عضو اتاق بازرگانی ایران: خروج شرکت‌های ایرانی از لیست تحریم‌ها "نمایشی" است

کدخبر: 975418

مسعود دانشمند در گفتگو با «نسیم» افزود: تا تحریم بانک مرکزی برداشته نشود، مشکلات قبل پابرجاست؛ برداشتن تحریم بانک تجارت فایده‌ای ندارد/ امریکایی‌ها جدیدا گفته‌اند هر کشتی به ایران برود از دریافت تسهیلات بانکی محروم می‌شود

مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با «نسیم» در خصوص تاثیر لغو تحریم های خارجی مانند کشتیرانی بر مبادلات تجاری ایران اظهار کرد: بانک، بیمه و حمل و نقل سه پایه اصلی تحریم ها به شمار می روند که هرسه به هم وابسته اند و هر یک از تحریم ها که تداوم داشته باشد، روی یکدگر اثر خواهد گذاشت.

وی افزود: لغو تحریم کشتیرانی با وجود تداوم تحریم بیمه ها فایده ای ندارد، زیرا هیچ بندری بدون پوشش بیمه ای به کشتی ها اجازه ورود نمی دهد. وی تصریح کرد: غربی ها میدانند لغو تحریم کشتیرانی بدون لغو پوشش بیمه ای برای اقتصاد فایده ای ندارد، بنابراین اعلام کردند تحریم کشتیرانی لغو شده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران به ساز و کار تحریم های اعمال شده توسط غربی ها اشاره و به نسیم خاطرنشان کرد: آن ها تحریم ها را هوشمندانه اعمال کردند، زیرا تجارت و یا خرید و فروش مواد غذایی را ممنوع اعلام نکردند که جامعه جهانی را به واکنش وادارند، بلکه به دنبال سه پایه مهم بیمه، بانک و حمل و نقل رفتند.

دانشمند با مطرح کردن مثالی در این خصوص گفت: اگر کسی در دنیا حاضر شود، به ما گندم مجانی هم بدهد، ما چون نمی توانیم به دلیل تحریم های بانکی پول جا به جا کنیم، مشکل خواهیم داشت و حتی به دلیل عدم پوشش بیمه ای بندرعباس هم این کشتی را قبول نمی کند.

وی بر همین اساس گفت: بنابراین برداشتن تحریم ها به این شکل فایده ای ندارد و باید پایه تحریم ها را بر داشت، زیرا در جدید ترین تحریم اعمال شده اعلام کردند که هر کس به بندرعباس و یا سایر بنادر ایرانی کشتی بفرستد، از بازار تسهیلات مالی بانک های آمریکایی خارج خواهد شد.

عضو اتاق بازرگانی به چگونگی برداشتن درست تحریم های سطح به سطح اشاره و تصریح کرد: اگر قرار باشد تحریم ها را سطح به سطح بردارند، به طور مثال تا سطح 10 میلیون دلار، باید هم تحریم های بانکی، هم بیمه ای و هم حمل و نقل تا این سطح به طور هم زمان بردارند.

دانشمند با بیان این مطلب که وضع مبادلات تجاری کشور نسبت به 17 ماه گذشته تغییر خاصی نکرده است، عنوان کرد: در حال حاضر مانند گذشته تنها هند و چین مشتریان نفت ما هستند و برای گرفتن پول نفتمان و خریدن جنس از اروپا دچار مشکل هستیم

وی افزود: بانک های چینی و هندی برای اینکه پول نفت ما را به دلار یا یورو تبدیل کنند، 10 درصد کارمزد می گیرند، که قیمت تمام شده را بالا ببرند، بنابراین وضع ما نسبت به دولت قبل تغییری نکرده است.

عضو اتاق بازرگانی ایرانی بیان کرد: برداشتن تحریم بانک هایی از قبیل بانک تجارت مهم نیست، و دولت باید مشکل تحریم بانک مرکزی را حل کند در غیر اینصورت امکان تجارت آزاد برای ما وجود ندارد.

ارسال نظر: