گزارشی از کتاب جدید حبیب احمدزاده؛

"کد ۲۴" ؛ صادق هدایت چطور بوف کور را نوشت؟

کدخبر: 2072833

اسم حبیب احمدزاده برای اهل کتاب آشناست؛ نویسنده ای که کتاب هایش فراتر از مرزها رفته است و حتی در عرصه سینما نیز نامی شناخته شده است.

گروه فرهنگی « نسیم آنلاین »؛ اسم حبیب احمدزاده برای اهل کتاب آشناست؛ نویسنده ای که کتاب هایش فراتر از مرزها رفته است و حتی در عرصه سینما نیز نامی شناخته شده است.

کتاب جدید حبیب احمدزاده این روزها به بازار نشر آمده است؛ کتابی که از پس تحقیق 7 ساله این نویسنده منتشر شده است.

"گفتگو با سایه" که در چاپ اول نام کتاب بود به "کد ۲۴ یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد" در چاپ دوم تغییر نام داد.

احمدزاده در این کتاب سعی کرده است با تحقیقات کامل به این موضوع بپردازد که هدایت چگونه کتاب معروفش را نوشته است.

حبیب احمدزاده در مورد تغییر نام کتاب جدیدش می گوید: تشابه اسم قبلی با بعضی کتب و همچنین فیلم ساخته شده از روی تحقیق این کتاب توسط خسروسینایی بود؛ این اتفاق باعث سردرگمی خوانندگان در جستجوهای مجازی می‌شد و از سوی دیگر و مهم‌تر آنکه، انتخاب نام جدید عدد (24 ) سرنخ و کلید واژه‌ای ست که خود صادق هدایت برای درک دقیق و بهتر کتابش در بخش‌های مختلف کتاب «بوف کور» به عنوان شاه کلید و رمزگشای اصلی به آن اشاره داشته است .

این کتاب که به بررسی کتاب بوف کور صادق هدایت می پردازد و اینکه چطور هدایت آن کتاب را نوشته؛ مخالفان و موافقان زیادی داشته است.

یشترین دلیل اقبال از سوی مخاطبان برای این کتاب؛ این بوده است که تحقیق با انصاف و دقت ویژه ای توسط نویسنده رد کتاب آمده است.

نویسنده تنها بدنبال شناخت نیت شخص هدایت از نگارش "بوف کور" و دیگر آثار اوست و با تحقیق و پژوهش کافی مستندات کتاب را ارائه کرده است.

کتاب مخالفان سرسخت هم دارد اما اکثر موافقان و مخالفان هدایت درباره قبول تحقیق این کتاب به عنوان نوعی فصل الخطاب به اجماع رسیده‌اند؛ که کتاب کتاب هوشمندانه ای است.

تعدادی از موافقان و مخالفان هدایت در مورد این کتاب چنین نظر داده‌اند :

علی دهباشی (مدیر مجلة بخارا (

کار مهم این کتاب آن است که با انصاف ویژه‌ای، مسائل اصلی را که تاکنون برای شناخت آثار هدایت و به‌ویژه بوف کور از دید محققین و منتقدین بزرگ کشورمان و نیز محققان خارجی، پنهان مانده را نه فقط آشکار، بلکه مهم‌تر آنکه، با ارائة اسناد متقن، کاملاً ثابت نموده است. به نظر بنده این کتاب بدون هیچ تعارف و شکی، قدمی است بسیار بزرگ در تاریخ نقد ادبی ایران .

جهانگیر هدایت (مدیر بنیاد صادق هدایت (

دربارة صادق هدایت و بوف کور بسیاری پژوهش کرده‌اند، ولی کار آقای احمد‌زاده بسیار دقیق است که به ریشه می‌رود و در واقع به پژوهشی حرفه‌ای می‌پردازد. او مثبت یا منفی‌نگری‌هـا و نیز همة حاشیه‌ها را کنـــار می‌زند تا بی‌طرفانه و مستدل به کار خود بپردازد .

رضا امیرخانی (نویسنده (

این تحقیق می‌تواند یک انقلاب عظیم در نگاه همة ما به صادق هدایت ایجاد کند و بی‌شک آیندگان دربارة این کتاب بسیار بیشتر از ما صحبت کرده و قدر آن را بیشتر از ما خواهند دانست .

رضا کیانیان (نویسنده و بازیگر (

تا به حال از این زاویه به آثار هدایت نور پاشیده نشده بود. با خواندن این کتاب می‌توان لایه‌های پنهانی از هدایت را شناخت و کلید تازه‌ای برای خروج از هزارتوی آثارش به دست آورد .

خسرو سینـایی (کارگردان)

تحقیق و کتابی که نه به‌دنبال بت‌سازی است و نه صرفاً بت‌شکستن و دعـوا راه انداختن، بلکه تنها و تنها هدفش بالا بردن درک و شناخت ما از موضوعات پیرامون خود است .

حسین پاکـدل (هنرمنـد (

این محقق به‌زیبایی و ایجاز تمام بدون آنکه در پی خودنمایی باشد، اسناد خود را در مورد چگونگی خلق بوف کور ارائه می‌دهد و با هوشمندی از ورود به دعواهای فرعی و جاهلانه بی‌ربط امروزی خود را دور نگـاه می‌دارد .

مسعود فراستی (منتقد (

در یک کلام، این کتاب ادعا نمی‌کند، این کتاب اثبات می‌کند .

اکبر عالمی (محقق و پیشکسوت سینما و تلویزیون (

من جسارت واقعی و بی‌نظیر این تحقیق را می‌ستایم و احساس می‌کنم که باید این راه و این نگاه ادامه پیدا کرده و در همة امور ما گسترش یابد. برای من امروز صرفاً یک روز برای رونمایی نیست، بلکه امروز، درواقع روز جشن واقعی و عید ادبیات ایران است .

هدایت‌الله بهبودی (نویسنده (

ما آدم‌ها همیشه تنها از یک زاویه به منشور پدیده‌ها نگاه می‌کنیم. نگاه دوستداران و مخالفان هدایت نیز چنین است. این کتاب زاویة سوم را به ما نشان می‌دهد که بی‌شک به دیدنش می‌ارزد .

محمدمهدی بهداروند (نویسنده (

این کتاب می‌تواند در آینده به عنوان الگویی مناسب، به‌ دور از افراط وتفریط و گمانه‌زنی‌های غیراخلاقی و غیرمحققانه، برای شخصیت‌شنـــــاسی چهره‌های فرهنگی این مرزوبوم مد نظر قرار گیرد .

مسعود جعفری جوزانی (کارگردان (

این نگاه متفاوت و مستند در صورت نشر گسترده می‌تواند تأثیرگذار و بحث‌برانگیز باشد و تحرکی واقعی در گفتمان موجود در بین دوستداران ادبیات ایجاد کند .

مهدی کلهر (پژوهشگر فرهنگی (

بیش از آنکه این پژوهش و سوژة آن، بوف‌کور، و یا آثار هدایت اهمیت داشته باشد (که دارد) آنچه این کتاب را محترم و متین ساخته است این روش حقیقت‌یابی ویژه و منحصربه‌فرد آن است که بر کف مستندات زمینی و زمانی استوار است و نه بر ابرگمانه‌زنی‌های صرفاً ذهنی .

بهروز افخمی (کارگردان (

خواندن این کتاب برای همة کسانی که به ‌هرنوعی، خوب و بد، افسانة صادق هدایت توی گوششان زیاد خوانده شده واجب عینی است.

کد 24 توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است، چاپ سوم این کتاب هم در کمتر از دو هفته منتشر شده است.

ارسال نظر: