مدیرحقوقی و انتظامی سازمان بورس در گفتگو با فارس هشدار داد

مردم مراقب شرکت‌های مدعی سهامداری در بورس‌های غربی باشند

کدخبر: 2303197

مدیرحقوقی و انتظامی سازمان بورس هشدار داد:مردم در مواجهه با شرکت‌هایی که با اخذ پول از مردم وعده سرمایه گذاری آنرا در بورس نزدک، ارزهای دیجیتال و انرژی‌های جدید می دهند باید مراقب باشند، اینها حتی از سازمان های نظارتی غربی مجوز فعالیت ندارند.

محمدعلی شیری‌زاده ، مدیر امورحقوقی و انتظامی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس نسبت به برخی شیوه‌های سرمایه گذاری متقلبانه در کشور تحت عنواینی همچون ادعای همکاری با بورس‌های اروپایی و آمریکایی هشدا داد و گفت: همواره در چرخه‌های رکودی اقتصاد شیوه‌های متقلبانه همچون تأمین مالی پانزی به شکل‌های متنوع رونق می‌یابد و این در حالی است که تکاپوی مردم برای حفظ ارزش پول و تأثیر روانی وحشت از گرانی‌های پیش رو باعث می‌شود تا ناخودآگاه در دام چنین شرکت‌هایی گرفتار شوند.

وی افزود: به تازگی یکی از این شرکت‌ها که مدعی ارتباط با کارگزاری‌های بزرگ اروپایی و غربی را داشت با اخذ 230 میلیارد تومان پول از مردم قصد خروج آن از کشور پس از تبدیل کردن به ارز را داشته که از سوی اداره آگاهی جزیره کیش به فوریت بازداشت شده است.

این مقام مسئول با انتقاد از تمایل اغلب سرمایه گذاران برای پولدار شدن یک شبه و طمع به دست آوردن ثروت بدون زحمت افزود: رفتار صاحبان نقدینگی در هجوم یکباره به سمت بازارهای ارز و سکه و حتی بورس نشان می‌دهد، به دست آوردن پول فراوان بدون زحمت بر فرهنگ تلاش و کوشش و کار مولد سایه سنگینی انداخته است.

شیری زاده در برابر این پرسش فارس که وبسایت هایی همچون یونیک فاینانس، World Wide Energy ، فاینانشیال و فوینز چگونه در ایران فعالیت می‌کنند، پاسخ داد:مدیران یا نمایندگان چنین شرکت‌هایی که مورد تأیید حتی سازمان‌های رسمی غربی نیز نیستند، فقط از طریق بازار یابی سینه به سینه و حلقه ای از آشنایان آن‌ها طعمه‌های خود را شکار می‌کنند.

وی ادامه داد: در این رابطه سازمان بورس از یک شرکت با ماهیت سهامی خاص که از طریق فعالیت سرمایه گذاری و شبکه‌ای به هم تنیده از چند شرکت فعال در صنعت فرش و صنایع دستی ،هتل،رستوران،شکلات و مواد غذایی ،فعالیت‌های هنری،نشریات و البته صنعت خودرو ، اقدام به جمع آوری وجوه از صاحبان سرمایه با وعده پرداخت سودهای کلان می‌کرد به دستگاه قضا شکایت کرده که هم اکنون دادگاه آن در جریان است.

این مقام مسئول درباره نحوه فعالیت این شرکت به ظاهر سرمایه گذاری عنوان کرد:مدیران این شرکت با جمع آوری حدود 250 میلیارد تومان پول نقد در مدت کوتاهی مدعی پرداخت سود ماهیانه 7 درصدی شده بود، بدون آنکه مجوزی از بانک مرکزی یا سازمان بورس داشته باشد.

این اشخاص از طریق ارسال پیامک‌های انبوه و بازاریابی‌های گسترده تلاش می‌کردند تا همواره طعمه‌های خود را مجاب به افزایش سپرده سرمایه گذاری نزد این شرکت با هدف سرمایه گذاری‌های بیشتر در حوزه‌هایی همچون گردشگری کنند.

وی ادامه داد:هم اکنون مدیران این شرکت به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور تفهیم اتهام شده‌اند و این در حالی است که بخشی از مبالغ جمع آوری شده از سوی آن‌ها ظاهراً خرج شده و بخش دیگری نیز تحت عنوان سود به مردم پرداخت و باقیمانده آن قابل بازیافت نیست.

مدیر امورحقوقی و انتظامی سازمان بورس رفتار حریصانه برخی صاحبان نقدینگی در ورود به بازارهای پر سود و اعتماد کورکورانه به شرکت‌های سوداگر را ناشی از عدم نظارت در بازارهای غیر متشکل همچون بازار غیر رسمی ارز دانست و گفت: اغلب مردم با توجه به نظارت‌های حاکم بر بازار سرمایه این تصور را دارند که در مقایسه با بازارهای غیر مولد توفیق چندانی در بازار سهام نخواهند داشت و امکان اقدام‌های سفته بازانه محدود خواهد بود، بنابراین در بازارهایی همچون سکه و ارز به دلیل بازدهی‌های کلان جولان می‌دهند.

به گفته وی،با شدت رکود اقتصادی به محض اینکه اشخاصی ادعا می‌کنند که با بورس‌های بین المللی در آر تباط هستند و می‌توانند در بورس‌های غربی اقدام به خرید و فروش سهام کنند، مورد اعتماد برخی از افراد واقع می‌شوند، در حالی که امکان ارتباط مستقیم با چنین بازارهایی با توجه به شرایط کنونی نقل و انتقالات ارزی کشور برای ایرانیان از داخل کشور فراهم نیست.در این بین واسطه‌هایی روی می‌آورند که با گشایش حساب بانکی مدعی انجام معاملات سهام به نیابت از سرمایه گذاران می‌شوند در حالی که سرابی بیش نیست.

*صفحه ای از کاتالوگ یکی از شرکت های مدعی در جذب سرمایه با وعده سرمایه گذاری در بورس نزدک آمریکا*

شیری زاده ضمن هشدار به مردم برای فریب نخوردن در مواجهه با چنین شرکت‌هایی گفت: نهادهای نظارتی از جمله پلیس فتا و رسانه‌ها باید به طور مستمر به مردم در مورد فریب این شرکت‌ها اطلاع رسانی کرده و ابزارهای جایگزین برای کسب بازده قابل اطمینان در بازارهای تحت نظارت و متشکل را معرفی کنند.

به گزارش فارس طی ماههای اخیر شرکت‌هایی در کشور آغاز به کار کرده‌اند که با اخذ پول از مردم وعده سرمایه گذاری آن را در بورس نزدک، ارزهای دیجیتال، انرژی‌های جدید و غیره می‌دهند. این شرکت‌ها که به نام‌های مختلفی مثل یونیک فاینانس ،فوین ،فوینز،فاینانشیال ،ورلد واید انرژی و غیره مشغول فعالیت هستند از سوی هیچ نهاد قانونی در ایران مجوز فعالیت نداشته وغیر قانونی هستند.

برخی شاهدان پیرامون نوع فعالیت این شرکت‌ها به خبرنگار فارس گفته‌اند: این شرکت‌ها به صورت هرمی مشغول عضو گیری هستند و به افراد پورسانت‌های جذابی برای جذب ورودی‌های جدید پیشنهاد می‌کنند.

بررسی میدانی فارس نشان می‌دهد، این شرکت‌ها بر خلاف ادعای خود، هیچ مجوزی از هیچ نهاد معتبر بین المللی نداشته و پول مردم را در بورس یا دستکم بازارهای دیگری سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

*عدم تایید فعالیت و هشدار نسبت به ریسک همکاری با شرکت هایی همچون یونیک فاینانس*

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: