارش بیشتر بوده است تا مسائل اقتصادی.

رئیس‌جمهور گفت: اینکه ما در یک مقطعی تصمیم گرفتیم و بعد تصمیمان را عوض کردیم، طبیعی است؛ ما قبل از تحریم آمریکا یک جور و پس از تحریم آمریکا جور دیگر تصمیم گرفتیم و اگر بر آن تصمیم قبلی مانده بودیم اشکال بود، البته تصمیم قبلی هم اجماع همه اقتصاددانان ما بود، در آن شرایط، یعنی ۲۰ فروردین.

اگر به مسافر ارز ندهیم، می‌رود از کوچه و پس‌کوچه ارز می‌خرد

وی اظهار داشت: ما باید یک نرخ واقعی اعلام کنیم و می‌دانستیم چه مشکلاتی دارد و اجرایش مشکلاتی خواهد داشت؛ اینکه می‌گویید چرا به مسافر ارز دادید؟ خب اگر به مسافر ارز ندهیم، او می‌رود از کوچه و پس‌کوچه ارز می‌خرد و همان ارز کوچه و پس‌کوچه است که تبدیل به نرخی می‌شود که روی زندگی مردم و کسبه تأثیر می‌گذارد و این اعطای ارز به مسافر برای کنترل بازار بوده است، البته در هر برنامه جدیدی سوءاستفاده هم می‌شود.

حسن روحانی رئیس جمهور در بخش دوم سخنان خود برای رفع ابهامات به وجود آمده در پاسخ به سؤال نمایندگان مجلس، گفت: لازم می‌دانم سپاسگزاری کنم از همه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و عزیزانی که طرح سؤال را امضا کرده‌اند و همه افرادی که امروز از بیاناتشان پشت این تریبون استفاده کردیم و نکاتی را مطرح کردند که باید به آنها پاسخ داده شود.

روحانی تصریح کرد: نکته اساسی این است که چه شد کشور، کشوری که در یک مسیر کاملاً آرامی حرکت می‌کرد و حتی همین ترامپ هم سرکار آمده بود، آمد در منطقه خلیج‌فارس در عربستان و همان ایام زمان انتخابات بود که مردم آن حماسه بزرگ را آفریدند و ضربه بسیار محکمی را به ترامپ و کشورهای کوچکی که اطراف آن جمع شده بودند زدند. چه شد که یک مرتبه جو تغییر پیدا کرد.

رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: خواهش می‌کنم به این نکته توجه فرمایید، تاریخ این تغییر 5 دی ماه سال 96 است، هر کس تاریخ دیگری بدهد به اعتقاد من آدرس غلط به مردم داده است. 5 دی ماه سال 96 بود که مردم ناگهان دیدند در خیابان‌ها عده‌ای آمده‌اند و شعار می‌دهند و شعارها کم‌کم تبدیل به شعارهای هنجارشکن و غیرقابل قبول برای همه مردم شد. مردم دچار حیرت شده‌اند، درست است که بعد مردم آمدند پاسخ قاطع در راهپیمایی‌هایشان دادند اما در عین حال این حادثه یک حادثه کم‌نظیری بود و در سال‌های گذشته چنین حادثه‌ای را نداشتیم.

حادثه دی ماه آقای ترامپ را به طمع انداخت

وی تصریح کرد: حادثه دی ماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی ماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا و دیگران با من راجع به منطقه و مسأله موشک همراه شوند و اگر همراه نشوند یک‌جانبه خارج می‌شوم.

رئیس قوه مجریه گفت: سپس بعد از این تهدید می‌بینیم با آن ناآرامی داخل و تهدیدهای بیرون مردم نگران شده‌اند، برادران و خواهران عزیز من بدانید تخریب خرابی می‌آورد.

روحانی تأکید کرد: البته اگر شعار علیه فردی مثل حسن روحانی داده شود اهمیت ندارد چون حسن روحانی نوکر و سرباز مردم است و من دلم برای اینها نمی‌سوزد.من اگر تهدید به ترور شوم برای من مهم نیست.

وی تصریح‌کرد: چه شد که یک عده جرأت کردند رئیس جمهور کشور را تهدید به مرگ کنند، علت این بود که به غلط فکر کردند بین مجلس، دولت و قوه قضاییه فاصله افتاده است.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر وحدت و اتحاد یکپارچه داشته باشیم فیضیه مرکز انقلاب تبدیل نمی‌شود به جایی که یک عده آب به آسیاب دشمن بریزند بنابراین همه ما باید با هم متحد شده و دست به دست هم داده و پشت سر رهبری حرکت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش نماینده مبنی بر اینکه قیمت ارز چرا بالا رفته است، گفت: شما می‌فرمایید که چرا همه جای برجام اجرا نشده ما قبول داریم که طرف ما به ویژه آمریکایی‌ها در برجام تخلفاتی انجام دادند اما بیاییم منصفانه قضاوت کنیم.

روحانی افزود: اگر برجام هیچ بود پس چه غصه‌ای امروز داریم؟ در هر صورت آمریکا از برجام خارج شده، بقیه کشورها نیز خارج می‌شوند و ما هم بیرون می‌آییم چون هیچ است، از هیچ که نباید آدم بترسد؛ شما گفتید هیچ شرکتی به ایران نیامده پس چرا از بیرون رفتن شرکت‌ها از ایران گلایه می‌کنید؟ شما حتی می‌گویید هیچ هواپیمایی نیامده و هواپیماها کاغذی بوده است و حالا انتقاد می‌کنید که چرا هواپیما نمی‌آید؟

رئیس جمهور اضافه کرد: شما اعلام کردید که برجام هیچ رابطه بانکی را درست نکرده به گونه‌ای که وقتی ما گفتیم سوئیفت درست شده باور نکردید و ما ناچار شدیم خبرنگاران را به بانک مرکزی ببریم تا یک آقایی که متخصص در این امور هم بود به یکی از بزرگان نوشته بود که هرچیزی که درست شود سوئیفت امکان ندارد.

وی با بیان اینکه ما به همه اهداف خود در برجام نرسیده‌ایم، گفت: در بعضی زمینه‌ها رسیدن ما به اهداف ۸۰، ۵۰، ۷۰ و الی ۱۰۰ درصد بوده است اما نکته حائز اهمیت این است که ما در بسیاری از زمینه‌ها به ۱۰۰ درصد رسیده‌ایم.

روحانی با بیان اینکه تمام کارشناسان می‌گفتند که PMD از محالات است، گفت: PMD امروز حل و تمام شده است و قطعنامه‌ها علیه ایران نیز برچیده شده و تحریم‌های نظامی بلند مدت تبدیل به ۵ ساله شد و اکنون ۲.۵ سال دیگر به طور کل برداشته می‌شود.

رئیس جمهور به دستاورد برجام در زمینه اقتصادی اشاره و تصریح کرد: در زمینه اقتصادی خیلی از قدم‌ها برداشته شد، بله بعضی از قدم‌ها در این زمینه برداشته نشد اما عمدتاً تخلفات آمریکا در این زمینه بود.

وی با طرح این پرسش که ما اکنون باید چه کار کنیم؟ اظهار کرد: مردم باید نسبت به آینده خود آرامش داشته باشند. نمایندگان محترم شما می‌فرمایید زندگی مردم مطلوب و ایده‌آل نیست و ناراحتند، این حرف شما کاملاً درست است اما من از شما می‌پرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد؟

روحانی افزود: آیا اگر تورم در طول ۴ سال که در جمع حدود شصت و چند درصد شد به تبع آن حقوق کارمند را به ۲ برابر افزایش ندادیم؟ ما برای مبارزه با فقر مطلق آیا پرداخت به مستمری بگیران را ۳.۴ برابر و در بعضی موارد به ۴ برابر افزایش ندادیم؟ اگر قرار است به اینها تکیه کنیم باید همه را بگوییم.

رئیس جمهور با اشاره به نقد نمایندگان به میزان اشتغالزایی دولت یازدهم و دوازدهم بیان کرد: دوستان می‌گویند این مطالبی که شما درباره اشتغال و اشتغالزایی می‌گویید در حالی است که عده‌ای از اشتغال خارج شده‌اند، منظور بنده از اشتغال، اشتغال خالص است یعنی کل افرادی که وارد بازار کار شده‌اند را حساب کرده‌ایم و آنهایی را که خارج شده‌اند را کسر. این صحبت بنده نیز، برای مرکز آمار و مراجع رسمی آماری کشور اعلام می‌کنند.

روحانی با تاکید بر اینکه من در سال ۹۲ و ۹۶ به مردم قول دادم که راه من راه اعتدال است خاطرنشان کرد: باز هم می‌گویم، ملت ایران! ما با تندروی راست و چپ به جایی نمی‌رسیم. راهی جز اعتدال، دوستی و برادری نداریم ، اشکال ندارد شما مخالف دولت باشید این حق شماست اما برای منافع ملی کنار هم باشیم.

رئیس جمهور با یادآوری اصل ۴۰ قانون اساسی خطاب به نمایندگان گفت: هر کاری که بنا است انجام دهیم باید نخست یکبار دیگر اصل ۴۰ قانون اساسی را بخوانیم. در اجرای حقوق قانون اساسی به ما داده باید توجه داشته باشیم همین قانون اساسی به ما اجازه نمی‌دهد در اجرای حق به منافع ملی ضربه بزنیم به عبارتی اصل منافع ملی به عنوان یک شرط محفوظ در تمام برنامه هاست.

وی با تاکید بر اینکه دولت حتماً نقص دارد و تردید نکنید گفت: تلاش من این بوده که همواره بهترین‌ها را جمع کنم اما در عین حال استیضاح و اینکه کدام وزیر باشد یا نباشد حق نمایندگان مجلس است.

روحانی گفت: با بیان اینکه همه باید دست به دست هم برای حل مشکلات مردم حرکت کنیم، گفت: مردم از شما نمی‌خواهند که شما از من بپرسید و من آمار و ارقام ارائه دهم، بلکه مردم درد را از من و شما بهتر می‌دانند. همان صبح که سوار تاکسی می‌شوند می‌بینند که قیمت‌ها چقدر بالا رفته است.

وی معتقد است که مردم از مجلس، دولت و قوه قضاییه انتظار حلاج مشکلات به صورت دائم دارند و درمان موقت را نمی‌پسندند و برای درمان دائم نیز باید هر سه قوه کنار هم باشند تا از مشکلات عبور کنند.

رئیس جمهور از استفاده واژه بحران در مسائل کشور انتقاد کرد و گفت: پشت تریبون‌ها نگوییم که دچار بحران شدیم . ولله که دچار بحران نیستیم، ما اکنون در مرحله آسیب هستیم و در بعضی موارد در لبه تهدید. ما مشکل داریم و باید دست به دست هم بدهیم تا از این مشکلات عبور کنیم.

تلاش دولت این است که قیمت ارز متعادل‌تر بشود

روحانی با بیان اینکه مسأله اوّل مردم این است که ما با هم اختلاف نداشته باشیم، تصریح کرد: مردم از آمریکا نمی‌ترسند. مردم از تحریم نمی‌ترسند. مردم از تهدیدات خارجی نمی‌ترسند. مردم از دعوای بین خودمان می‌ترسند. والله بالله اگر همه ما متحد باشیم، تمام جناح‌ها، تمام گروه‌ها، احزاب و تمام نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ممکن است نماینده‌ای با من و دولت خوب نباشد؛ اشکالی ندارد؛ امروز دست به دست هم بدهیم و بیاییم کنار هم برای حل معضلات و مشکلات مردم. مردم مطمئن بشوند ما با هم هستیم. اگر مردم ببینند با هم هستیم، می‌فهمند که مشکل حل می‌شود. علامتی که ما باید بدهیم، این است.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظّم رهبری دستور دادند شورایی با حضور رؤسای سه قوه تشکیل شود؛ شورای هماهنگی عالی اقتصادی با اختیاراتی که لطف کردند. این شورا یکی از دلایلش این بود که علامت بدهد به مردم که سه قوه با هم هستند و متحد هستند و با هم تصمیم می‌گیرند.

وی ادامه داد: ما امروز یک بار دیگر می‌خواهیم این علامت را به جامعه و دنیا بدهیم که ما یکی هستیم. ما متحد هستیم. شما نمایندگان محترم سؤال کردید برای دلسوزی. من پاسخ دادم در چارچوب وظیفه. نتیجه آن، اگر این باشد که عده‌ای از مردم ما قانع شده باشند، ما از کار امروز موفق شده‌ایم، اگر نتیجه جلسه امروز ما این باشد که سال چهلم انقلاب است، انقلاب به بلوغ رسیده است، اگر هم اختلاف نظری بین مجلس و دولت وجود دارد، برادرانه و در کمال اخلاق با هم حرف می‌زنند و با صراحت مطرح می‌کنند و جواب می‌شوند؛ این به معنای بالاترین هدیه در هفته دولت به ملّت بزرگ ایران است.

روحانی با بیان اینکه این به عنوان کاری است که روح شهید رجایی و باهنر و شهید بهشتی و مطهری و امام عزیز ما را راضی می‌کند، تصریح کرد: ما راهی جز وحدت و اتحاد برای رسیدن به اهداف‌مان نداریم و این هدف را دنبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهور درباره قیمت ارز گفت: مردم ما بدانند تلاش دولت بر این است که این قیمت متعادل‌تر بشود. در روزهای اخیر، نسبت به هفته قبل، قیمت ارز مقداری متعادل شده است. در هفته‌های بعد، متعادل‌تر خواهد شد. همه تلاش ما این است که مردم احساس نگرانی نکنند.

روحانی با بیان اینکه ذخایر ارزی را داریم بالا می‌بریم، اظهار داشت: یکی از نمایندگان گفت که ارز دولت که کم نشده راست؛ راست هم می‌گویند؛ در این روزها ارز ما کم نشده است. صادرات غیر نفتی ما افزایش پیدا کرده است. صادرات غیر نفتی، غیر از میعانات گازی، در سه ماه اول سال، ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است. ارز ما کاهش نیافته. ما ذخایر را در داخل بانک مرکزی و در بانک‌های دنیا داریم اضافه می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما داریم برای ماه‌های آینده و سال آینده کار احتیاطی انجام می‌دهیم. این احتیاط دولت است که دارد این کار را می‌کند و گرنه اگر الان به رئیس بانک مرکزی بگویم مثل شهریور سال قبل نسبت به ارز عمل کند، در عرض دو هفته، قیمت ارز به قیمت سال گذشته برمی‌گردد.

روحانی با بیان اینکه به رئیس بانک مرکزی گفته‌ام که حق استفاده از ذخایر بانک مرکزی را ندارید، اظهار داشت: می‌توانستیم یک مقدار طلا را به داخل جامعه بیاریم اما دست ما باز نیست و در جاهایی، طلای ما به عنوان پشتوانه اسکناس است و حق نداریم به آن دست بزنیم.

رئیس‌جمهور سخنان خود را اینطور پایان داد: بنابراین ما در مسیر تعادل هستیم و قدم به قدم کار را پیش خواهیم برد و بی‌تردید موفق خواهیم شد و این توفیق از آن ما است؛ به حول و قوه الهی، ان‌شاءالله. با تشکر از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، هیأت رئیسه محترم، نمایندگان محترم، معاونین و وزرای محترم و ملت بزرگ ایران و همه رسانه‌ها. والسلام علیکم و رحمه الله

ذوالنور: دولت برای خروج آمریکا از برجام سناریو نداشت

یک نماینده مجلس گفت: بعد از خروج آمریکا از برجام دولت برنامه‌ای برای ادامه راه نداشت چون کاخ آرزوهایی به نام برجام ساخته شده که با خروج ترامپ آن کاخ خراب شد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در جلسه علنی امروز سه‌شنبه و در جریان سوال از رئیس جمهور به توضیحات دلایل طرح سوال از روحانی پرداخت و با تبریک هفته دولت و گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: آقای رئیس جمهور عنوان کرد که قاچاق از ۲۵ میلیارد به ۱۲ و نیم میلیارد رسیده است. همچنین موضوع کاهش واردات از ۷۰ میلیارد دلار به ۴۰ میلیارد دلار را بیان کرد اگر این آمارها صحت داشته باشد باید در ۵ -۶ سال گذشته که دولت در اختیار آقای روحانی بوده تقاضای ارز روند کاهشی پیدا کرده باشد یا این که جنس‌های خارجی در بازار کم شده باشد.

ذوالنور افزود: اگر آمارها درست باشد تولیدات داخلی باید افزایش یافته، حال این که طبق نظر کارشناسان ظرفیت بنگاههای تولیدی به ۴۰ درصد رسیده است. باید مصرف کم شده باشد، همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که باید سبک زندگی مردم تغییر کرده و با جنس خارجی خداحافظی کرده باشند یا این که جمعیت کم شده باشد. این اتفاقات هیچ کدام رخ نداده است.

نماینده قم اضافه کرد: در صورت درست بودن این آمارها با کاهش واردات و افزایش صادرات باید شاهد شرایط دیگری باشیم اما آقای روحانی شما از اول دولت یازدهم تاکنون یک جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حضور نداشتید و جز ایام طرح سوال از رئیس جمهور که آقای رحمانی فضلی را به عنوان نماینده ویژه گذاشتید نماینده‌ای در این ستاد نداشتید.

ذوالنور با اشاره به موضوع تحریم‌ها گفت: بنده از صحبت‌های آقای رئیس جمهور یک سری کلیپ از اینترنت تهیه کرده بودم و قصد پخش آن را داشتم اما به دلیل کمبود وقت از آن منصرف شدم. مردم یادشان است که شما در روزهای اول اجرایی شدن برجام از لغو شدن تمامی تحریم‌ها صحبت کردید و همچنین در ایام تبلیغات انتخاباتی در دولت دوازدهم به مردم قول دادید که می‌توانید علاوه بر برداشتن تحریم‌های هسته‌ای همه تحریم‌های اقتصادی را بردارید.

وی افزود: رهبری فرمودند هدف مذاکرات در برجام رفع تحریم‌ها است که اگر نشود خسارت محض دارد. آقای روحانی شما در پاسخ به سوالات در جزوه ای که منتشر کرده و توزیع کردید اعلام کردید که بعد از برجام با ۳۰۰ بانک دنیا ارتباط برقرار کردید سوال این است که این ارتباط با بانک های بزرگ بوده یا کوچک؟ حتما بانک‌های بزرگ بود. موضوع دیگر آن است که سیستم بانکهای اروپایی جزیره‌ای نیست و یکپارچه است و ابزار و امکانات بانکهای بزرگ نیز انعطاف زیاد ندارد. اگر مشکل نرم افزاری هم وجود دارد چرا بانکهای کوچک آن مشکل را نداشته و فقط بانکهای بزرگ مشکل نرم افزاری است. پس بحث بر سر مشکل نرم افزار نیست.

این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: اگر موضوع را به FATF ربط می‌دهید. مجلس از کنوانسیون‌هایی مثل پالرمو و پولشویی عبور کرد و اکنون در دست شورای نگهبان است. تنها کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم باقی مانده است. اگر می‌خواهید همه امور را به آن ربط بدهید لازم است یاد آوری کنیم طبق نامه آقای طیب نیا در دو سال گذشته ریسک از ۶ به ۵ کاهش پیدا کرد و ما از لیست سیاه به لیست خاکستری وارد شدیم در این دو سال مشکل اف ای تی اف نبود. چرا باز با بانکهای بزرگ ارتباط برقرار نکردید.

ذوالنور افزود: مشکل آن است که شما در مذاکرات برجام تضمین نگرفتید و سایه تهدید و تحریم آمریکا روی بانکهای بزرگ باقی ماند. اگر صدتا FATF هم حل شود تحریم‌ها برداشته نمی‌شود چون برجام ماموریتش را انجام نداد و تحریم‌های بانکی سرجایش است.

وی با اشاره به موضوع بیکاری گفت: آقای رئیس جمهور سوال ما این است که شما رئیس جمهور سوئیس یا جمهوری اسلامی هستید؟ وقتی در مسکن مهر ۵ میلیون ساختمان ساخته شده صدای کارگران را نشنیدید در سال سوم ریاست جمهوری و در افطاری رهبری از ایجاد دو و نیم میلیون شغل صحبت کردید و در همان سال آقای جهانگیری موضوع ایجاد ۷۰۰ هزار شغل را مطرح کرد. امروز می‌گویید در این ۵ سال دو و نیم میلیون شغل ایجاد شده است. این تضادهای آماری را چطوری می‌بینید.

ذوالنور گفت: آقای روحانی شما در همان ایام انتخابات بیان کردید که وجود بیکار به آمار نیاز ندارد و با مراجعه به خانه‌ها می‌توان وضعیت بیکاری را دید ولی مگر با حلوا حلوا کردن دهن مردم شیرین می‌شود.

وی درباره‌ی مشکل ارز نیز اظهار کرد:‌ مشکل ارز به سوء مدیریت و مشورت نکردن با کارشناسان و استفاده نکردن رفتارهای علمی و مشکل خودشیفتگی بر می‌گردد چرا همیشه کاسه و کوزه‌ها را باید سر مردم خورد کنید. قیمت ارز تغییر پیدا می‌کند و باز مردم را مقصر می‌دانید اما بحث بر آن است که ما فقط تهدید به تحریم شدیم و صادرات نفت ما قطع نشد اما چرا وضعیت بازار این طور شد؟

این نماینده اصولگرای مجلس گفت: آقای رئیس جمهور موضوع سر آن است که کاخ آرزوهایی به نام برجام ساختیم که با خروج آمریکا این کاخ خراب شد و شما گزینه‌ی بعدی نداشتید. توجهی به توانمندی داخلی و اقتصاد مقاومتی نکردید و ارتباط با همسایگان را فراموش کردید. تا غربی‌ها هیچ وقت قهر نکنند.

ذوالنور ادامه داد: بارها گفتید اگر آمریکایی‌ها از برجام بیرون روند گزینه‌های مختلفی دارید حقیقا در این شرایط دو سناریو بود یا ترامپ در برجام می‌ماند و یا خروج پیدا می کرد اما شما برای خروج ترامپ سناریویی نداشتید.

وی در پایان گفت: در موضوع ارز نیز همه چیز در اختیار شما بود، اما مشکل به وجود آمد.

ارسال نظر: