بر اساس نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری فرانسه

"امانوئل ماکرون" به کاخ الیزه راه یافت/ ترامپ و مرکل تبریک گفتند + ماکرون کیست؟ + حواشی انتخابات

کدخبر: 2096581

"امانوئل ماکرون" نامزد مستقل میانه‌روی جنبش "پیشرو" با غلبه بر رقیب راست افراطی خود در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، به عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور به کاخ الیزه راه یافت.

به گزارش « نسیم آنلاین »، شبکه خبری «فرانس 24» دقایقی پیش با استناد به نتایج اولیه، از پیروزی «امانوئل ماکرون» در انتخابات ریاست جمهوری 2017 فرانسه خبر داد.

بر اساس اطلاعات منتشره از سوی مؤسسه نظرسنجی IPSOS، دور دوم انتخابات ریاست جمهوری 2017 فرانسه دقایقی پیش در سراسر این کشور پایان یافت و «امانوئل ماکرون» که از سال 2014 به عنوان وزیر اقتصاد وارد دولت فرانسه شده و تا پیش از این به لحاظ سیاسی برای عموم فردی ناشناس بود، با کسب 65.5 درصد آراء و غلبه بر «مارین لوپن» با 34.5 درصد آراء، به عنوان رئیس‌جمهور جدید فرانسه سکان‌دار 5 سال آینده کاخ الیزه شد.

بر اساس آمار اولیه منتشره، «امانوئل ماکرون» موفق شد در این انتخابات بیشترین میزان آراء را از آن خود کند و با غلبه بر «مارین لوپن» راست افراطی، پیروز انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و مستأجر جدید کاخ الیزه شود.

اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2017 فرانسه در حالی صورت می‌گیرد که نظرسنجی‌ها و ارزیابی‌های مختلف صورت گرفته در این کشور نیز چنین رویدادی را پیش‌بینی کرده بودند و می‌توان گفت که نتیجه حاصله چندان دور از انتظار نبوده است.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور جدید فرانسه کیست؟

«امانوئل ژان میشل فردریک ماکرون» متولد 21 دسامبر 1977، یک سیاستمدار و بانکدار سرمایه‌گذاری سابق فرانسوی است. وی که در دانشگاه پاریس غربی نانتر فلسفه خوانده بود، در سال 2004 از مدرسه ملی اداری فارغ‌التحصیل شد و در نهایت بانکدار سرمایه‎‎‌گذاری شد.

ماکرون در سن 17 سالگی به رغم مخالفت‌های والدینش، با خانمی به نام «بریژیت تروینو» که 24 سال از او بزرگتر بود و در دوران دبیرستان معلمش بود، ازدواج کرد.

والدین ماکرون در ابتدا سعی داشتند با فرستادن او به پاریس برای اتمام سال آخر تحصیلش این زوج را از هم جدا کنند اما این زوج پس از فارغ‌التحصیلی او همچنان رابطه خود را حفظ کردند و نهایتا در سال 2007 رسما ازدواج کردند و هم‌اکنون نیز با سه فرزند تروینو از ازدواج قبلش در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.

ماکرون که از سال 2006 تا 2009 عضو حزب سوسیالیست فرانسه بود، در سال 2014 در کابینه دوم «مانوئل والس» به عنوان وزیر اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال فرانسه منصوب شد و در 30 آگوست 2016 بمنظور رقابت به عنوان یک فرد سوسیال لیبرال در انتخابات ریاست جمهوری 2017 از سمت خود استعفا داد.

امانوئل ماکرون همچنین طی سال‌های 2012 تا 2014 در دولت اول «فرانسوآ اولاند» معاون دبیرکل کاخ الیزه بوده است.

ماکرون 16 نوامبر 2016 رقابت خود را به عنوان نامزد مستقل میانه‌روی جنبش «پیشرو» (En Marche) در انتخابات ریاست جمهوری 2017 اعلام کرد.

وی در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که دو هفته پیش یعنی در روز 23 آوریل (3 اردیبهشت) برگزار شد، 23.75 درصد آراء را به خود اختصاص داد و به همراه رقیب راست افراطی خود «مارین لوپن» با 21.53 درصد از آراء، به دور دوم انتخابات راه یافت.

شماری از کارشناسان سیاسی ماکرون را فردی لیبرال سوسیالیست و برخی دیگر او را یک سوسیال دموکرات توصیف کرده‌اند اما او علنا خود را فردی لیبرال توصیف کرده و می‌گوید که راست یا چپ‌گرا نیست و از «یک همبستگی دسته جمعی» حمایت می‌کند.

امانوئل ماکرون معتقد است که حزب او تنها نیروی حامی اروپا در فرانسه است و برخلاف بسیاری از سیاستمداران فرانسوی با پیروی از سیاست مهاجرتی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، از سیاست درهای باز در قبال مهاجران و پناهندگان حمایت می‌کند.

وی می‌گوید که طرفدار اروپا یا شکاک نسبت به اروپا نیست و معتقد است که اتحادیه اروپا باید اصلاح شود چرا که در غیر اینصورت با «فرگزیت» (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) روبرو ‌خواهد شد.

در همین راستا او در سخنرانی‌های اخیر خود به اتحادیه اروپا نسبت به پذیرش و قبول برخی اصلاحات هشدار داد و اعلام کرد که در غیراینصورت این اتحادیه با احتمال خروج فرانسه از اتحادیه اروپا روبرو شود.

مستأجر جدید کاخ الیزه به علاوه در سخنرانی‌های انتخاباتی خود بر مخالفت با سیاست‌های احزاب افراطی تأکید و اعلام کرد که در برنامه او هیچ دیواری وجود نخواهد داشت اما فرانسه مرزهای اروپایی خود را خواهد داشت و این مرزها امنیت واقعی آن است.

ماکرون در خصوص موضوع سوریه نیز معتقد است که فرانسه در قبال سوریه نیازمند سیاست متوازن‌تری از جمله گفت‌وگو با بشار اسد است اگر چه در آوریل 2017 از سیاست‌های مداخله‌جویانه همچون اقدام نظامی حمایت کرد.

نامزد مستقل میانه‌روی انتخابات ریاست جمهوری 2017 فرانسه از حامیان تداوم سیاست‌های ‌اولاند در قبال اسرائیل و از مخالفان جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل است و از بیان موضع در قبال دولت فلسطین خودداری کرده است.

آخرین اخبار از حواشی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه صبح امروز 7 ماه می در حوزه‌های اخذ رأی سراسر این کشور آغاز شد و رسانه‌های این کشور دقایقی پیش از پیروزی «امانوئل ماکرون» در این انتخابات خبر دادند.

«امانوئل ماکرون» نامزد مستقل میانه‌رو از جنبش «پیشرو» و «مارین لوپن» نامزد حزب راست افراطی جبهه ملی دو فینالیست دور نخست این انتخابات بودند که امروز در دوئلی نهایی برای کسب کلید کاخ الیزه به رقابت با یکدیگر پرداختند و در نهایت ماکرون با کسب بیشترین آراء و غلبه بر «مارین لوپن» به عنوان رئیس‌جمهور جدید فرانسه انتخاب شد.

در زیر به مهمترین اخبار و اطلاعات منتشره از حواشی این انتخابات می‌پردازیم:

* بر اساس آمار اولیه منتشره ازسوی شبکه‌های خبری، مارین لوپن راست رهبر جبهه ملی فرانسه در این انتخابات تنها توانست 34.5 درصد آراء را از آن خود کند و با اختلاف زیاد 31 درصدی، از «امانوئل ماکرون» مستأجر جدید کاخ الیزه که موفق به کسب 65.5 درصد از آراء شده، عقب ماند.

اعلام نتایج این انتخابات در حالی صورت می‌گیرد که نظرسنجی‌ها و ارزیابی‌های مختلف صورت گرفته در فرانسه از چندی پیش این نتیجه را پیش‌بینی کرده بودند و از غلبه ماکرون بر لوپن در دور دوم انتخابات خبر داده‌ بودند؛ بنابراین می‌توان گفت که نتیجه حاصله چندان دور از انتظار نبوده است.

* طبق ارزیابی مؤسسه نظرسنجی IPSOS، 4 میلیون و 200 هزار نفر در دور دوم انتخابات رأی سفید به صندوق‌های اخذ رأی انداخته‌اند که این بالاترین میزان آراء ممتنع در انتخابات‌های ریاست جمهوری فرانسه از سال 1969 تاکنون بوده است.

* به گزارش شبکه تلویزیونی «فرانس 24» به نقل از منابع آگاه فرانسوی، ماکرون و لوپن در پی اعلام نتایج اولیه انتخابات، طی تماس تلفنی کوتاهی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

* «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس پیروزی ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را صمیمانه به وی تبریک گفت.

* ماکرون در نخستین اظهارات پس از اعلام نتایج انتخابات در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «از صمیم قلب از همه فرانسویان متشکر هستم. عصر جدیدی مبتنی بر امید و اعتماد آغاز شده و من وظیفه دارم از همه به ویژه اقشار ضعیف حمایت و حفاظت کنم. من از فرانسه و اروپا نیز حمایت خواهم کرد و به همگان می‌گویم که فرانسه در جبهه نخست مبارزه با تروریسم قرار خواهد داشت. من همچنین از فرانسوآ اولاند تشکر می‌کنم چرا که او به مدت 5 سال برای فرانسه کار کرد و زحمت کشید.»

* مارین لوپن با تاریخی خواندن نتایج این انتخابات برای حزب جبهه ملی فرانسه، از آن استقبال کرد و برای ماکرون آرزوی موفقیت در مواجهه با چالش‌های بزرگ کرد.

* طبق اطلاعات منتشره 25.3 درصد از شرکت کنندگان در انتخابات رأی ممتنع دادند.

* لوپن اعلام کرد: در رأس رقابت‌های پارلمانی آینده خواهم بود.

* «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد: فرانسویان آینده‌ای اروپایی را برگزیدند.

* بنابر اعلام کاخ ریاست جمهوری الیزه، «فرانسوآ اولاند» پیروزی امانوئل ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را صمیمانه به وی تبریک گفت.

* حزب سوسیالیست فرانسه: پیروزی ماکرون موفقیتی برای جمهوری فرانسه است.

* برلین: فرانسه در قلب اروپا باقی می‌ماند.

* حزب جمهوری‌خواه: از ماکرون می‌خواهیم خشم و نگرانی مردم فرانسه را فراموش نکند.

* مارین لوپن از ایجاد تغییر عمیق در حزب جبهه ملی خبر داد.

ترامپ: پیروزی بزرگ ماکرون را به وی تبریک می‌گویم

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی توئیتری، پیروزی «امانوئل ماکرون» در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه را به وی تبریک گفت.

ترامپ پیام تبریکش را در توئیتر منتشر کرده و نوشته که پیروزی ماکرون، یک «پیروزی بزرگ» بوده است.

ترامپ همچنین گفته که منتظر همکاری با دولت ماکرون خواهد بود.

رئیس‌جمهور آمریکا تا پیش از این به عنوان حامی شعارهای «ماری لوپن» رقیب راست‌گرای ماکرون شناخته می‌شد.

لوپن هم گاهگاهی از ترامپ به دلیل اقداماتش علیه مهاجرت، تقدیر می‌کرد.

آنگلا مرکل: پیروزی ماکرون، پیروزی اروپای قوی و متحد است

پس از مسجل شدن پیروزی «امانوئل ماکرون» در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه با شمارش بخشی از آراء، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان به این واقعه، واکنشی مثبت نشان داد.

مرکل که کشورش حامی قوی ماندن ساختار اتحادیه اروپا است، گفته که پیروزی ماکرون، پیروزی اروپای قوی و متحد است.

ماکرون بر خلاف رقیبش یعنی «ماری لوپن»، حامی تقویت ساختار اتحادیه اروپا است؛ لوپن که حالا بازنده انتخابات است، مواضعی مخالف ماکرون داشت و مثلاً رابطه بسیار تیره و تاری با مقوله مهاجرت‌پذیری داشت.

لوپن علاوه بر اتخاذ اینگونه مواضع، گاهگاه از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا هم به دلیل اقداماتش علیه مهاجرت، تقدیر می‌کرد؛ امری که تقدیر متقابل ترامپ و آرزوی وی برای پیروزی ماری لوپن را در پی داشت.

شمارش اولیه آراء نشان داده که ماکرون با اختصاص 65.5 از آرای ریخته شده در صندوق‌ها، سکاندار ورسای در 5 سال آینده خواهد بود.

منبع: فارس

ارسال نظر: