تولید باتری‌هایی جدید از جنس اسفنج پلیمری با عمر دو برابر

کدخبر: 2292383

محققان دانشگاه پنسیلوانیا موفق به تولید نوعی باتری از جنس اسفنج پلیمری شده‌اند که عمر زیادی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، باتری های فلزی مدت زیادی است که روی بسیاری از وسایل قرار داده شده اند. آخرین نوع باتری فلزی که برای دستگاه ها و گجت های متفاوت استفاده شده، باتری های لیتیوم یونی هستند که در برخی موارد دیده می شود که دچار آتش سوزی یا انفجار می شوند. در آخرین نمونه ای که از حادثه اینگونه باتری ها دیده شد، انفجار یک دستگاه iPhone X بود که به دلیل گرمای زیاد باتری، دستگاه منفجر شد. محققان و دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا در جدیدترین پروژه خود، موفق به توسعه یک نوع باتری فلزی شده اند که با دوام تر از باتری های مشابه خود هستند.

این باتری فلزی جدید با استفاده از نوعی اسفنج سه بعدی پلیمری ساخته شده است که ایمنی باتری را به مراتب بالا می برد و عمر مفید آن دو برابر نمونه باتری های فلزی دیگر است. دانگای ونگ ، محقق ارشد این پروژه و استاد مهندسی مکانیک دانشگاه پنسیلوانیا درباره این باتری اظهار داشته است که این پروژه برای توسعه و تولید نسل جدیدی از باتری های فلزی انجام شده است و زمان استفاده از فلز لیتیوم برای ساختن باتری ها باید به پایان برسد.

باتری های فلزی دارای سه جزء الکترود مثبت، الکترود منفی و یک الکترولیت خواهد بود. زمانی که باتری شارژ می شود، یون های لیتیومی از الکترود مثبت گرفته می شوند و با حرکت در قسمت الکترولیت به سمت الکترود منفی می روند و در آن ذخیره می شوند و هرقدر این پروسه سریع تر انجام شود، شارژ سریع تر خواهد بود. در عین حال، زمانی که یک باتری فلزی لیتیوم یونی به سرعت شارژ می شود شکل های سوزنی روی باتزی ایجاد می کند که عمر باتری را کاهش خواهد داد.

ونگ در مصاحبه خود گفته است که محققان دانشگاه پنسیلوانیا از نوعی پلیمر استفاده کرده اند که شبیه به یک اسفنج متخلخل است و علاوه بر انتقال سریع یون ها، از زوال باتری هم جلوگیری می کند. در این صورت دیگر در دماهای پایین هم و زمان شارژ سریع، باتری شوره نخواهد زد.

گفتنی است، این تحقیق می تواند منجر به ساخت باتری های فلزی پایدارتر و قدرتمندتر شود که می توانند در همه زمینه های زندگی مورد استفاده قرار گیرند. ساخت یک نوع باتری جدید که بتواند عمر بیشتری داشته باشد و سریع تر شارژ شود، مدت زیادی در دست توسعه بوده است اما نمونه های اولیه آن ها با شکست روبرو بوده یا به تولید انبوه نرسیده اند. با تولید انبوه این باتری ها، می توان انتظار داشت که شارژ گوشی های هوشمند با انقلابی بزرگ روبرو باشد.

بیشتر بخوانید: تایر های دوچرخه ای که هرگز پنچر نمی شوند +فیلم

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: