سه فرمانده که قلب داعش را می‌لرزانند

کدخبر: 986847

نشریه "فارین پالیسی" در مقاله‌‌ای، با انتقاد از عدم ورود واشنگتن به عملیات آزادسازی تکریت، به نقش نیروهای شبه نظامی مردمی در این عملیات پرداخته است

یکی از دستیاران حیدر العبادی، نخست وزیر عراق روز سه‌شنبه در مصاحبه با نشریه نیویورک‌تایمز، از واشنگتن به خاطر "وقت‌کشی" انتقاد کرد و گفت: اگر لازم باشد، ارتش این کشور، شهرهای موصل و الانبار را نیز بدون کمک آمریکا آزاد می‌کند.

گروه بین‌الملل - «نسیم»: نشریه آمریکایی "فارین پالیسی" در مقاله‌‌ای، با انتقاد از عدم ورود واشنگتن به عملیات آزادسازی تکریت، به نقش نیروهای شبه نظامی مردمی در این عملیات پرداخته و نوشته است: کریم النوری، سخنگوی گروه نظامی "بدر" می‌گوید که در صلاح الدین پیشرفت کرده‌ایم؛ سه اسم در قلب داعش ترس می‌اندازد: قاسم سلیمانی، ‌ابومهدی المهندس و هادی العامری .

این سه شخص، ‌بزرگ‌ترین ستاره‌های شبه نظامیان شیعی هستند که تلاش دارند داعش را از تکریت، مرکز استان صلاح‌الدین بیرون برانند. سلیمانی که فرمانده سپاه قدس است، به نقاط مختلف خاورمیانه سفر می‌کند و به یاری هم پیمانان تهران می‌شتابد؛ مهندس که فرمانده گردان‌های حزب‌الله عراق است و العامری که فرمانده سپاه بدر، یکی از سر‌شناس‌ترین گروه‌های نظامی در عراق است. این سه تن با هم، ستون اصلی جلوگیری از نفوذ داعش در عراق هستند .

نبرد تکریت چهار روز است که در جریان است. نیروهای امنیتی عراق و نیروهای مردمی به تدریج مشغول پیشروی هستند تا جنگجویان را در شهر محاصره کنند. النوری، پس از مصاحبه در صلاح الدین با بیان این که نبرد درست مطابق برنامه پیش می‌رود و نیرو‌ها ممکن است وارد منطقه شمالی تکریت شوند؛ افزود: تقریبا سی هزار نفر که در این عملیات مشارکت دارند، از گروه‌های داوطلب مردمی هستند .

سردار سلیمانی خود را به تکریت نزدیک کرده است و به فرماندهان مشاوره می‌دهد. تصاویر او در جبهه‌های نبرد چهارشنبه گذشته در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخید. اما پنتاگون در عملیات تکریت عقب نشسته است و حتی حملات هوایی نیز انجام نمی‌دهد. یکی از دستیاران حیدر العبادی روز سه شنبه در نیویورک‌تایمز، از واشنگتن به خاطر "وقت کشی" انتقاد کرد و گفت: اگر لازم باشد عراق موصل و الانبار را نیز بدون کمک آمریکا آزاد می‌کند .

جیمز اف جفری، سفیر سابق آمریکا در عراق می‌گوید: به درستی نمی‌دانیم که وقتی این نیرو‌ها به منطقه سنی نشین ورود کنند، چه اقدامی انجام می‌دهند. اما از طرف دیگر، اگر این افراد تکریت را از داعش پس بگیرند اتفاق خوبی است. یعنی در وضعیتی قرار داریم که اگر کاری را انجام بدهیم یا ندهیم، در هر دو حالت "ملعون" هستیم و چنین شرایطی در عراق رایج است .

ارسال نظر: