فهرستی از مشکلات امروز صادرات که ربطی به تحریم ندارد

کدخبر: 2302064

عضو اتاق بازرگانی اصفهان فهرستی از مشکلات امروز صادرات را مطرح کرد که هیچ ربطی به تحریم ندارد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد واعظی عضو اتاق بازرگانی اصفهان امروز در نشست خبری همایش راهکارهای عملی صادرات به بازارهای هدف اظهار کرد: مهمترین مشکلات صادرات امروز کشور عدم طرح و برنامه ریزی برای صادرات، عدم تولید و تهیه به موقع کالا، عدم مداومت و ثبات در ارائه محصول یا خدمات، عدم آشنایی با بازارهای هدف، تولید بی کیفیت و ابزارهای نامناسب برای بازاریابی، تبلیغات و وصول مطالبات است که این مسائل هیچ ارتباطی با تحریم ها ندارد.

وی افزود: ابزارهای نوین پرداخت پول نیز یکی از روش هایی است که می توان از آن بهره گرفت و بازرگانان کشورهای دیگر از آن استفاده می کنند. رایزن های ایران باید لیستی از تجار کشورهای هدف تهیه کنند تا بازرگانان ما از این طریق بتوانند با خیال آسوده اقدام به تجارت کنند اما این موضوع توسط رایزن های ایران برخلاف سایر کشورها انجام نمی شود.

عضو اتاق بازرگانی اصفهان یادآور شد: مشکلات خارجی نیز مانند حمل و نقل، تعهد ارزی و دریافت پول وجود دارد اما باید توجه داشت که این مسائل باعث عدم تجارت نمی شود و در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد نیز از روش هایی برای دور زدن تحریم ها مانند استفاده از کشور ثالث بهره می گرفتیم.

هزینه تولید در ایران به نصف چین رسید

واعظی گفت: با توجه به نرخ فعلی ارز در ایران و هزینه های کمی که در تولید داریم صادرات ما در شرایط فعلی کاملا رقابتی است به طوریکه در شرایط فعلی هزینه تولید در ایران نصف چین است. در این شرایط اما باید بازرگانان توجه داشته باشند شروع کردن یک کار صادراتی بهتر از آن است که صبر کرد تا همه مشکلات حل شود و بعد اقدام کرد و با وجود مسائل موجود نباید امر صادرات کنار گذاشته شود.

وی یادآور شد که به خاطر وضع مجدد تحریم ها رتبه سهولت کسب و کار ایران از 110 به 128 رسید اما باید توجه داشت که این شرایط در گذشته نیز وجود داشت و ما در آن شرایط نیز به صادرات خود ادامه دادیم.

عضو اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به مزیت های کسب و کار در ایران گفت: در شرایط فعلی قیمت هزینه تمام شده کالا حداقل تا سال آینده بسیار برای صادرات مزیت دارد و ما شرایط رقابتی مناسبی با دیگر کشورها از جمله چین داریم.

وی یادآور شد که یکی از مشکلات پیش روی ما برای صادرات برندسازی است و بسیاری از محصولاتمان با وجود کیفیتی که دارند برندسازی مناسبی برای آنها نشده است.

واعظی گفت: چین، جمهوری کره، هندوستان، عراق و افغانستان از جمله کشورهای صادراتی به حساب می آیند که با همه این کشورها افزایش صادرات خوبی در سال جاری داشته ایم و تنها میزان صادرات ایران به چین کاهش دارد.

عضو اتاق بازرگانی اصفهان در پاسخ به تسنیم مبنی بر اینکه در شرایط فعلی چه دسته از محصولاتی دارای هزینه تولید نصف کشور چین هستند گفت: هر کالایی که نیروی انسانی و انرژی زیاد می برد هزینه تولید آن نصف کشور چین است که این امر مزیت مناسبی برای صادرات ایجاد کرده است.

وی افزود: قیمت فولاد در ایران به حدی پایین است که فولادسازی های ما می توانند به راحتی با انجام دامپینگ چند کارخانه اروپایی را با قیمت های پایین خود ورشکسته کنند.

واعظی تصریح کرد: در شرایط فعلی نیز تولیدات کفش و پوشاک دوباره در حال احیا شدن هستند و صنایعی که در سال های گذشته تعطیل شده بودند دوباره در حال بازگشت به عرصه تولید هستند و صادرات کالای مصرفی از چین کاهش مشخصی داشته است.

عضو اتاق بازرگانی اصفهان در پایان گفت: همایش راهکارهای عملی صادرات به بازارهای هدف به چگونگی دور زدن تحریم ها و مشکلات نقل و انتقال پول با حضور کارشناسان نیز می پردازد که زمان برگزاری آن روز جمعه 28 دی در دانشگاه تربیت مدرس تهران است.

«تقصیر تحریم است؟»| دلار را چه کسی گران و ارزان کرد؟

«تقصیرِ تحریم است؟»| ابرچالش‎های اقتصاد ایران که با دستمال "توجیه تحریم" پاک نمی شود

«تقصیرِ تحریم است؟»| "بودجه"‎ای که مردم را فقیرتر می کند

منبع: تسنیم

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: