طلسم ۷ گرندپری بدون طلای ایران می‌شکند؟

کدخبر: 2276207

تکواندوکاران ایران که همیشه از مدعیان کسب مدال طلا در مسابقات بین‌المللی هستند، نزدیک به دو سال (۷ مرحله گرندپری) است که در کسب مدال طلای این مسابقات ناکام مانده‌اند و حالا امید می‌رود در گرندپری منچستر این طلسم دو ساله را بشکنند.

به گزارش ایسنا، رقابت‌های گرندپری تکواندو از زمان حضورشان در تقویم مسابقات فدراسیون جهانی( WTF ) به عنوان یکی از مهم‌ترین مسابقات این رشته در راستای جمع کردن امتیازات لازم برای حضور در بازی‌های المپیک شده است. مسابقاتی که تا سال گذشته به صورت چهار مرحله‌ای برگزار می‌شد اما پس از اتمام گرندپری‌های سال ۲۰۱۷ با تصویب فدراسیون جهانی قرار بر این شد که به صورت پنج مرحله‌ای پیگیری شود.

برای حضور در این رقابت‌ها بهترین‌های جهان در هر وزن با توجه به رنکینگ المپیکی دعوت می‌شوند. تکواندوکاران ایران نیز در همه ادوار این رقابت‌ها از مدعیان اصلی کسب مدال طلا و عنوان قهرمانی بوده‌اند اما پس از المپیک ۲۰۱۶ ریو، شرایط هوگوپوشان ایران در این مسابقات چندان مساعد نیست. به گونه‌ای که آخرین مدال طلای تیم ملی تکواندو در این رقابت‌ها را سجاد مردانی در گرندپری ۲۰۱۶ باکو (در تاریخ ۱۳۹۵/۹/۲۰) کسب کرد. پس از آن ملی‌پوشان ایران در هفت مرحله بعدی مسابقات گرندپری (نزدیک به دو سال) است در کسب مدال طلا ناکام بوده‌اند و حالا امید می‌رود با درخشش در گرندپری‌ ۲۰۱۸ لندن، این طلسم دو ساله را بشکنند.

عدم درخشش تکواندوکاران ایران در گرندپری‌ها فاصله‌ آن‌ها با رقبایشان را در جدول رنکینک المپیکی زیاد کرده است، اتفاقی که استمرار آن نمی‌تواند نتایج خوبی را برای تکواندوی ایران در بر داشته باشد. با این حال نمایندگان ایران با هدایت فریبرز عسکری عملکرد قابل قبولی را در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا داشتند که نوید بازگشت تکواندوی ایران به روزهای اوجش را می‌داد. اتفاقی که اصلی‌ترین نیازش داشتن برنامه ریزی و استفاده از استعدادها به جای اسامی بزرگ است.

در بازی‌های آسیایی نیز شاهد بودیم صرفا اسامی بزرگ نمی‌توانند نتایج خوبی را بگیرند و اعتماد کردن به جوان‌ترها می‌تواند راه را برای تکواندوی ایران هموارتر کند. نفراتی چون امیرمحمد بخشی، میرهاشم حسینی و سعید رجبی تکواندوکاران جوانی بودند که توسط کادرفنی مورد استفاده قرار گرفته و برخلاف باتجربه‌ها، عملکرد خوبی داشتند، نکته‌ای که به نظر می‌رسد نزد کادرفنی سابق تیم ملی تکواندو فراموش شده بود. امید می‌رود کادرفنی جدید با استفاده بیشتر از این نیروهای جوان، ‌بتواند بهترین بهره برداری را از آن‌ها در المپیک ۲۰۲۰ توکیو داشته باشد.

به این ترتیب روز جمعه هفته جاری چهارمین مرحله مسابقات گرندپری ۲۰۱۸ به میزبانی منچستر برگزار می‌شود و تیم ملی ایران با ترکیب فرزان عاشورزاده و آرمین هادی‌پور در وزن ۵۸- کیلوگرم، میرهاشم حسینی و ابوالفضل یعقوبی در وزن ۶۸- کیلوگرم و سجاد مردانی در وزن ۸۰+ کیلوگرم عازم انگلیس شده است. باید دید نمایندگان ایران می‌توانند این طلسم را شکسته و به مدال طلا برسند؟

نتایج تکواندوکاران ایران از نخستین مرحله گرندپری‌های سال ۲۰۱۷ تا کنون به قرار زیر است:

*گرندپری‌های ۲۰۱۷ (چهار مرحله‌ای) ۱) مرحله اول در مسکو: محمد کاظمی در وزن ۵۸- کیلوگرم(برنز) ۲) مرحله دوم در ربات: فرزان عاشورزاده در وزن ۵۸- کیلوگرم(برنز) ۳) مرحله سوم در لندن: آرمین هادی‌پور در وزن ۵۸- کیلوگرم(نقره) و سجاد مردانی در وزن ۸۰+ کیلوگرم(برنز) ۴) مرحله چهارم در آبیجان: فرزان عاشوراده در وزن ۵۸- کیلوگرم(نقره)

*گرندپری‌های ۲۰۱۸ (پنج مرحله‌ای) ۱) مرحله اول در رم: ایران شرکت نکرد و بدون مدال ماند. ۲) مرحله دوم در مسکو: آرمین هادی‌پور در وزن ۵۸- کیلوگرم(نقره) و ابوالفضل یعقوبی در وزن ۶۸- کیلوگرم(برنز) ۳) مرحله سوم در تائویان: میرهاشم حسینی دروزن ۶۸- کیلوگرم(نقره)

آخرین حضور و مدال تکواندوکاران تیم ملی بانوان ایران نیز در این رقابت‌ها، به گرندپری ۲۰۱۵ مسکو برمی‌گردد که کیمیا علیزاده توانست در وزن ۵۷- کیلوگرم به مدال طلای این رقابت‌ها دست پیدا کند. گرندپری‌ها یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای رسیدن به بازی‌های المپیک هستند و حالا باید دید فدراسیون تکواندو برای اعزام بانوان هوگوپوش به این رقابت‌ها چه تمهیداتی را اتخاذ می‌کند؟

پس از المپیک ۲۰۱۶ ریو و مسابقات جهانی، کیمیا علیزاده به صورت مداوم با مصدومیت‌ها و بیماری‌های مختلف دست و پنجه نرم کرده است. اتفاقی که نتیجه آن دوری از میادین مختلف، از دست دادن آمادگی فنی و بدنی، از دست دادن امتیاز و افت رنکینگ المپیکی است. با این وجود نیاز بانوان تکواندو برای حضور در این رقابت‌ها و سایر تورنمنت‌های بین‌المللی برای جمع کردن امتیاز، بیشتر احساس می‌شود. مسئله‌ای که به نظر می‌رسد در فدراسیون تکواندو مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و بهتر است مسئولان این رشته نگاه ویژه‌تری به این موضوع داشته باشند.

منبع: ایسنا

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: