در نشست یک روزه شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران مطرح شد؛

وام بلاعوض خدماتی و تجهیزاتی برای آزمایشگاه‌ها از سوی وزارت علوم/ تک روی در حوزه شبکه آزمایشگاهی بی فایده است

کدخبر: 2311740

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم از ایجاد یک گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی به منظور استفاده در نظام رتبه‌بندی آزمایشگاه‌ها، از سوی وزارت علوم خبر داد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست یک روزه شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) که امروز (سه شنبه) با حضور جمعی از مدیران و رؤسای پژوهشکده ها و آزمایشگاه های کشور در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مهم ترین بخش ها در دانشگاه ها و مراکز علمی وابسته به وزارت علوم، آزمایشگاه ها هستند و توجه خاصی به این بخش می شود، گفت: اگر به فلسفه تشکیل اتحادیه اروپا نگاه کنیم، درمی یابیم که فلسفه شکل گیری و موفقیت آن، مشارکت با دیگر کشور ها و انجام فعالیت های مشترک بوده است؛ لذا یک کشور علی رغم داشتن علم و منابع مختلف، به تنهایی قادر به پیشرفت نیست.

وی با تاکید بر لزوم انجام فعالیت های مشترک در کشور افزود: امروزه اگر در حوزه شبکه آزمایشگاهی تک رو باشیم، نمی توانیم کاری را پیش ببریم و برای نیل به اهداف و کسب موفقیت، باید یکدست و یک صدا به انجام فعالیت ها پرداخت لذا در حال حاضر وجود کاری منسجم و ایجاد بانک قوی شبکه های آزمایشگاهی، امری ضروری است.

نیسی با اشاره به شبکه شاعا مطرح کرد: وجود چنین شبکه ای به آزمایشگاه های کشور هویت می دهد و ذیل آن می توان بسیاری از فعالیت ها را به انجام رساند؛ لذا هر دانشگاهی که بخواهد نرم افزاری را در این زمینه برای خود طراحی کند، برای انجام این کار مورد حمایت وزارت علوم قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید : آغاز طرح بخشودگی جرائم بدهکاران صندوق رفاه دانشجویان/ وام ودیعه مسکن افزایش می یابد

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: بودجه موجود در معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، حمایتی است که برای تحقق، نیازمند وجود ابزار هایی از جمله بانک اطلاعاتی است. بر همین اساس ایجاد یک گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی به منظور استفاده از آن در نظام رتبه بندی آزمایشگاه ها در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.

وام بلاعوض خدماتی و تجهیزاتی برای آزمایشگاه ها از سوی وزارت علوم/ تک روی در حوزه شبکه آزمایشگاهی بی فایده است

وی با بیان اینکه در مجموعه وزارت علوم به دنبال اطلاع از این هستیم که یک آزمایشگاه غیر از دانشگاه خود به چه بخش های دیگری کمک می کند، عنوان کرد: هدف راه اندازی سیستم جامعی است که از طریق آن، کل آزمایشگاه ها بر نمایشگری در وزارت علوم قابل بازدید و دسترسی باشند. این امر در صورت تحقق، به شناخت آزمایشگاه ها و آشنایی با عملکرد آن ها کمک بسیاری خواهد کرد.

نیسی با اشاره به وجود برخی موانع در خرید تجهیزات جدید برای آزمایشگاه ها، اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور، خرید تجهیزات سخت است بر همین اساس قصد داریم تا کاری صورت گیرد که بتوان از طریق آن، آماری از تجهیزات آزمایشگاه ها به دست آید و ضرورت خرید تجهیزات جدید مورد ارزیابی قرار گیرد.

وام بلاعوض خدماتی و تجهیزاتی برای آزمایشگاه ها از سوی وزارت علوم/ تک روی در حوزه شبکه آزمایشگاهی بی فایده است

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه آزمایشگاه ها می توانند با ایجاد یک کنسرسیوم تجهیزات خود را با یکدیگر تبادل کنند، اظهارکرد: وزارت علوم براساس این شاخص از آزمایشگاه ها حمایت خواهد کرد یعنی اگر در یک استان آزمایشگاه های مختلف، در انجام فعالیت ها با یکدیگر مشارکت کنند، از آن ها بیشترین حمایت صورت می گیرد و این فعالیت ها سبب بالابردن رنکینگ دانشگاه ها نیز می شود.

وی به موضوع HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) به عنوان یکی از محور های حمایتی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: پس از اتفاقی که در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد، به منظور جلوگیری از این اتفاقات، دستورالعملی که برای تامین ایمنی دانشگاه ها در گذشته ابلاغ شده بود، مجددا برای دانشگاه ها فرستاده شد که بر همین اساس هر دانشگاهی که این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد، به لحاظ مالی از سوی وزارت علوم حمایت خواهد شد.

وام بلاعوض خدماتی و تجهیزاتی برای آزمایشگاه ها از سوی وزارت علوم/ تک روی در حوزه شبکه آزمایشگاهی بی فایده است

نیسی افزود: فایننس نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که اکنون توسط وزارت علوم پیگیری و دنبال می شود و در این زمینه با بانک توسعه اسلامی به توافق رسیدیم که در سال ۱۳۹۷، مبلغ آن یک میلیارد دلار تصویب شد که انتظار می رود در سال ۱۳۹۸ نیز همین مقدار تصویب شود.

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم در بیان مزایای طرح فایننس ادامه داد: تصویب این طرح به این معناست که دانشگاه برای تأمین هزینه ها پولی نمی دهد و دولت این هزینه ها را تقبل می کند و اکنون در این زمینه با بانک اکو صحبت هایی شده است.

بیشتر بخوانید : تسهیل روند اعطای وام ویژه دکتری/ ۶۲ میلیارد وام به دانشجویان پرداخت شد

نیسی با تاکید بر لزوم شکل گیری ارتباط صنعت با آزمایشگاه ها گفت: در حال حاضر، یکی از مهم ترین حمایت های وزارت علوم، تامین مواد آزمایشگاهی است چنانچه آزمایشگاهی که علاوه بر دانشگاه خود به دیگر بخش ها کمک می کند، اگر در خرید مواد آزمایشگاهی با مشکل مواجه شود، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

وی افزود: گاهی تجهیزاتی وجود دارد که در صورت تعمیر به حالت اولیه خود باز می گردند که این تجهیزات نیز در اولویت حمایت های وزارت علوم قرار دارند لذا آزمایشگاه هایی که برخی تجهیزات را به عرصه تولید بازگردانند و مورد استفاده قرار دهند، نسبت به دیگر مراکز مورد حمایت بیشتری قرار خواهند گرفت.

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان کرد: انتظار داریم که آزمایشگاه ها بر کار های مهمی که در مناطق و استان ها وجود دارد متمرکز شوند و اگر با فعالیت های خود منجر به حل مشکلاتی شده اند، موفقیت های خود را به وزارت علوم گزارش دهند. انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: