اشتون کارتر: آمریکا حاضر است برای آزادی رمادی به عراق نیرو و هلی‌کوپتر بفرستد

کدخبر: 1043636

وزیر دفاع آمریکا در جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا گفت: این اقدام منوط به درخواست بغداد از واشنگتن است

به گزارش «نسیم»، "ایسنا" نوشت:

"اشتون کار‌تر"، وزیر دفاع آمریکا گفت: اگر دولت عراق بخواهد کار بازپس گیری رمادی از داعش را به اتمام برساند، ما به آن‌ها کمک می‌کنیم.

اظهارات کار‌تر جدید‌ترین تلاش آمریکا در آماده سازی اقدامات در تسریع کمپین مقابله با داعش است که کنترل بخش اعظمی از سوریه و عراق را در دست دارد.

داعش رمادی را در مه ۲۰۱۵ به تصرف خود درآورده و بازپس گیری آن می‌تواند یک پیروزی بزرگ برای حیدر العبادی، نخست وزیر عراق باشد.

به گزارش "رویترز"، وزیر دفاع آمریکا در جریان خطابه‌ای در کمیته نیروهای مسلح سنا این کشور گفت، مدت‌هاست که ارتش عراق می‌خواهد رمادی را از دست داعش خلاص کند اما به این نکته اشاره کرد که ارتش عراق به پیشرفت‌هایی هم نائل آمده که شامل بازپس گیری مرکز عملیات الانبار در کرانه شمالی رود فرات در ۲۴ ساعت گذشته می‌شود.

وی ادامه داد: ‌ آمریکا به دنبال آماده سازی کمک‌هایی برای ارتش عراق به همراه قابلیت‌های منحصر به فرد برای کمک به تکمیل بازپس گیری رمادی است که شامل استقرار هلیکوپترهای تهاجمی و نیرو به عنوان مشاور است البته اگر شرایط ایجاب کند و نخست وزیر عراق نیز چنین درخواستی از ما داشته باشد.

وزیر دفاع آمریکا به "مولفه‌های ناموجود" در کمیپین مقابله با داعش اشاره کرد و گفت: این مولفه‌ها نبود نقش گسترده‌تر متحدان عرب سنی از کشورهای حوزه خلیج فارس برای مقابله با داعش است. آمریکا در جریان نشست رهبران شورای همکاری خلیج فارس در کمپ دیوید که در بهار سال جاری میلادی برگزار شد، درباره تشکیل یک نیروی سنی عرب مشترک سخن گفت تا در مقابله با داعش کمک کنند. نیروهای سنی باید نیروهای محلی را در مقابله با این گروه تروریستی کمک کنند.

اشتون کار‌تر در جریان جلسه غیرعلنی در سنای آمریکا گفت که با شرکای ائتلاف در ارتباط است تا از آن‌ها بخواهد در تامین نیروهای عملیات ویژه شامل نیروهایی از کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کنند: "من انتظار دارم که کشورهای عرب سنی حوزه خلیج فارس بیش از این دست به اقدام بزنند."

یکی از مقام‌های ارشد دفاعی آمریکا که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت، مشاوران آمریکایی برای ارائه مشاوره به نیروهای امنیتی عراق درباره چگونگی بازپس گیری رمادی به این کشور اعزام می‌شوند.

کاخ سفید همچنین به این مساله اشاره کرده که باراک اوباما، ‌ رییس جمهوری آمریکا هنوز این مساله را تایید نکرده و این منوط به درخواست العبادی است تا از واشنگتن بخواهد چنین کمک‌هایی را به عراق ارسال کند.

"جاش ارنست"، سخنگوی کاخ سفید نیز گفت: ‌ چنین تصمیماتی باید به درخواست نخست وزیر عراق باشد و پس از تایید باراک اوباما، نیروهای امنیتی عراق در بازپس گیری شهرشان به پیشرفت‌های خوبی رسیدند.

اوباما به شدت در تسریع و تشدید نقش نظامی آمریکا در عراق و سوریه به ویژه پس از حملات ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵ در پاریس با ۱۳۰ کشته و ده‌ها زخمی و همچنین حمله اخیر در کالیفرنیا که داعش در آن‌ها نقش داشت، تحت فشار قرار گرفته است.

سناتور "جان مک‌کین"، رییس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت: این حملات مشخص می‌کند که تهدید داعش علیه ما کاملا واقعی، مستقیم و روبه رشد است. ما در حال حاضر در این جنگ پیروز نیستیم، چون اوضاع به نفع ما نیست.

ارسال نظر: